Ukrajinu bez zbraní a peňazí nenecháme!
22 | 10 | 2023 I Milan Laca

Šéf Pentagonu prisľúbil pokračovanie vojenských dodávok Ukrajine.

Americký minister obrany Lloyd Austin povedal svojmu ukrajinskému kolegovi Rustemovi Umerovovi, že Washington bude pokračovať vo vojenských dodávkach Kyjevu, informoval Pentagon.

Dáme všetko! 

Austin potvrdil zámer americkej administratívy zabezpečiť, aby ozbrojené sily Ukrajiny mali potrebné zdroje, uvádza sa v správe. Ministri tiež "diskutovali o úspešných výsledkoch stretnutia kontaktnej skupiny pre obranu Ukrajiny (UDCG) minulý týždeň v Bruseli a o nedávnych udalostiach na Ukrajine," poznamenal Pentagon.

Elon Musk kritizuje EÚ: CENZÚRA DEZINFORMÁCIÍ? OBROVSKÝ PODVOD!
Majiteľ X (predtým Twitter) Elon Musk skritizoval Európsku úniu za jej prácu s organizáciou NewsGuard (v preklade Strážcovia správ, pozn. red.), ktorá je významnou súčasťou odvetvia globálnej internetovej cenzúry, a označil túto organizáciu za... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Biden pýta peniaze

Americký prezident Joe Biden poslal Kongresu žiadosť o poskytnutie finančnej pomoci Ukrajine vo výške 61,4 miliardy dolárov na rok. Žiada aj o 14,3 miliardy USD na posilnenie obrany Izraela, informovala agentúra Bloomberg.

Upokojil Zelenského

Joe Biden v telefonickom rozhovore s Volodymyrom Zelenským ubezpečil, že demokrati aj republikáni sú pripravení pokračovať v presune vojenskej pomoci do Kyjeva, informoval Biely dom. "Prezident Biden zdôraznil, že podpora oboch strán pre Ukrajinu pokračuje," uviedla americká administratíva vo vyhlásení.

Presviedčal národ

Biden v prejave k národu povedal, že nemá v úmysle poslať vojakov na Ukrajinu. Je presvedčený, že Kongres USA musí urobiť všetko pre to, aby dodávky zbraní Kyjevu pokračovali bez prestávky. "Kongres musí zabezpečiť, aby sme mohli pokračovať v poskytovaní zbraní, ktoré potrebujú, bez prestávky," povedal Biden počas svojho prejavu o stave únie. Pripomenul tiež, že „od samého začiatku hovoril, že nepošle americké jednotky bojovať na Ukrajinu“. Okrem toho prezident poznamenal, že Spojené štáty posielajú na Ukrajinu zbrane zo skladov a peniaze pridelené Kongresom sú potrebné na spätný nákup zbraní do skladov, čo poskytuje prácu americkým spoločnostiam vyrábajúcim zbrane v celej krajine. „Rovnako ako počas druhej svetovej vojny budujeme arzenál demokracie,“ uzavrel Biden o výrobe amerických zbraní.

EURÓPU DESÍ HROZBA ISLAMSKÉHO TERORIZMU! Štáty hromadne zatvárajú hranice (FOTO)
Útok zápalnou bombou na berlínsku synagógu a vraždy v Belgicku a Francúzsku! Slovinsko vo štvrtok oznámilo, že zavedie hraničné kontroly so susedným Maďarskom a Chorvátskom. Urobilo tak po rozhodnutí Talianska urobiť to isté so Slovinskom z... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!