Kňažko PENÍ nad nomináciami! Šimkovičová má pre neho ODKAZ
20 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Ako ináč, hovorca liberálnych médií Milan Kňažko, sa tentoraz pustil aj do nominantky na ministerku kultúry - Martiny Šimkovičovej. A Šimkovičová reaguje. 

Šimkovičová patrí medzi osobnosti, ktoré sa médiám nepáčia a ktoré by umelci, bývalý mainstream, progresívci, neoliberáli i takzvaní demokrati v politike najradšej nahradili nejakým progresívcom. Andrej Danko však stojí pevne za svojimi ľuďmi. A tak chabé výkriky, urážky, dupanie a vyhrážanie sa pästičkou nič nezmôžu.

"Bojovník" za demokraciu sa predviedol

K tým, ktorí by najradšej zmazali demokratické voľby na Slovensku, všetkých Slovákov, ktorí nevolili ich miláčikov Progresívne Slovensko nazývajú dezolátmi, opicami, ficostádom, bandou vagabundov či grupou paviánov a ktorí strašia, že zo Slovenska sa stane čierna diera, patrí aj herec a politik Milan Kňažko. Ten sa už vyjadril takmer ku všetkému a neobišiel ani Šimkovičovú.

Podľa mňa je to typická nominantka z tohto zoznamu. Má rovnakú kompetenciu ako väčšina známych ľudí, ktorí boli dosadení na ministerské posty. Viem, že pani Šimkovičová bola moderátorkou. Neviem, aký má vzťah ku kultúre, či sa v nej aktívne podieľala. To mi uniklo. Viem, že pracovala v médiách, ktoré sa zaoberajú konšpiráciami,"napísal herec na sociálnej sieti.

Milan Kňažko / Facebook (Jozef Hesko)

Minister kultúry by mal podľa Kňažka mať prehľad o celom systéme, čo je štátna a neštátna kultúra, čo sú pamiatky, čo je živá kultúra. "Ministerstvo má pod sebou asi tridsať inštitúcií, neviem, či vie aspoň päť z nich pomenovať. Ale nie… Nechcem jej ublížiť, je to dáma,“ povedal Kňažko, ktorý by bol schopný pre Fica porušiť ústavu.

Celkom vážne totiž skonštatoval  na sociálnej sieti: "Zamýšľam sa nad tým, že je lepšie riskovať porušenie ústavy ako vymenovať nominantov Roberta Fica." To povedal herec, ktorý kedysi bojoval za slobodné voľby, a teraz by ich najradšej zrušil.

Kňažko o možnej vláde: Je to banda vagabundov
Bývalý herec a politik, 78-ročný Milan Kňažko sa aj napriek svojmu veku občas vyjadrí k aktuálnemu politickému dianiu. Kým kedysi bojoval proti mečiarizmu, stál za Igorom Matovičom, dnes hovorí o Ficizme a o tom, že prezidentka Čaputová by mala za... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Šimkovičová odkazuje svojim kritikom…

To, čo napísala na sociálnej sieti Martina Simkovičova o svojej nominácii, vám prinášame v plnom znení.

"Vážení spoluobčania Slovenska, dovoľte mi, aby som sa vyjadrila ok mojej nominácii na funkciu ministerky kultúry v novej vláde Slovenskej republiky. Po spravodlivých demokratických voľbách som získala silnú podporu od občanov Slovenska na kandidátke Slovenskej Národnej Strany.

Podľa koaličnej zmluvy patrí strane SNS gescia za ministerstvo kultúry. Strana SNS po starostlivom zvážení okolností navrhla moju nomináciu na funkciu ministerky kultúry v novej vláde Slovenskej republiky.

Nomináciu som prijala s plnou serióznosťou. Ako bývalá moderátorka mám široké všeobecné informačné poznanie. Ako bývalá poslankyňa národnej rady SR mám reálne politické skúsenosti. Môžem o sebe s istotou povedať že som charakterovo dôsledná.

V dobe silnej informačnej cenzúry som nastúpila do súkromnej televízie s cieľom objektívne vyrovnať informačnú nerovnováhu. Akékoľvek spojenie s označením dezinformátora odmietam z duše. Ospravedlňte ma ale považujem to za hlboké nepochopenie.

Mám riadne vysokoškolské vzdelanie kde som získala akademický titul Doktor liečebnej pedagogiky na UK v Bratislave. V mojej rigoróznej práci som sa zaoberala vplyvom médií na psychiku detí. Som zodpovedná matka troch detí. Som žena.

Plne si uvedomujem vážnosť a zodpovednosť vyplývajúcu z nominácie ktorú som prijala. V tomto momente verím že v prípade schválenia mojej nominácie bude ministerstvo kultúry dôstojná, vážená a rešpektovaná inštitúcia.

Verím, že slovenská spoločnosť sa dokáže dohodnúť na tom, že sa nechceme medzi sebou hádať. Som presvedčená, že hádky vychádzajú z nedorozumenia a z nerešpektovania.

Som pripravená diskutovať a robiť tak, aby sa dosahovalo vzájomné porozumenie a rešpekt. Považujem to za základný stavebný prvok kultúry spoločnosti. Ak by sme teraz dokázali odložiť predsudky a nechali ma plne pracovať, rada budem čeliť objektívnej konštruktívnej kritike mojej práce v budúcnosti.

V prípade schválenia mojej nominácie budem svoju prácu vykonávať čestne, zodpovedne a riadne tak, aby som nesklamala dôveru voličov, ktorí ma vyslali na ich zastupovanie a verím, že presvedčím mojich oponentov o mojich kvalitách a získam ich dôveru pre inštitúciu ministerstva kultúry. Moja prvá a dôležitá úloha bude urobiť právny audit. O všetkom podstatnom budem informovať verejnosť. s úctou

Martina Šimkovičová demokraticky zvolený zástupca občanov Slovenskej Republiky"

Pobúrený Kéry: Kňažko sa DOČISTA ZBLÁZNIL? Za TOTO bojoval v 89-tom?
Celkom vážne sa zamýšľam nad tým, že je lepšie riskovať porušenie ústavy ako vymenovať nominantov Roberta Fica, skonštatoval na sociálnej sieti a aj v komentári pre Aktuality.sk Milan Kňažko. Herec, ktorý kedysi bojoval za slobodné voľby, a teraz... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik