VRCHOLNE NESLUŠNÉ! KRITIZUJÚ PREMIÉRA Kanady! VIDEO obletelo svet
22 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Kontroverzné video, ktoré sa satlo virálnym a obletelo prakticky celý svet pobúrilo mnohých. Obrovskej kritike za svoje správanie čelí premiér Kanady Justin Trudeau, ktoré predviedol v Dolnej snemovni.

Na predsedu Dolnej snemovne mal totiž žmurknúť a vyplaziť jazyk, čo dokazuje aj video.

Podľa mnohých, ktorí video uvideli a zdieľali, to bolo vrcholne nevhodné a neslušné.

Na videu, ktoré obletelo sociálne siete, vidno, ako predseda dolnej komory kanadského parlamentu Greg Fergus predstavuje Trudeaua ako "váženého premiéra"Trudeau sa rozhodol zavtipkovať a Fergusa doplnil slovami "veľmi vážený"Potom na neho žmurkol a vyplazil jazyk. 

Rozhorčenie ľudí

"Povedzte mi, Justin Trudeau, predseda Liberálnej strany, je toto správanie akceptovateľné v parlamente zo strany premiéra? Načo to žmurknutie a ten jazyk? Toto je zlý vtip," reagoval jeden z komentujúcich. 

"Pozrite na ten hnusný jašterí jazyk, ako ho vyplazuje," podotkla napríklad aj ďalšia osoba.

Greg Fergus sa stal historicky prvým Kanaďanom tmavej pleti, ktorý predsedá Dolnej snemovni.

Stalo sa tak po tom, ako z tohto postu rezignoval Anthony Rota z dôvodu kontroverzie, ktorú spôsobil oslavovaním muža s nacistickou minulosťou.

Fergus bol zvolený v tajnom hlasovaní.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik