Kňažko o možnej vláde: Je to banda vagabundov
19 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Bývalý herec a politik, 78-ročný Milan Kňažko sa aj napriek svojmu veku občas vyjadrí k aktuálnemu politickému dianiu. Kým kedysi bojoval proti mečiarizmu, stál za Igorom Matovičom, dnes hovorí o Ficizme a o tom, že prezidentka Čaputová by mala za každú cenu zabrániť vymenovaniu vznikajúcej vlády Roberta Fica. „Nikomu okrem Fica sa nepodarilo uniesť štát, znefunkčniť štátne inštitúcie a degradovať ich na rohožky pre oligarchov,“ zdôvodňuje Kňažko svoje tvrdenie.

Kňažko vo svojom komentári prináša svoj laický pohľad, z ktorému sa mu javí, že Čaputová by nemala menovať nominantov na ministrov, aj keď je isté, že tým poruší Ústavu. Kňažko svoj názor podopiera tvrdeniami o tom, aký je Fico bezkonkurenčne najhorší politik v histórii Slovenska, čím predčí aj Mečiara. Na záver Kňažko pripúšťa, že ak prezidentka vymenuje „skorumpovaných vagabundov“, tá Ústava bude porušená tak či tak. Možno raz zmení názor. Rovnako, ako to urobil pri Matovičovi...

Laický pohľad Milana Kňažka

„To dôležitejšie, ba možno kľúčové ustanovenie hovorí o tom, že prezident je zodpovedný za riadny chod ústavných orgánov. Z môjho laického pohľadu sa mi javí, že ak prezidentka Zuzana Čaputová nevymenuje nikoho z navrhovaných mien do vlády, riskuje, že ústavný súd to môže klasifikovať, ako porušenie ústavy,“konštatuje Kňažko vo svojom komentári, no vzápätí dodáva, že ak prezidentka vymenuje ministrov tak, ako ich predloží Robert Fico, tak riadny chod ústavných orgánov „bude s absolútnou istotou narušený“. Kňažko k tomuto názoru dospel podľa tvrdení, ktoré nám tu Matovičova koalícia predostierala ešte z opozičných lavíc, a síce že Ficove vlády boli bezkonkurenčne najhoršie v politickej histórii Slovenska.

Fico zotrel novinárov ako malé deti! Moji nominanti nie sú psychiatrickí pacienti!
Ak bude chcieť prezidentka niektorého z nominantov na členov vlády odmietnuť, bude to musieť riadne vysvetliť. Povedal to v stredu predseda strany Smer-SD Robert Fico po stretnutí lídrov parlamentných strán s predsedom Národnej rady SR Borisom... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Uniesol štát

Kňažko vo svojom komentári pripúšťa, že Mečiarizmus priniesol hrozné príbehy, ako divokú privatizáciu, únos Michala Kováča mladšieho či Remiášovu vraždu.

Na snímke zľava predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini, predseda Smer-SD Robert Fico a predseda strany SNS Andrej Danko, ktorí podpísali koaličnú dohodu v Bratislave v pondelok 16. októbra 2023. Foto: TASR

„Ale nikomu okrem Fica sa nepodarilo uniesť štát, znefunkčniť štátne inštitúcie a degradovať ich na rohožky pre oligarchov, z ktorých mnohí sú trestne stíhaní, či obvinení, alebo si odpykávajú zaslúžený trest,“píše Kňažko pre Aktuality a pridáva množstvo konštatovaní typu Pellegrini a jemu podobní sú Ficovi spolupáchatelia.

„Mohol by som menovať desiatky prípadov od korupčného prenájmu v Bonaparte až po zmiznutého Vietnamca, ale o tom všetkom už boli popísané stovky strán,“ konštatuje Kňažko, no akosi pozabúda na to, že za tri a pol roka bolo len veľmi málo „Ficových spolupáchateľov“ odsúdených, hoci snahy boli enormné.

Ústava bude porušená tak či tak

„Celkom vážne sa zamýšľam nad tým, že možno je lepšie riskovať porušenie ústavy nevymenovaním navrhovaných ústavných funkcionárov. Zdôrazňujem, že v tomto prípade ide iba o možné riziko. Na druhej strane bude ústava porušená s istotou, pretože vymenovanie skorumpovaných vagabundov a Ficovej zberby bude znamenať znetvorenie a v niektorých prípadoch aj zánik štátnych inštitúcií,“ myslí si herec a politik.

Pri Matovičovi otočil

Milan Kňažko bol jedným z tých, ktorí od začiatku stáli za Igorom Matovičom. Imponovali mu Matovičove parlamentné eskapády ešte v opozičných parlamentných laviciach. Keď sa však Matovič predviedol na premiérskom poste, či v pozícii ministra financií, aj Kňažko pripustil zmenu názoru.

„Toto je lavína, smršť. Žijem tu a sledujem to, lebo to je aj deformácia z mojej bývalej profesie. Také niečo tu ešte nebolo,“ hovoril Kňažko ešte 12. júla 2021. Stál pri Matovičovi ešte aj v marci 2022, keď mu dal za pravdu, že Fico a Smer sú zločinecká skupina.

Igor Matovič, zdroj foto: FB/E. Chmelár

„Matovič je hotová katastrofa. Je to človek, ktorý má veľmi, veľmi veľa chýb. Má ich toľko, že mu netreba vymýšľať ďalšie, teda také, ktoré nemá, lebo to vytvára falošný dojem, že ich má málo,“ uviedol už v auguste pred rokom Kňažko.

Tribún Nežnej mení názor: Matovič je hotová katastrofa!
Zdá sa, že Igora Matoviča "zatracujú" aj ľudia, ktorí mu ešte donedávna dôverovali. Herec a bývalý politik Milan Kňažko je toho dôkazom. Pre eReport sa vyjadril až prekvapivo kriticky na adresu koaličných lídrov. Matovičov "fanúšik" Práve Milan... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!