Uniklo meno, kto bude riadiť ministerstvo zahraničných vecí
19 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Najprv to mal byť Fico, neskôr Lajčák. Uniklo meno nového šéfa diplomacie.

Nové informácie naznačujú, že šéfom slovenskej diplomacie by sa mal nakoniec predsa len stať Juraj Blanár. Ak prezidentka Blanára vymenuje, naplnia sa slová Fica, ktorý volal po politickom vedení rezortu.

Poruší sa pravidlo?

Na čele ministerstva zahraničných vecí stoja už štvrťstoročie kariérni diplomati.

Novým šéfom slovenskej diplomacie by sa podľa porálu Aktuality by mal byť predsa len podpredseda Smeru a niekdajší žilinský župan Juraj Blanár, o ktorom sa v tejto súvislosti hovorí už dlhšie. "Blanár bol podľa našich informácií horúcim adeptom na post ministra zahraničia už v čase, keď boli rokovania o členoch budúcej vlády ešte len v začiatkoch. Do úvahy prichádzal aj diplomat Miroslav Lajčák, ktorý však ponuku Smeru neprijal," píše portál.

Šťuka v rybníku

Ak prezidentka Blanára vymenuje, naplnia sa slová Fica, ktorý volal po politickom vedení rezortu. „Potrebujeme šťuku, ktorá možno aj nekonvenčným spôsobom popreháňa starých kaprov v rybníku slovenskej diplomacie. Rybníku, ktorý sa tvári, že je nedotknuteľný a určený len pre elity typu Káčera, Korčoka, Demeš a spol.,“ vyhlásil minulý týždeň šéf Smeru.

Gašparovič: Ústava neumožňuje prezidentovi nevymenovať člena vlády navrhnutého premiérom
Ak by prezidentka Zuzana Čaputová niektorých členov vlády nevymenovala, nový kabinet môže začať vládnuť aj v nekompletnom zložení. V porovnaní s dohodou na konkrétnych osobách a menovaním celej vlády je však takéto riešenie horšie a znamená vznik... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!