TOTO OPOZÍCIA NEPREDÝCHA! Gašpara znesú zo sveta, keď zistia, na aký post mieri
21 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

To bude zase kriku a škrípania zubov z opozičných lavíc a mediálneho lynču od plátkov bývalého mainstreamu! Zatiaľ len v kuloároch sa hovorí, že Branno-bezpečnostný výbor NR SR by mohol viesť Tibor Gašpar (Smer-SSD). Portálu aktuality.sk to potvrdilo niekoľko nezávislých zdrojov.

Tibor Gašpar figuroval vo viacerých špekuláciách, nakoniec sa zdá, že skončí ako šéf jedného z výborov v NR SR. Aká bola politická cesta Tibora Gašpara? O tom, či bude predsedom zmieneného výboru, sa rozhodne budúcu stredu.

V jednom z výborov NR SR by mohol skončiť ako predseda aj Rudolf Huliak (SNS) po tom, čo ho Zuzana Čaputová odmietla vymenovať za ministra životného prostredia.  no Ľuboš Blaha (Smer-SSD) avizuje, že prezidentka dala koalícii do rúk mocnú zbraň.

Nie SIS, ale Národná rada

O Gašparovi sa hovorilo, že by mohol nastúpiť do mimoriadne horúceho kresla riaditeľa Slovenskej informačnej služby. On sám sa kdesi vyjadril, že svoj priestor vidí skôr v NR SR a tak aktuality.sk informujú, že by mal zaujať miesto predsedu Branno-bezpečnostného výboru.

O vedení NR SR, ako aj predsedníctva jednotlivých výborov sa rozhodne v stredu, 25. októbra na slávnostnom zasadnutí Národnej rady.

PIATOK S PELLEM: Aj o rodiacej sa vláde... (VIDEO)
Slovensko sa tento týždeň výrazne priblížilo k tomu, aby malo stabilnú a odborne pripravenú vládu. Skonštatoval to Peter Pellegrini, predseda strany Hlas-SD vo svojom vlogu, nazvanom Piatok s Pellem. Tu okrem rekapitulácie mien osôb, ktoré by mali... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Gašparova politická cesta

Tibor Gašpar bol policajným prezidentom, no v tejto pozícii skončil po nátlaku protestov Za slušné Slovensko. Počas toho, ako bol Smer v opozícii, na ich straníckych tlačových besedách sa objavoval po boku Roberta Fica čoraz viac aj Tibor Gašpar, preto bolo otázkou času, kedy sa k strane pripojí.

Tibor Gašpar odišiel z funkcie šéfa polície po tlaku verejnosti a protestov Za slušné Slovensko. Jeho odchod oznámil spolu s Petrom Pellegrinim, ktorý sa stal premiérom po páde vlády Roberta Fica. Na zmienených tlačových besedách Smer kritizoval postupy polície v citlivých kauzách, pripomínajú Aktuality.

„Uprace sa“ v parlamente aj Huliak?

Kým Tibora Gašpara útoky zrejme ešte len čakajú, podľa informácií Aktualít je možné, že SNS Rudolfa Huliaka z nominácie na ministra životného prostredia stiahne a bude ho chcieť postaviť do čela Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Zasadnutie bude zrejme búrlivé

Prvé zasadnutie NR SR máva zväčša slávnostný charakter aj napriek tomu, že sa pracuje na zostavení jednotlivých orgánov. Budúci podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha však uvažuje:

„Ak Progresívci nie sú ochotní rešpektovať výsledky volieb a dať priestor politikom, s ktorými nesúhlasia, prečo by sme to mali robiť my? Prečo má dostať Šimečka, ktorého považujeme za nebezpečného progresivistického extrémistu, post podpredsedu Národnej rady?"

Čaputová otvorila PANDORINU SKRINKU!
Prečo rešpektovať nominácie opozície, keď Čaputová nerešpektuje tie naše? Takúto otázku položil na sociálnej sieti podpredseda Smeru SSD a možný budúci podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha. Politik pripomenul, že pred troma rokmi OĽaNO a SaS... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!