Z Matoviča je najnovšie politológ: POZOR, HULIAK JE LEN DYMOVÁ CLONA!
21 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Igor Matovič (OĽaNO a priatelia) si myslí, že Andrej Danko použil Rudolfa Huliaka ako figový list na zakrytie tej najväčšej škodnej v novej vláde. Aj Igor Matovič totiž zaregistroval, že ministrom obrany bude Robert Kaliňák. Matovič upozorňuje, že pre Kaliňáka je tento rezort dôležitý kvôli akcii Vírus, pretože v rámci nej sa zistilo tunelovanie vojenského spravodajstva so škodou 75 miliónov eur. A podľa Matoviča to majú na svedomí práve ľudia okolo Roberta Kaliňáka.

Vo štvrtok (19. októbra) Robert Fico predstavil nominantov na ministerské posty za stranu Smer-SSD Bývalý premiér a minister financií Matovič si myslí, že „krik“ okolo Rudolfa Huliaka a jeho nevymenovanie je len komplot, ktorý má zakryť vymenovanie Roberta Kaliňáka za ministra obrany.

Expremiér tvrdí, že takto bude vlk sýty (vymenovaný Kaliňák), aj ovca celá (Huliak bude rád, že Danko za neho „zabojoval“). Podľa predsedu OĽaNO o tom svedčí aj Dankovo prerieknutie sa. Občan však chce za ministra životného prostredia Huliaka a prezidentke mieni pripomenúť, kto vyhral voľby a tvorí koalíciu.

Fico predstavil nominantov

Vo štvrtok na sociálnych sieťach predseda Smeru a budúci premiér Robert Fico informoval, že Robert Kaliňák by mal viesť ministerstvo obrany, Ladislav Kamenický povedie ministerstvo financií, Richard Takáč zasadne na post ministra pôdohospodárstva, Juraj Blanár  povedie ministerstvo zahraničných vecí, Boris Susko je nominovaný na ministerstvo spravodlivosti a Jozef Ráž mladší je nominantom na ministra dopravy.

Čaputová? Nedráždite HADA BOSOU NOHOU!
Líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka si po stretnutí opozičných strán spokojne zarepoval - „Potrápime vládu... strpčíme jej život!“ – pričom konštatoval, že opozícia je na jednej lodi. Nuž, užite si to, pán predseda, na jednej palube s... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Danko ako užitočný idiot

„Ficovi, Kaliňákovi a bohužiaľ aj pani prezidentke sústredený hejt na Huliaka len a len vyhovuje. Keď sa totiž hovorí o Huliakovi, zabúda sa na Kaliňáka ... a keď teda ľudia chcú niekoho ukrižovať, spoločne im traja menovaní podhodia Huliaka ... dav bude spokojný, "dosiahol" svoje, meter strihajúca prezidentka bez odvahy tiež spokojná bude ... a najspokojnejší budú zločinci Kaliňák a Fico,“píše na Facebooku Igor Matovič, ktorý o Dankovi hovorí, ako o užitočnom idiotovi.

Dankovi to podľa Matoviča robí dobre, pretože sa pred Huliakom môže tváriť, že za neho bojoval, len prezidentka ho „dala dole“.

Dohodnutý scenár

Líder OĽaNO si myslí, že Danko ide podľa scenára dohodnutého s Ficom. V rámci neho mal Fico Huliaka „podhodiť“ prezidentke, tá v snahe zapáčiť sa davu siahne po návnade, Danko sa má tváriť, že za neho bojuje, no nakoniec aj tak ustúpi a dá tam niekoho menej bojovného. Takto poza boj o Huliaka bude do vlády podľa Matoviča potichu „vpašovaný“ Kaliňák.

„Huliak síce bude sklamaný, ale zostane ti v parlamente verný, lebo veď si za neho bojoval,“ špekuluje Matovič.

Gašparovič: Ústava neumožňuje prezidentovi nevymenovať člena vlády navrhnutého premiérom
Ak by prezidentka Zuzana Čaputová niektorých členov vlády nevymenovala, nový kabinet môže začať vládnuť aj v nekompletnom zložení. V porovnaní s dohodou na konkrétnych osobách a menovaním celej vlády je však takéto riešenie horšie a znamená vznik... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Danko sa prezradil

„Mám trošku pocit, že aj keď si môžeme o Huliakovi myslieť čokoľvek, určite túto špinavú hru Fica a Dankom postupne rozkľúčuje, tým viac, že na úvod sa Danko aj milo preriekol - keď povedal, že Huliakova nominácia je nomináciou "v prvom kole", čím krásne prezradil, že ju považuje len za nomináciu naoko,“uzatvára Igor Matovič.

Nedovolíme im ukradnúť Slovensko

Medzičasom sa v reakcii na prezidentkino rozhodnutie nerešpektovať výsledok volieb a odignorovať nomináciu Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia rozbehla občianska iniciatíva, ktorá zvoláva Slovákov na pondelok, 23. októbra na 17-tu hodinu pred prezidentský palác.

ORGANIZUJE ZUZANA ČAPUTOVÁ ŠTÁTNY PREVRAT?
Čaputová sa úplne utrhla z reťaze. Kvôli Huliakovi nechce vymenovať celú vládu - to, pochopiteľne, nemôže. Nemá na to mandát. Jej správanie začína naberať rozmery vlastizrady! Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru a možný budúci... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!