Veronika Remišová sa pustila do Zuzany Čaputovej: ALIBISTKA!
20 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Veronika Remišová (OĽaNO a priatelia / Za ľudí) a jej vyjadrenia neprestávajú udivovať. Po tom, čo upratovačky v školách a na obecných úradoch ešte nestihli poupratovať volebné miestnosti, ona už snívala o referende o predčasných voľbách, pri čom dvíhal obočie ešte aj jej stranícky šéf. Potom spustila o koalícii troch zlodejov a najnovšie tvrdí o prezidentke Zuzane Čaputovej, že je alibistka.

Remišová si totiž myslí, že prezidentka by nemala mať problém len s Rudolfom Huliakom na poste ministra životného prostredia, ale aj s jeho kolegyňou z klubu SNS, ktorá sa má ujať ministerstva kultúry. Na sociálnej sieti pod jej príspevkom sa rozvinula diskusia, v ktorej všetci svorne nadávajú na prezidentku - alibistku.

Prečo nevymenovala Huliaka

Hlava štátu priblížila, že jej úlohou je svojimi rozhodnutiami zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov. "Riadny chod ministerstva životného prostredia nemôže zabezpečiť človek, ktorý svojimi vyjadreniami neguje dlhodobo platnú environmentálnu politiku tohto štátu a medzinárodné záväzky, ktorými je Slovenská republika viazaná," skonštatoval Strižinec.

Prezidentka má problém s JEDINÝM menom: KOHO NEVYMENUJE ZA MINISTRA?
Prezidentke SR Zuzane Čaputovej vadí jedno meno na zozname budúcich potenciálnych ministrov. Prezidentka Zuzana Čaputová informovala lídra Smeru-SD Roberta Fica v rámci prebiehajúcich konzultácií o novej vláde, že nevymenuje zvoleného poslanca... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Prezidentka – alibistka?

„Je alibizmus, ak pani prezidentka odmietla za ministra len Huliaka, no necháva konšpirátorku devastovať kultúru a naše hodnoty,“prezentovala svoju myšlienku Remišová na Facebooku po tom, ako prezidentka odmietla vymenovať Rudolfa Huliaka za ministra pôdohospodárstva.

Prezidentka si to „zlizla“ aj v diskusii

„Nebojím sa že kultúrna obec nedá najavo svoje názory. Myslím, že táto pani bude „defenestrovaná“ prvá. Naši herci boli vždy na správnej strane,“ myslí si Eva Michalcová. Dopĺňa ju Marek Knapčok: „Určite sa jej poďakujú jej poskokovia, akými sú Huba, Koleník, Stanke, Vašáryová, Vajda, Studňa a podobní, ktorí vkuse útočili na Matovičovu vládu a Fiona z dúhového paláca im vymenuje dezolátno-konšpiračnú štetku za ministerku kultúry.“

„Prezidentka je veľmi slabá, nikdy sa nemala stať prezidentkou,“konštatuje Giuseppe Moreno.

„Ako vždy. Veď ona svojmu národu nerozumela, nerozumie a verím, že už citlivo dovnima. Ale potom sa pýtam, prečo vstupovala do lesa, keď sa bojí? Čakala som aspoň posledné gesto občanovi, škoda nuž čo, ..... nech už posledný v Paláci zhasne. Ináč slovenským komediantom to želám, nech si to užijú, keď im nič nebolo dobré.“

„Bojí sa pomsty aj so Šimečkom, úplne sa topia ako snehuliaci v pekle.“

Fico sa môže obrátiť aj na Ústavný súd

Podľa Ivana Gašparoviča, právnika a emeritného prezidenta SR, Ústava neumožňuje prezidentovi nevymenovať člena vlády navrhnutého premiérom s výnimkou prípadov definovaných Ústavou, napríklad ak by bol vo výkone väzby. "Keby prezidentka povedala, že túto konkrétnu osobu nevymenuje a premiér by bol presvedčený, že na to nie je ústavný a zákonný dôvod, ktorý by ho vylučoval, došlo by k situácii, že by sa prezidentka alebo tá konkrétna osoba musela obrátiť na Ústavný súd," skonštatoval Gašparovič.

Gašparovič: Ústava neumožňuje prezidentovi nevymenovať člena vlády navrhnutého premiérom
Ak by prezidentka Zuzana Čaputová niektorých členov vlády nevymenovala, nový kabinet môže začať vládnuť aj v nekompletnom zložení. V porovnaní s dohodou na konkrétnych osobách a menovaním celej vlády je však takéto riešenie horšie a znamená vznik... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ako by to malo vyzerať, kým rozhodne ÚS?

Do rozhodnutia Ústavného súdu by podľa neho mohla vláda riadiť štát v nekompletnom zložení, pričom rezorty bez vlastných ministrov by boli v gescii iných členov vlády na základe poverenia prezidentky alebo by ich viedla osoba poverená premiérom.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik