Elon Musk kritizuje EÚ: CENZÚRA DEZINFORMÁCIÍ? OBROVSKÝ PODVOD!
21 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Majiteľ X (predtým Twitter) Elon Musk skritizoval Európsku úniu za jej prácu s organizáciou NewsGuard (v preklade Strážcovia správ, pozn. red.), ktorá je významnou súčasťou odvetvia globálnej internetovej cenzúry, a označil túto organizáciu za „podvod“, ktorý „by mal byť rozpustený“, informuje americký portál Breitbart.

Musk obrátil svoju pozornosť na NewsGuard po príspevku bývalého predstaviteľa Trumpovej administratívy Mikea Benza, ktorý odhalil vzťah Európskej komisie s NewsGuard. Ten pomohol revidovať „kódex postupov EÚ v oblasti dezinformácií“, ktorý vyzýva technologické a reklamné spoločnosti, aby finančne obmedzili obvinených vydavateľov „dezinformácií“.

Musk v reakcii na to vyzval Thierryho Bretona, popredného člena Európskej komisie EÚ, aby ponúkol ľuďom v Európe vysvetlenie. "Je to pravda?" spýtal sa Musk. "Ak áno, ľudia v Európe si zaslúžia vysvetlenie."

 

Európska únia agresívne využila svoju moc na presadzovanie cenzúry platforiem sociálnych médií, pričom nedávno oznámila „dezinformačný“ prípad proti Meta (predtým Facebook) a TikTok, pričom použila nové zákony EÚ, ktoré môžu ukladať vysoké pokuty spoločnostiam sociálnych médií, ktoré nebudú cenzurovať svoje platformy podľa predpisov bloku.

V ďalšom príspevku Musk nazval NewsGuard „podvodom“, ktorý „by mal byť okamžite rozpustený“.

 
Cenzúra médií s iným názorom

Breitbart News vo veľkej miere pokryl NewsGuard, odhalil organizáciu pre jej čiernu listinu médií a tendenciu jej vedúcich osobností a poradcov šíriť dezinformácie sami.

NewsGuard opakovane podkopáva dôveryhodnosť konzervatívnych médií, vrátane Breitbart News a Fox News, pričom dáva perfektné hodnotenia médiám, ktoré opakovane propagujú obrovské nepravdy, vrátane názoru, že príbeh o notebooku Huntera Bidena bol ruskou dezinformáciou.

NewsGuard hľadal partnerstvá s vládnymi orgánmi a profesionálnymi asociáciami, pričom v roku 2022 získal od Pentagonu kontrakt v hodnote 750 000 dolárov, čo je rozhodnutie, ktoré vyvolalo pobúrenie republikánov z Kongresu.

Musk tvrdo do Zelenského: Taký výsmech ešte ukrajinský prezident nezažil! (FOTO)
Miliardár a podnikateľ Elon Musk sa vysmial ukrajinskému vojnovému vodcovi Volodymyrovi Zelenskému! Pomocou mému „Vein Popping Guy“ (Chlapíkovi už praskajú žily, pozn. red.) satiricky úplne znemožnil výzvy ukrajinského prezidenta na pomoc Západu.... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vraj alternatíva k cenzúre
V reakcii na Muskove komentáre generálny manažér NewsGuard Matt Skibinski povedal, že NewsGuard nie je nástrojom vládnej cenzúry, ale jej „alternatívou“.
„NewsGuard bol vytvorený ako alternatíva k algoritmom čiernej skrinky, ktoré rozhodujú o tom, ktorý spravodajský obsah sa propaguje a ktorý nie je na veľkých technologických platformách – a ako alternatíva k akejkoľvek vládnej cenzúre obsahu,“ povedal Skibinski.
 
„Vydavateľov hodnotíme pomocou verejne zverejneného súboru kritérií a verejne zverejňujeme dôkazy a zdôvodnenie nášho hodnotenia každého vydavateľa, ktorého hodnotíme, aby každý čitateľ videl naše zdôvodnenie a sám sa mohol rozhodnúť, do akej miery má dôverovať príslušnému zdroju. Každému vydavateľovi tiež poskytujeme možnosť reagovať na akékoľvek problémy, ktoré nastolíme, alebo ich napraviť pred zverejnením hodnotenia a zahrnúť ich komentáre do vysvetlenia hodnotenia, ktoré poskytujeme používateľom.“
Občianska vojna v Európe? Po útoku na Izrael dostal Musk z EÚ ultimátum
Európsky komisár pre vnútorný trh Thierry Breton si v utorok podal šéfa sociálnej siete X Elona Muska. Hrozil mu, že ak nebude spolupracovať s európskymi vyšetrovacími orgánmi a mazať „dezinformácie“, európske orgány si naň posvietia. Miliardár mu... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik