Ivan Letko po smrti Evy Rysovej: TUŠIL SOM TO!
21 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Obľúbená slovenská herečka Eva Rysová (+91) zomrela 12. októbra v spánku v bratislavskom zariadení pre seniorov. Posledná rozlúčka s legendou sa konala v bratislavskom krematóriu. S príhovorom vystúpil herečkin syn. Odovzdal aj odkaz od svojej mamy.  

Ivan Letko bol s Rysovou v kontakte až do konca

S Evou Rysovou sa prišlo rozlúčiť mnoho známych tvárí. Nechýbali medzi nimi napríklad Jana Oľhová, František Kovár, Alfréd a Ľudmila Swanovci alebo Petra Vančíková - Kolevská, alias Alžbetka z Perinbaby.

SMUTNÁ SPRÁVA! Zomrela herečka Eva Rysová († 91)!
Vo veku 91 rokov zomrela herečka Eva Rysová. Pre TASR to potvrdila sestra herečky Judita Šimkovičová. Eva Rysová sa narodila 16. augusta 1932 v Hajnáčke. Pôsobila v divadlách v Martine i Trnave. V roku 1966 sa stala členkou činohry Novej scény v... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ivan Letko bol so zosnulou herečkou v kontakte až do konca. Jej smrť ho hlboko zasiahla.  Spomína si na ňu s veľkou láskou, obdivom. Po pohrebe v rozhovore pre Topky.sk povedal:

„Veľmi, veľmi ma to zabolelo. Môžem povedať, že som trošku tušil, že tým, že som s ňou komunikoval, keď bola v tom sanatóriu, len telefonicky a bolo to čoraz ťažšie. Takže väčšinou som rozprával iba ja. A vedel som, že sa blíži, bohužiaľ, koniec.” 

Odkaz Evy Rysovej

K smútiacim sa prihovoril herečkin syn Michal, ktorý priletel z Kanady. Poďakoval prítomným slovami :

„Vraví sa že smrť človeka nebolí toho, kto zomrel, ale tých, ktorí zostávajú. Ďakujem vám zo srdca, že ste si našli čas prísť sa podeliť o bolesť, ktorú cítim. Tým, že sa o túto bolesť delíme, stáva sa menšou a menšou, tým pádom aj ľahšie znesiteľnou.“ 

A zároveň všetkých poprosil, aby si v hlave uchovali krásne spomienky a aby radosť šírili ďalej. Jeho matka by si priala práve to-aby boli všetci šťastní. 

Evu Rysovú a Soňu Valentovú spojilo aj miesto smrti
Obe boli vynikajúcimi herečkami, ktoré národ miloval. Okrem hereckej práce ich napokon spojilo aj miesto smrti. Na večnosť odišli v bratislavskom sanatóriu. Eva Rysová sa dožila krásneho veku. Zomrela ako 91 ročná. Prekonala krvácanie do mozgu a... Čítať ďalej
14 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik