Laššáková hovorí o samých slušných ľuďoch! Neobchádza ani Juraja Šeligu
22 | 10 | 2023 I Eka Balašková

„Buď slobodný mysliteľ a neprijímaj všetko, čo počuješ, ako pravdu. Buďte kritickí a hodnoťte, v čo veríte,“ začína ďalšiu časť svojho seriálu o odborníkoch a magickom myslení právnička Judita Laššáková Aristotelovým výrokom. V tomto dieli sa bližšie pozrela na dvoch pánov, z ktorých jeden je zatiaľ neprávoplatne odsúdení za to, za čo si druhý svoj trest už odsedel.

Laššáková na porovnaní prípadu Ladislava Bašternáka a Andreja Kisku neobchádza ani Juraja Šeligu, či médiá bývalého hlavného prúdu. Bašternák si zákonom stanovený trest odsedel a keď požiadal o prepustenie, mali s tým problém. Kiska je stále protežovaný. Pritom spáchali rovnaký čin.

Úderné slogany

Dobre sa pamätajú, sú razantné a výpovedné. Väčšinou majú tri slová a tým sú chytľavé. Takými boli podľa Laššákovej aj vety typu „Fico chráni zlodejov“, či „Rozviazané ruky polície“.

„Len si treba uvedomiť pár vecí. Trestný zákon má aj osobnú pôsobnosť,“ upozorňuje Laššáková s tým, že pôsobnosti práva sú štyri. Vysvetlila ich tak, že manželstvo nebude upravovať obchodný zákonník, ale zákon o rodine.

Opozícii došli argumenty, a tak REVÚ DO EURÓPSKYCH DIAĽAV
Doma na pravdu nezabúdame! Karol Farkašovský (SNS) volá po tom, aby sme mnohým krikľúňom postavili klietky hanby. Tie by im, ale aj nám, mali zabrániť zabudnúť. Na sociálnej sieti totiž konštatuje, že im došli argumenty a keďže nič iné nevedia,... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Poďme k tým daňovým podvodom

Omyl sa nedá vylúčiť u nikoho. Ak sa tak stalo, daňováci na chybu upozornia, daňovník urobí opravu a rozdiel, ak nejaký vznikol, doplatí.

„Pri špekulantoch, ktorí sa chcú na náš spoločný úkor obohatiť, po nedodržaní pravidiel už nehovoríme o daňových zákonoch, tu už nastupuje trestný zákon, ako ochranný mechanizmus,“ vysvetľuje ďalej Laššáková a menuje, z čoho môže byť taký špekulant obvinený. Aby to bolo trošku jasnejšie, ponúka porovnanie – krátenie dane nie je to isté, ako jej nezaplatenie.

Fico chráni zlodejov

Mnohí si isto pamätáme, že túto hlášku Igor Matovič a jeho verní nosili na tričku, keď chodili protestovať pred Bonaparte (Fico býval u Bašternáka) – stavbu daňového podvodníka, ktorý si svoj trest odsedel. Mnohí si isto pamätáme Ladislava Bašternáka, ktorého na jeho zákonnú žiadosť prepustili začiatkom roka 2022.

„Bašternák bol odsúdený za neodvedenie dane a poistného. Neoprávnene si uplatnil nárok na vrátenie nadmerného odpočtu DPH. K svojmu činu sa priznal, oľutoval, zaplatil celú sumu o ktorú sa obohatil a urobil vyhlásenie o vine,“pripomína Laššáková. Vzhľadom na tieto skutočnosti mu súd o tretinu znížil trest. Polovica trestu mu bola odpustená s tým, že druhú polovicu strávi s tým povestným „náramkom“.

BRIEF: Ladislav Bašternák ide na slobodu, rozhodol o tom trenčiansky krajský súd
Odsúdený podnikateľ Ladislav Bašternák ide podmienečne na slobodu. Rozhodol o tom senát Krajského súdu (KS) v Trenčíne v stredu na neverejnom zasadnutí. KS tak potvrdil uznesenie Okresného súdu Trenčín. Rozhodnutie je právoplatné. Informoval o tom... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

A titulky vzplanuli hnevom

Článkom bývalého hlavného prúdu kraľoval Juraj Šeliga. Ten, plný rozhorčenia, chcel požiadať vtedajšiu ministerku spravodlivostí Máriu Kolíkovú o dovolanie. Šeliga a Kolíková sa do NR SR dostali cez kandidátku strany Za ľudí, Andreja Kisku.

Ale veď on strany zakladať nechcel...

Laššáková pripomína, že ide o toho Kisku, ktorý si počas rozbehnutých protestov Za slušné Slovensko zavolal Juraja Šeligu do prezidentského paláca a ten po rozhovore protesty náhle zrušil. Pritom Kiska ako prezident po tom, čo sa v krajine, ktorej bol najvyšším ústavným činiteľom zavraždili novinára a jeho priateľku, ešte týždeň pokojne lyžoval v Alpách.

Za ľudí v začiatkoch. tasr

„Juraj Šeliga, ktorý o sebe hovoril, že je apolitický, oklamal ostatných a uprednostnil svoje vlastné ambície, zrušil protesty a ako trojka sa nechal zverbovať na kandidátku politickej strany, o ktorej Andrej Kiska predtým tvrdil, že ju vlastne ani nezaloží,“ oživuje pamäť Laššáková.

Samí slušní ľudia

Pred viac, ako týždňom, zatiaľ neprávoplatne, súd odsúdil Andreja Kisku za daňové podvody. Juraj Šeliga nevykrikuje o nehoráznosti, že trest je príliš nízky.

„Že za to, že 17-krát oklamal daňový úrad dostal iba podmienku. Že na rozdiel od Bašternáka, Kiska svoje skutky neoľutoval, nepriznal sa, neurobil vyhlásenie o vine a napriek tomu dostal veľmi nízkotučnú verziu Bašternákovho trestu,“ porovnáva Laššáková. Obaja sa dopustili trestného činu, za ktorý je sadzba 7-12 rokov, no Šeliga nič. A tak sa Laššáková pýta, či toto nie je ukážka pokrytectva.

Pre toho, čo Slovákov nazval opicami, má generál Viktorín odkaz!
Generál Jozef Viktorín (Republika) píše o tom človeku, ktorý nazval Slovákov opicami a poukazuje na to, že: "dnes už všetci vedia, že na čo siahol, to pokazil." Áno, reči nie je o nikom inom, ako exministrovi obrany, Jaroslavovi Naďovi. Generál... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ficova obeť

Nie, nie je. Pre médiá bývalého hlavného prúdu, podľa ktorých je Kiska obeťou Ficovho režimu. Pritom od roku 2020 sme tu mali „matovičovsko-hegerovsko-sulíkovsko-remišovskú chuntu“. Mimochodom ide o rovnakú Remišovú, ktorá po odstúpení Kisku z čela strany Za ľudí ostala jej líderkou.

„Chce mi snáď niekto tvrdiť, že pri vláde členky strany Za ľudí, bol odsúdený zakladajúci člen strany Za ľudí a môže za to Fico a Kaliňák?,“uvažuje Laššáková a dodáva, že kým Fico nebol pri moci, Kaliňák nebol ani v politike. Laššáková teda žiada médiá, že ak chcú klamať, mali by to robiť uveriteľne.

Občan sa teda pýta – Prečo?

Laššákovú popri otázke „Prečo?“ zaujíma aj to, prečo bol Bašternák úhlavným nepriateľom štátu a prečo je Kiska dodnes „svätý“. Vychádza jej z toho jedna odpoveď – Andrej Kiska bol produktom médií. Tie ho nikdy nekritizovali a dokonca popri ňom zaviedli jedno nepísané pravidlo – každý má dovolené všetko, ak mieri proti Ficovi a Smeru. Priznať si, že pochybili, by na ich ďalšie fungovanie mohlo mať katastrofálne následky.

TASR | Ladislav Bašternák

Ostali by dezinformátormi

„Ak odvolací súd rozsudok potvrdí, bude jasné nie len to, že Kiska je daňový podvodník, ale zároveň aj to, že sú medzi nami rovní a rovnejší, pretože trest, ktorý mu bol za daných okolností uložený, je nezákonný luxus, o ktorom môžu neprivilegovaní daňoví podvodníci len snívať,“myslí si Laššáková a pripomína, že médiá namiesto kritického myslenia vytvárajú kúzlo, ktorému máme uveriť. Inak by stratili tvár a boli by z nich účeloví prekrúcači právd.

Hrabko: Fico dostal vo voľbách zhruba toľko prednostných hlasov ako celé PS
Oficiálny návrh členov svojho kabinetu môže Robert Fico predložiť prezidentke Zuzane Čaputovej až potom, ako bude sám vymenovaný do funkcie predsedu vlády. Akýkoľvek zoznam, ktorý si od lídra Smeru-SD vyžiadala prezidentka skôr, je mimoústavný a... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik