Čaputová otvorila PANDORINU SKRINKU!
20 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Prečo rešpektovať nominácie opozície, keď Čaputová nerešpektuje tie naše? Takúto otázku položil na sociálnej sieti podpredseda Smeru SSD a možný budúci podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha. Politik pripomenul, že pred troma rokmi OĽaNO a SaS vytvorili obrovský precedens, podľa ktorého má vládna väčšina právo kádrovať opozičných nominantov do výborov a zahraničných delegácií. "Oni si to asi neuvedomujú, ale po tom, čo spáchala Čaputová včera s Huliakom, oni stratili akékoľvek práva na to, aby sme akceptovali akékoľvek ich nominácie," varuje Blaha.

Za záchranu demokracie

Blaha upozorňuje, že prezidentka sa rozhodla, že o politike na Slovensku nerozhodujú politici, ktorých si ľudia zvolia v demokratických voľbách, ale nejaké "dlhodobé koncepcie", ktoré nám tu vnucujú z Bruselu. "Inými slovami - madam oznámila koniec demokracie na Slovensku. Nevymenovanie Huliaka nie je o tom, či ho máme radi alebo nie - ľudia pôjdu do ulíc nie za záchranu Huliaka, ale za záchranu demokracie," myslí si smerák.

Podľa politika od Vojtecha Tuku na Slovensku ešte nebolo také ohrozenie demokracie, aké predstavuje Zuzana Čaputová - záujmy cudzích mocností sú pre ňu viac než demokratické voľby. "A čo je ľudsky ešte odpornejšie, ona zjavne svoje šialené rozhodnutie konzultuje so svojím konkubínom Rizmanom, ktorý má spolu s rôznymi mimovládkami v rezorte životného prostredia svoje záujmy."

Prezidentka má problém s JEDINÝM menom: KOHO NEVYMENUJE ZA MINISTRA?
Prezidentke SR Zuzane Čaputovej vadí jedno meno na zozname budúcich potenciálnych ministrov. Prezidentka Zuzana Čaputová informovala lídra Smeru-SD Roberta Fica v rámci prebiehajúcich konzultácií o novej vláde, že nevymenuje zvoleného poslanca... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Keď nie oni, prečo my?

Preto sa Blaha pýta: "Ak Progresívci nie sú ochotní rešpektovať výsledky volieb a dať priestor politikom, s ktorými nesúhlasia, prečo by sme to mali robiť my? Prečo má dostať Šimečka, ktorého považujeme za nebezpečného progresivistického extrémistu, post podpredsedu Národnej rady?"

Budúci podpredseda parlamentu súhlasí s tým, že v demokracii by sme mali vedieť povedať to voltairovské - pane, nesúhlasím s vami, ale urobím všetko pre to, aby ste mohli povedať svoj názor. Ale oni toto nedokážu, tak čo chcú od nás? "Ak napríklad v parlamente oni, ako opozícia, nebudú hlasovať za moju nomináciu, lebo so mnou nesúhlasia, prečo by sme my mali hlasovať za ich nominantov za šéfov výborov, s ktorými nesúhlasíme my?"

Rudolf Huliak, foto: TASR

Spomeňte si

Pred troma rokmi OĽaNO a SaS vytvorili obrovský precedens, podľa ktorého má vládna väčšina právo kádrovať opozičných nominantov do výborov a zahraničných delegácií. "Odmietli ma zvoliť za predsedu výboru. A zarezali ma aj v zahraničných delegáciách. Lebo sa im nepáčia moje názory. Fajn, nám sa nepáčia názory Matoviča, Šipoša, Galka, Polláka, Sulíka, Plavákovej, Trubana a ďalších," upozorňuje Blaha. 

SNS vyzýva Čaputovú, aby rešpektovala výsledky volieb
Strana SNS nomináciu Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia nezmení. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová v súvislosti s rozhodnutím prezidentky Zuzany Čaputovej nevymenovať Huliaka za šéfa envirorezortu. Hlavu štátu... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Čaputová otvorila Pandorinu skrinku

"Oni si to asi neuvedomujú, ale po tom, čo spáchala Čaputová včera s Huliakom, oni stratili akékoľvek práva na to, aby sme akceptovali akékoľvek ich nominácie. Ak chcú oni kádrovať, prečo nemáme kádrovať my? Doteraz sa tu ako-tak rešpektoval iný názor - aspoň vo výsledku. Toto po včerajšku neplatí. Čaputová to rozmetala ako uragán. Napľula voličom do očí a odkázala im - voľte si, koho chcete, rozhodovať budem ja, Führer!"

Podľa Blahu tu ide o budúcnosť Slovenska. Čaputová otvorila Pandorinu skrinku. "Toto sa jedného dňa, keď madam príde o imunitu, ešte vyšetrí. Skončíte horšie ako Kiska, vážená. Nezabúdajte - po zločinoch prichádza trest," uzavrel smerák.

Zdroj: TG/ĽB | Ľuboš Blaha

A na úplný záver ešte pripomenul: "Priatelia, príďte v pondelok o 17.00 ukázať Čaputovej, že si od liberálnych extrémistov demokraciu vziať nenecháme. Pred Prezidentským palácom bude protest proti tomu, ako Čaputová zneužíva svoju moc a likviduje parlamentnú demokraciu." 

Kto vlastne úraduje v prezidentskom paláci?!
Staré čínske príslovie hovorí: "Keď príde sviňa do paláca, nestane sa z nej princezná, ale z paláca sa stane chliev!" Ako to v tom paláci vlastne chodí, kto tam úraduje? Prezidentke SR Zuzane Čaputovej vadí jedno meno na zozname budúcich... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik