Sankcie nestačili! Ďalší "európsky balík"... a nebudú zašívať diery a zapínať si kabáty!
22 | 10 | 2023 I Milan Laca

Európska únia zintenzívňuje prípravy na dvanásty balík sankcií proti Rusku. 

Doterajšie zákazy boli málo účinné, treba prijať ďalšie.

Zastaviť ich!

Ako informuje Ukrajinská pravda, ktorá sa odvoláva na agentúru Bloomberg, „Nový balík, ktorý bude 12. od ruskej invázie na Ukrajinu, môže zahŕňať zákaz dodávok ruských diamantov, ďalšie obmedzenie schopnosti Moskvy obchádzať sankcie a zahrnutie spoločností z tretích krajín, ktoré Moskve pomáhajú pri obchádzaní sankcií, do zoznamu sankcií. Očakáva sa tiež, že „EÚ rozšíri zoznam zakázaných tovarov, ktoré môže Rusko použiť na vojenské účely“.

Elon Musk kritizuje EÚ: CENZÚRA DEZINFORMÁCIÍ? OBROVSKÝ PODVOD!
Majiteľ X (predtým Twitter) Elon Musk skritizoval Európsku úniu za jej prácu s organizáciou NewsGuard (v preklade Strážcovia správ, pozn. red.), ktorá je významnou súčasťou odvetvia globálnej internetovej cenzúry, a označil túto organizáciu za... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Siahnu aj na peniaze?

Bloomberg už skôr napísal, že Európska únia by mohla navrhnúť mechanizmus použitia ziskov zo zmrazených ruských aktív na pomoc Ukrajine, čo oznámili v júni, ale ešte nepredstavili. Okrem toho Poľsko a pobaltské krajiny navrhli zaviesť dodatočné sankcie proti ruskému skvapalnenému zemnému plynu a sektoru IT služieb.

Aj Zelenskyj sa pridáva

Prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval Európsku úniu, aby urýchlila prácu na novom balíku sankcií proti Rusku. "Prestávka pri sankciách voči Rusku sa naťahuje". Uviedol na stretnutí ministrov zahraničných vecí EÚ v Kyjeve. "Zjavne existuje malý tlak sankcií na Rusko, vážení partneri. Vidno to predovšetkým z nárastu počtu útočných bezpilotných lietadiel a útokov ruských teroristov. Je potrebné viac spoločnej práce proti akýmkoľvek formám a plánom, aby Rusko obchádzalo sankcie", povedal ukrajinský prezident. Vyzval na zintenzívnenie práce na novom sankčnom balíku EÚ.

Dobrý nápad z Pobaltia

Litva navrhla Európskej únii zakázať vývoz gombíkov, klincov, ihiel na šitie a radiátorov do Ruskej federácie. Ako napísal EUobserver, podľa litovskej vlády by to malo mať negatívny vplyv na ruskú priemyselnú výrobu. Obmedzenia chcú zaradiť do dvanásteho balíka sankcií, ktorých vyhlásenie plánujú na október.

Kríza katastrofických rozmerov na Ukrajine!
Ukrajina ruší naplánované sčítanie ľudu, ktoré malo tento rok prebehnúť. Zákon pritom nariaďuje konanie celoštátneho populačného cenzu minimálne raz za desať rokov, pričom posledné sčítanie v postsovietskej republike prebehlo v roku 2001. Výskumy... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik