VÁŽNY ÚRAZ na ferrate na Skalke! (FOTO)
21 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Na jednej z ferrát na Skalke v Kremnických vrchoch sa v sobotu vážne zranila 51-ročná turistka. Žena sa počas výstupu Via ferratou Komín pošmykla a utrpela závažné poranenie hrudníka.

Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje Horská záchranná služba (HZS). Na pomoc turistike boli vyslaní traja horskí záchranári zo Skalky, k žene sa dostali za pomoci lanovej techniky.

"Dňa 21.10.2023 bola HZS požiadaná o pomoc pre 51- ročnú slovenskú ženu, ktorá počas výstupu Via ferratou Komín v Kremnických vrchoch, sa pošmykla a utrpela závažné poranenie hrudníka. Na pomoc jej okamžite vyrazili 3 záchranári HZS zo Skalky, ktorí sa k zranenej žene dostali za pomoci lanovej techniky," píšu záchranári.

“Zranená žena bola priamo v exponovanom mieste vyšetrená, bol jej zabezpečený žilový vstup a následne za pomoci lanovej techniky vytiahnutá z miesta,” priblížila HZS.

Horskí záchranári zranenú turistku previezli terénnym vozidlom na Skalku, kde jej bola poskytnutá rozšírená zdravotná starostlivosť. Pacientka bola následne odovzdaná do starostlivosti záchranárom, ktorí ju transportovali do nemocničného zariadenia.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

AKTUÁLNE Už o chvíľu PRUDKÁ ZMENA! Udrú SILNÉ LEJAKY aj BÚRKY
Pozor, niektoré okresy varujú! Po víchrici Wolfgang a tropickej noci v októbri si počasie pripravilo ďalšie prekvapenie. Cez naše územie sa bude presúvať stred tlakovej níže, čo prinesie nielen výdatné zrážky, ale zrejme aj búrky. Bude liať ako z... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik