Elon Musk už nebude mlčať! Predpovedá rok 2024
22 | 10 | 2023 I Milan Laca

Elon Musk sa rozhodol nemlčať a prezradil svoju predpoveď na rok 2024. Verí, že svet sa veľmi zmení.

Elon Musk v mnohom predbehol dobu, v ktorej žije. Jeho nové nápady a vývoj niekedy ani technologicky nie je možné realizovať.

Odkiaľ to má?

Odkiaľ Elon Musk berie nápady, zostáva záhadou. Ale skutočnosť, že mnohé z jeho predpovedí sa dnes stávajú realitou, je nespochybniteľným faktom. Americký podnikateľ, inžinier a miliardár. Zakladateľ, generálny riaditeľ a hlavný inžinier spoločností SpaceX a Tesla, Elon Musk, bol vždy mysliteľom, ktorý vynikal. Musk sa tiež považuje za optimistu a aj keď trpí neúspechmi, nadobudnuté skúsenosti prijíma. "Keby som nebol optimista, pochybujem, že by som bol schopný založiť spoločnosť na výrobu elektrických vozidiel a vesmírnu spoločnosť", vyhlásil Musk.  

Francúzsko V PANIKE! Hrozby bombových útokov pokračujú
Už niekoľko dní hlásia na mnohých miestach vo Francúzsku bombovú hrozbu. Hrozby útokov pokračujú na regionálnych letiskách, ale bombové poplachy boli aj na železničných staniciach, školách a v múzeách. Vo Francúzsku pokračujú bombové hrozby už... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Energie

Napríklad jedna z predpovedí Elona Muska hovorí o revolúcii solárnej energie. Dnes  už vidíme čoraz viac solárnych panelov, ktoré sa objavujú na strechách domov a jednoducho na poliach. Úplný prechod na spotrebu solárnej energie sa nemusí uskutočniť do roku 2024, ale trend zostáva pozitívny.

Inšpirácie

To, čo Elon Musk v živote najviac miluje, sú algoritmy. Myslí si, že sú jednoducho všade. Preto všetko, čo robí, podlieha algoritmizácii. Vypočítal teda, že dlhá recesia, v ktorej sa svet nachádza od roku 2008, bude klesať. Verí, že recesia má veľmi pozitívnu stránku – spoločnosti, ktoré by nemali existovať, jednoducho prestanú existovať. Elon Musk je presvedčený, že na jar 2024 sa začne postupné zvyšovanie produkcie.

Inteligencia

Ďalšia predpoveď Elona Muska súvisí s využívaním a šírením umelej inteligencie. Miliardár je presvedčený, že o rok sa umelá inteligencia pevne usadí v každej domácnosti. Už dnes mnohé firmy implementujú a vyvíjajú inteligenciu, ktorá firmám uľahčí prácu. Cielľom Elona Muska pre jeho spoločnosti, je vyvinúť umelú inteligenciu, aby „pochopila skutočnú povahu vesmíru.

Predpovede o budúcnosti

V roku 2019 si Elon Musk stanovil ďalší ambiciózny cieľ. Ide o vytvorenie celej flotily robotických vozidiel Tesla. Predpokladalo sa, že tieto autá budú bez posádky a budú sa dať volať pomocou umelej inteligencie. Do roku 2024 sa predpokladá spustenie sériovej výroby robotických áut. Ale zdá sa, že teraz všetko stále závisí od vývoja umelej inteligencie a bezpilotnej technológie.

Autá bez vodiča

Ďalšou predpoveďou od Elona Muska sú autá, ktoré budú jazdiť samy. Predpovedalo sa, že do roku 2024 budú všetky autá Tesla vybavené Autopilotom. Ale nateraz sa pre množstvo nehôd vývoj v tejto oblasti zastavil. V súčasnosti prebieha ďalší výskum a vývoj algoritmov.

Roboty

Do konca roka 2023 plánuje Tesla vydať robota s vlastným úsudkom. Bude to prvý robot, kompletne zostavený v továrni Tesla. Do roku 2024 plánuje Elon Musk spustiť masovú výrobu. Nahradí časť personálu pri montáži áut robotmi. Samozrejme, táto myšlienka nie je nová a mnohé automobilové koncerny už využívajú služby robotov, no práve v montáži elektromobilov bude Musk prvý.

AKO SI TOTO MOHLA DOVOLIŤ? Greta to tentoraz prepískla
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová presunula svoju pozornosť od svetového počasia a zamerala sa na osud Izraela, ktorý bojuje s Hamasom. Na sociálnych sieťach podporila Palestínu a volá po „oslobodení Pásma Gazy“. Prestíž tejto mladej... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik