ŠAŠKÁREŇ! OĽANO a priatelia bude voliť predsedu. ALE NAČO, keď Matovič už vyhlásil, že ostáva!
22 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Hnutie OĽANO a priatelia by malo mať snem v novembri. Pre TASR to uviedol poslanec a člen predsedníctva hnutia Michal Šipoš. Predpokladá, že snem sa bude konať v termíne okolo 17. novembra tak ako v minulosti. Podľa stanov hnutia sa na jeseň končí mandát šéfovi OĽANO a priatelia Igorovi Matovičovi. Šipoš potvrdil, že na sneme sa bude voliť predseda.

Na sneme sa budú podľa Šipoša preberať všetky záležitosti, o ktorých hovorí zákon. "Potrebujeme si navoliť orgány, potrebujeme si prejsť, ako budeme fungovať v opozícii, ako budeme fungovať v rámci nášho hnutia," doplnil s tým, že novým poslancom budú ponúkať členstvo v hnutí.

Hovorca OĽANO a priatelia Matúš Bystriansky pre TASR povedal, že voľba predsedu hnutia prebehne v súlade so stanovami

Tie hovoria, že predseda je volený snemom na štyri roky. Matoviča zvolili za predsedu na sneme v októbri 2019.

Matovič sa téme predsedníckej stoličky venoval aj vo volebnej kampani.

Septembrové parlamentné voľby mali byť súbojom o nového predsedu hnutia. Šéfom hnutia mal byť ten z dvojice Matovič a volebná líderka Erika Jurinová, kto získa viac krúžkov. Matovič získal 178.614 platných prednostných hlasov a Jurinová 69.638 hlasov. Matovič po voľbách potvrdil, že ostáva predsedom OĽANO a priatelia.

Šipoš pre TASR dodal, že nevidí zmysel uchádzať sa o funkciu predsedu.

"Nemám takúto ambíciu. Podľa toho, ako dopadli voľby, je jasné, že Igor Matovič mal silnejší mandát ako Erika Jurinová," povedal s tým, že to je pre neho rozhodujúce. Doplnil, že ktokoľvek z hnutia môže kandidovať na predsedu.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik