Žilinka reaguje na ospravedlnenie Kaliňákovi: PRAVDA ZOSTANE VŽDY LEN PRAVDOU!
20 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Paragraf 363? Spisy Gorila? Kauza Súmrak? Generálny prokurátor (GP) Maroš Žilinka komentuje výkriky mainstreamu a niektorých popletených politikov, ktorí si hovoria demokrati! Tieto dve kauzy nemajú spoločné len to, že postupy a rozhodnutia OČTK boli nezákonné, že nezákonnosť väzobného stíhania obvinených konštatoval Najvyšší súd SR a nezákonné trestné stíhania obvinených boli reparované až postupom podľa § 363 Trestného poriadku. Spája ich aj to, že ZA NEZÁKONNÉ TRESTNÉ STÍHANIE a VӒZBU sa obvineným Jaroslavovi Haščákovi a Robertovi Kaliňákovi musel OSPRAVEDLNIŤ ŠTÁT prostredníctvom Ministerstva spravodlivosti SR!

Spomínate si, aké ÚTOKY zo strany niektorých mienkotvorných médií a politikov sprevádzali rozhodnutia generálneho prokurátora, ktorými došlo podľa § 363 Trestného poriadku k zrušeniu nezákonných rozhodnutí o trestnom stíhaní obvinených v kauze „obchodovanie s informáciami zo spisu Gorila“ a v kauze „Súmrak“? Pýta sa na to čitateľov na sociálnej sieti GP Žilinka.

Spochybňovať, diskreditovať, manipulovať

"Zdôrazňujem, že ÚTOKY bez vecných a právnych argumentov, úplne ignorujúce zistené zásadné porušenia zákona v postupoch a rozhodnutiach OČTK (rozhodnutia sme jasne a zrozumiteľne vysvetlili a sú zverejnené na webe Generálnej prokuratúry SR) a vedené sústavne a s jasným cieľom – spochybňovať, diskreditovať a manipulovať," upozorňuje Žilinka.

Tieto dve kauzy podľa generálneho prokurátora nemajú spoločné len to, že postupy a rozhodnutia OČTK boli nezákonné, že nezákonnosť väzobného stíhania obvinených konštatoval Najvyšší súd SR a nezákonné trestné stíhania obvinených boli reparované až postupom podľa § 363 Trestného poriadku. Spája ich aj to, že ZA NEZÁKONNÉ TRESTNÉ STÍHANIE a VӒZBU sa obvineným Jaroslavovi Haščákvi a Robertovi Kaliňákov musel OSPRAVEDLNIŤ ŠTÁT prostredníctvom Ministerstva spravodlivosti SR (stalo sa tak v októbri 2022, resp. októbri 2023).

ŠTÁT SA OSPRAVEDLNIL ROBERTOVI KALIŇÁKOVI!
Štát sa ospravedlnil Robertovi Kaliňákovi (SMER SSD). Za stíhanie a väzbu v kauze Súmrak, informuje denník Aktuality. Podľa denníka Aktuality mu tak nevyplatia odškodné, čo by v prípade, že sa štát neospravedlní, by Kaliňákova obhajoba požadovala... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Tisíckrát opakovaná lož sa nestáva pravdou

"Aj keď metóda informovania verejnosti v štýle „tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou“ je lákavou, UBEZPEČUJEM všetkých, že „lož ostane vždy len lžou“, „pravda zostane vždy len pravdou“ a „porušenie zákona porušením zákona“," prízvukuje Žilinka.

"Môžem len zopakovať, že „PRANIEROVANÝ MUSÍ BYŤ TEN, KTO PORUŠIL ZÁKON A NIE TEN, KTO NA TAKÉ PORUŠENIE ZÁKONA POUKÁŽE A PRIJME OPATRENIA NA JEHO ODSTRÁNENIE!“."

"Aj tieto dva prípady umocňujú moje presvedčenie, že tak, ako doposiaľ, budeme spolu s kolegyňami a kolegami z Generálnej prokuratúry SR dôsledne reagovať na zistené zásadné porušenia zákona v postupoch a rozhodnutiach OČTK postupom podľa § 363 Trestného poriadku a to BEZ OHĽADU NA POZITÍVNE ALEBO NEGATÍVNE REAKCIE VEREJNOSTI, MÉDIÍ, ALEBO ICH ČASTI," uzavrel Žilinka.

Robert Kaliňák, foto: TASR

Štát sa ospravedlnil Robertovi Kaliňákovi 

Štát sa ospravedlnil Robertovi Kaliňákovi za stíhanie a väzbu v kauze Súmrak. Nevyplatia mu tak odškodné, čo by v prípade, že sa štát neospravedlní, Kaliňákova obhajoba požadovala vyplatenie nemajetkovej ujmy 35-tisíc eur.

Roberta Kaliňáka v apríli 2023 zadržali a obvinili policajti z NAKA. Bol obvinený spolu s Robertom Ficom, Tiborom Gašparom a Norbertom Bödörom v kauze Súmrak.

Čelili obvineniu zo založenia zločineckej skupiny a z ďalších skutkov – vyzradenie daňového tajomstva a zneužitie právomoci verejného činiteľa. Robert Kaliňák 20. apríla 2020 šiel do vyšetrovacej väzby.

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli finančná skupina Penta, zasahovali ozbrojení policajti. Na snímke vľavo podnikateľ Jaroslav Haščák počas zadržania 1. decembra 2020 v Bratislave. FOTO TASR – Jakub Kotian

Štát sa ospravedlnil Jaroslavovi Haščákovi 

Štát sa ospravedlnil finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi za ujmu spôsobenú nezákonným trestným stíhaním a väzbou, potvrdil v septembri 2022 Haščákov advokát Peter Kubina.

Ospravedlnenie za Slovensko poskytol rezort spravodlivosti ešte pod vedením ministerky Márie Kolíkovej (SaS), ktoré 8. septembra podpísal štátny tajomník ministerstva Ondrej Dostál (SaS). Ministerstvo spravodlivosti dospelo k záveru, „že obvinenie, zadržanie a vzatie do väzby Jaroslava Haščáka bolo nezákonné a bolo tak nezákonným zásahom do jeho základných ľudských práv“.

Pobúrený Kéry: Kňažko sa DOČISTA ZBLÁZNIL? Za TOTO bojoval v 89-tom?
Celkom vážne sa zamýšľam nad tým, že je lepšie riskovať porušenie ústavy ako vymenovať nominantov Roberta Fica, skonštatoval na sociálnej sieti a aj v komentári pre Aktuality.sk Milan Kňažko. Herec, ktorý kedysi bojoval za slobodné voľby, a teraz... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik