Juraj Rizman odkazuje: Pravda zvíťazí!
22 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Juraj Rizman, partner prezidentky Zuzany Čaputovej sa rozhodol zabojovať a na sociálnej sieti zostavil akýsi rebrík konšpirácií, na ktoré odpovedá akousi realitou.

Juraj Rizman zverejnil 5 najbizardnejších konšpirácií z uplynulých 5 dní:

1) Konšpirácia: "Rizman je predstaviteľom WWF...."

Realita: Je ľahko overiteľny fakt, že som nikdy som pre organizaciu WWF nepracoval. Túto konšpiráciu dementovala aj samotná slovenská pobočka tejto renomovanej medzinárodnej organizácie.

2) Konšpirácia: "Profitoval z projektov na ochranu sysľa, pripadne iných projektov Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia (BROZ)."

Realita: Nikdy som pre organizáciu BROZ nepracoval. Teme sysľa som sa tiež nikdy nevenoval. Oboje je opäť pomerne ľahko overiteľné. Projekty BROZ kontrolovali slovenské aj európske orgány a pokiaľ viem tak nikdy nič nelegálne, ale ani neefektívne nenašli. Skôr naopak - organizácia má v odborných kruhov dobré meno a rešpekt tak u našich, ako aj zahraničných partnerov.

3) Konšpirácia: "Rizman je hlavou organizovanej skupiny enviro mimovládok, nacicanej na eurofondy. Za vybavenie eurofondoveho projektu berie 30%..."

Realita: Pre enviro a advokačné mimovládky pracujem 30 rokov a nikdy som nerobil pre žiadnu, ktorá by mala financie z enviro eurofondov, či Envirofondu. Rovnako som nikdy nebol v žiadnej komisii, či inom orgáne, ktorý by o enviro europrojektoch rozhodoval. Moje financie naposledy kontrovali štátne orgány (NBÚ, SIS, VOS, PZ SR) počas bezpečnostnej previerky v roku 2019 - mali pristup k mojím financiám, aj k informáciám o mojich majetkových pomeroch. Previerkou som bez problémov prešiel.

4) Rizman a jeho okolie sa extrémne boja možnej kontroly projektov financovanych cez Envirofond...

Realita: Nové vedenie MŽP SR môže preverovať čo len chce. Greenpeace nikdy nebral peniaze od štátu. Via Iuris nemala žiadne projekty financované Envirofondom. Každopádne - ani aj ja, ani moje okolie, sa žiadnych kontrol neobávame.

5) Skutočný prezident je Rizman - Čaputová len plní jeho prikazy...

Realita: Treba takú somarinu vôbec komentovať?

"Hovorí sa, že boj s ľudskou hlúposťou sa vyhrať nedá - ale aj napriek tomu ten zápas nikdy nesmieme vzdať. Preto budem aj nadalej veci poctivo vysvetľovať a tak ako doteraz - keď klamstvá prekročia akceptovateľné medze - budem svoje meno braniť právnymi prostriedkami," dodáva Juraj Rizman v závere príspevku.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik