Manévre amerického dronu nad Čiernym morom. Falošný poplach? (VIDEO)
20 | 10 | 2023 I Milan Laca

FlightRadar: Americký dron spustil poplach v Čiernom mori.

RQ-4 Global Hawk signalizoval stratu spojenia nad Čiernym morom a odletel od Krymu. Rusi ho vystrašili pri pobreží. Videli ho tam aj  v deň útoku na veliteľstvo Čiernomorskej flotily.

Nevyšlo im to...

Podľa webovej stránky FlightRadar24, americký prieskumný dron RQ-4B Global Hawk spustil poplach nad Čiernym morom. Po signalizácii 7600 sa začal vzďaľovať od Krymu a smeroval na Sicíliu. K incidentu došlo deň po tom, čo tam ruský prezident Vladimir Putin oznámil začiatok neustáleho hliadkovania lietadiel s raketami Kinžal.

Ani sa o nič nepokúšajte! Rusi strážia Čierne more
Ruské vzdušné sily začnú hliadkovať v priestore nad Čiernym morom. Putin: lietadlá s Kinžalom začínajú hliadkovať na oblohe. Budú stážiť Ruské vzdušné a kozmické sily začínajú neustále hliadkovať nad Čiernym morom, oznámil prezident Vladimir... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Milan Laca
Lietajú pravidelne
Americké prieskumné drony sa pravidelne objavujú nad Čiernym morom. Minulý týždeň ruská armáda vyslala stíhačku Su-27, pretože sa  Global Hawk približoval k štátnej hranici. Až potom dron zmenil kurz.
Dron RQ-4 Global Hawk
Čo skúšajú? 

Podľa záznamov z Flightradar24, vykonal dron 22-hodinový let nad Čiernym morom, čo je štandardné pre tieto zariadenia. Nevyslal žiadnu správu o „tiesňovom stave“, tvrdí popredný ruský odborník na bezpilotné lietadlá Denis Fedutinov. "Transpondér zariadenia nad Čiernym morom, podľa portálu, nezmenil kód - 6454. To znamená, že ide o vojenské lietadlo a  slúži na zabezpečenie jeho viditeľnosti popri iných lietadlách vo vzdušnom priestore. Dron tiež niekoľkokrát vypol transpondér, čo vo všeobecnosti u vojenských lietadiel nie je nič neobvyklé,“ dodal Fedutinov.

Čo sa stalo?
Na spiatočnej ceste nad Bulharskom, bol jeho transpondérový kód nastavený na 7600, čo znamená „žiadna rádiová komunikácia“ so základňou. "Pokračoval v normálnom lete nad Bulharskom, Gréckom, Stredozemným morom  až do pristátia na základni na Sicílii. To v žiadnom prípade nesúvisí s jeho letom nad Čiernym morom. Je ťažké povedať, ako to interpretovať, keďže kód 7600 znamená stratu rádiového spojenia s posádkou na palube, ktorá tam v tomto prípade nie je,“ vysvetlil expert.
Bol tam viackrát

Bezpilotné lietadlo RQ-4B Global Hawk, ktoré vydalo poplašný signál, už opakovane zaznamenali pri pobreží Krymu. Konkrétne sa tam objavil 22. septembra, v deň, keď ukrajinské ozbrojené sily zaútočili na veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily v Sevastopole a jeho prítomnosť bola zaznamenaná aj dva dni po útoku. Predtým ho v rovnakej oblasti spozorovali koncom augusta.

VÁŽNE HROZÍ TRETIA SVETOVÁ VOJNA?
Boje na Blízkom východe môžu prerásť do TOTÁLNEJ GLOBÁLNEJ VOJNY! Konflikt v Izraeli a Palestíne môže prerásť do rozsiahlej regionálnej alebo dokonca totálnej globálnej vojny! Uviedol to podpredseda ruskej bezpečnostnej rady a exprezident Dmitrij... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik