Stohlová vs. Huliak: On ju vyškolil v TV, ona sa teší z prezidentkinho rozhodnutia
19 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Nie je tomu tak dávno, čo sa Tamara Stohlová, ešte ako kandidátka Progresívneho Slovenska do parlamentných volieb prezentovala názorom o zbytočnosti memorovania. Dnes je z nej poslankyňa NR SR a z pozície človeka, ktorý rozumie ekológii, sa zúčastnila diskusie s Rudolfom Huliakom. V televíznej debate ju Huliak riadne vyškolil a preto sa Stohlová teší z jeho nevymenovanie za ministra životného prostredia.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová oznámila, že Rudolfa Huliaka do pozície ministra životného prostredia nevymenuje. Informácia potešila Tamaru Stohlovú (PS), ktorá sa s Huliakom pred pár dňami stretla v televíznej diskusii. V tej podľa Stohlovej ukázal, prečo bol na tento post neprijateľný. Naopak, Slovenská národná strana vo svojom vyhlásení na Huliakovej nominácii trvá.

Nevymenuje ho

„Prezidentka je presvedčená, že na rozdiel od ďalších nominantov v prípade Rudolfa Huliaka existujú ústavno-právne dôvody, a to v takej intenzite, že nemôže zastávať post ministra životného prostredia," priblížil prezidentkin hovorca Martin Strižinec. Huliakove vymenovanie by podľa prezidentky nedávalo záruku riadneho chodu rezortu. Čaputová požiadala Roberta Fica o doručenie mena iného kandidáta na tento post, aby mohla byť vláda vymenovaná.

Prezidentka má problém s JEDINÝM menom: KOHO NEVYMENUJE ZA MINISTRA?
Prezidentke SR Zuzane Čaputovej vadí jedno meno na zozname budúcich potenciálnych ministrov. Prezidentka Zuzana Čaputová informovala lídra Smeru-SD Roberta Fica v rámci prebiehajúcich konzultácií o novej vláde, že nevymenuje zvoleného poslanca... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Stohlová je spokojná

„Toto je veľmi dobrá správa pre slovenskú prírodu a životné prostredie,“píše na Facebooku Tamara Stohlová, ktorá tiež všetkým, ktorí sa „akýmkoľvek spôsobom“ zapojili, aby vyjadrili nesúhlas s touto nomináciou Slovenskej národnej strany na MŽP.

Urazená?

„Verím, že aj diskusia na TA3, ktorú som s Rudolfom Huliakom absolvovala napomohla ukázať širokej verejnosti, kto v skutočnosti je, aké sú jeho spôsoby a prečo bol absolútne neprijateľným na post ministra životného prostredia,“uvádza Stohlová s tým, že PS robí to, čo deklarovala – je „kvalitnou a prísnou opozíciou“.

Nomináciu nezmenia

„Slovenská národná strana berie na vedomie vyjadrenie prezidentky Slovenskej republiky. SNS získala v parlamentných voľbách mandát a v plnom rozsahu zotrváva v nominácií Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia. Chápeme, že okolie pani prezidentky na čele s pánom Rizmanom sa bojí, že začne preverovanie financovania projektov, na ktoré boli peniaze neefektívne vynaložené. Slovenská národná strana je koaličným partnerom a má plné právo konať v personálnej oblasti,“ uvádza sa v stanovisku SNS voči rozhodnutiu prezidentky republiky.

SNS vyzýva Čaputovú, aby rešpektovala výsledky volieb
Strana SNS nomináciu Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia nezmení. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová v súvislosti s rozhodnutím prezidentky Zuzany Čaputovej nevymenovať Huliaka za šéfa envirorezortu. Hlavu štátu... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!