PRIATEĽSKÝ ODKAZ PRE VŠETKÝCH LIBERÁLNYCH TUPCOV (VIDEO)
19 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha vo svojich videách nepoľavil ani po podpise koaličnej zmluvy. Skôr naopak, tentokrát sa do prezidentky pustil s tým, že nemá právo na nevymenovanie ministrov, ktorých nominovala Slovenská národná strana.

Ľuboš Blaha si myslí, že prezidentka má za každých okolností rešpektovať voľby a vymenovať predložených kandidátov na ministrov. Na rozdiel od neho Milan Kňažko hovorí, že Ústava bude porušená tak či tak. Blaha stojí aj za nomináciou SNS, ktorá chce za ministra životného prostredia menovať Rudolfa Huliaka a na ministerstvo kultúry by mala nastúpiť Martina Šimkovičová – podpredseda Smeru si ich váži pre ich rozhľadenosť. Navyše pri Šimkovičovej sa mu nepáči ani prístup médií, ktoré prezidentku nekritizujú, lebo je žena, no do Šimkovičovej priam kopú. Na záver si Blaha neodpustil ani odkaz pre liberálne slniečka.

Prezidentka nie je führer

„Prezidentka Čaputová predsa nemá žiadne právo nevymenovať ministra. Osobitne, ak má byť jediný jej dôvod, že má iný názor,“upozorňuje Ľuboš Blaha vo svojom videu na sociálnej sieti Telegram. Preto ju žiada, nech rešpektuje demokraciu. Blaha totiž hovorí, že ona nie je ten, kto má rozhodovať o našich názoroch.

„Ona má rešpektovať voľby,“ dodáva Blaha na margo prezidentky.

Kňažko o možnej vláde: Je to banda vagabundov
Bývalý herec a politik, 78-ročný Milan Kňažko sa aj napriek svojmu veku občas vyjadrí k aktuálnemu politickému dianiu. Kým kedysi bojoval proti mečiarizmu, stál za Igorom Matovičom, dnes hovorí o Ficizme a o tom, že prezidentka Čaputová by mala za... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Milan Kňažko má iný názor

„Celkom vážne sa zamýšľam nad tým, že možno je lepšie riskovať porušenie ústavy nevymenovaním navrhovaných ústavných funkcionárov. Zdôrazňujem, že v tomto prípade ide iba o možné riziko. Na druhej strane bude ústava porušená s istotou, pretože vymenovanie skorumpovaných vagabundov a Ficovej zberby bude znamenať znetvorenie a v niektorých prípadoch aj zánik štátnych inštitúcií,“ myslí si bývalý herec a politik Milan Kňažko na margo toho, či má, alebo nemá prezidentka vymenovať vládu.

Zuzana Čaputová, Robert Fico, zdroj: FB/E. Chmelár

Stojí za Huliakom

V uplynulých dňoch vyvolala búrlivú diskusiu, v mimovládnych organizáciách až odpor, nominácia na ministra životného prostredia. Toto pripadlo Slovenskej národnej strane, ktorá jednoznačne navrhuje Rudolfa Huliaka.

„Hoci pán Huliak nie je z našej strany, pán Huliak má právo na svoje názory,“ hovorí Ľuboš Blaha na adresu tejto nominácie. Práve vďaka svojim názorom Huliak získal veľké množstvo preferenčných hlasov a pokiaľ sa tak SNS rozhodla, má plné právo zastávať ministerský post.

„Tejto strane navyše slúži ku cti, že nominovala kandidáta, z ktorého tu už týždeň piští celá liberálna kaviareň. Lepšia lichôtka pre pána Huliaka ani neexistuje,“myslí si Blaha, podľa ktorého slniečkári len ukazujú, že majú podobný vzťah k demokracii, aký mal Himmler.

Nie je politička, ako politička

Osobitne nechutnými nazval Blaha útoky na Martinu Šimkovičovú, do ktorej liberáli hlúpo kopú. Kým pri prezidentke sa zdráhajú aj oprávnenej kritiky.

„Fajn. Martina Šimkovičová je politička a musí to zniesť. Rovnako, ako musí zniesť pani Čaputová, ak ju niekto označí za americkú agentku. Či tam už budeme kričať, že kritika žien je mizogýnia?,“rozhorčuje sa Blaha s tým, že podľa neho je nepredstaviteľné, že Čaputová by Šimkovičovú nevymenovala za ministerku. Dvojicu z TV Slovan Ľuboš Blaha vníma, ako inteligentných, vzdelaných a rozhľadených ľudí s odvahou na použitie vlastného rozumu.

Martina Šimkovičová. Foto: tasr

„Odmietajú skákať, ako pískajú mimovládky, liberálne médiá a Američania. To im slúži ku cti. Čaputová Šimkovičovej intelektuálne nesiaha ani po členky, tak nech pani Čaputová utrie penu a nech sa zmieri s tým, že novou ministerkou kultúry bude človek, ktorý má vlastný názor,“ radí prezidentke Blaha.

Prešov: V meste pribudnú dva vykurované stany pre migrantov
Dva vykurované stany pribudnú v Prešove pre migrantov, ktorí sa aktuálne nachádzajú v meste. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová, ide o preventívne opatrenie, ku ktorému sa pristúpilo z dôvodu blížiaceho sa zimného obdobia. O... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Priateľský odkaz pre slniečkárov

„Vy nedovzdelaní a arogantní tupci. Prestaňte kádrovať múdrejších ľudí a radšej sa učte, učte a učte. Držme si palce, priatelia, aby zvíťazila demokracia nad čaputovskou beznádejou,“ uzavrel Blaha.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!