Silný vietor šarapatil na Orave
21 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Silný vietor spôsobil v piatok v lokalitách Oravice, Vitanová a Oravská Lesná rozsiahlejšie výpadky elektriny. Viac ako tisíc odberných miest je aktuálne bez elektrickej energie. TASR o tom informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

"Stromy popadané na vedenia vysokého napätia a poškodené izolátory vyradili z prevádzky 17 distribučných trafostaníc," konkretizoval hovorca. Vzhľadom na rozsah poškodenia a ťažkú prístupnosť poruchových miest energetici predpokladajú, že dodávku elektriny obnovia počas soboty (21. 10.).

Vo viacerých okresoch Žilinského kraja aj v Banskej Bystrici, Brezne a Poprade sa v piatok večer a sobotu môže na horách vyskytnúť silná až mohutná víchrica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu druhého stupňa. Veternejšie môže byť v piatok večer a sobotu ráno aj mimo hôr.

Europoslankyňa Beňová sfúkla Igora Matoviča! Odpadnete, čo vytiahla!
Europoslankyňa Monika Beňová sfúkla Igora Matoviča. Doslova rozobrala na drobné nielen jeho, ale aj Ľubomíra Galka. Odpadnete z toho, čo vytiahla! Názor Moniky Beňovej zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení. Len tak na okraj.... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik