Jozef Ráž ml.: Vyjde mu ministerský post na druhý pokus?
19 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Čím viac strana Smer drží svojich ministerských nominantov v tajnosti, tým viac špekulácií sa v rôznych novinách vynára. Cez mediálny šum, ktorý aktivisti spustili okolo nominantov SNS akosi zanikla informácia, že novým ministrom dopravy by mohol byť Jozef Ráž mladší. Ten pred rokmi pri prvej nominácii u Andreja Kisku neprešiel. Prejde u Zuzany Čaputovej?

Na zozname, ktorý má na stole prezidentka Čaputová už od utorka by mohlo fungovať aj meno Jozefa Ráža mladšieho. Ten už pôsobil na viacerých vysokých postoch na rôznych ministerstvách a jeho menovanie za ministra stopol len Andrej Kiska.

Zoznam je na stole

Kompletný zoznam ministrov ešte nepoznáme – verejnosti doň chýbajú mená nominantov Smeru. Na stole ho však má prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá ho už konzultovala aj s Robertom Ficom. Nominanti jeho strany stále nie sú známi.

M. Palkovič: Nové vedenie nepreberie MZ v kritickom stave, ale v kondícii
Nové vedenie nepreberie rezort zdravotníctva v kritickom stave, ale v kondícii. Má možnosť rozhodnúť sa, ako bude smerovať ďalej jednotlivé agendy. Vyplýva to z vyjadrenia ministra zdravotníctva Michala Palkoviča na štvrtkovej tlačovej konferencii.... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

V exekutíve nie je žiadny nováčik

Podľa špekulácií na ňom figuruje aj meno Jozef Ráž mladší. Bratislavský podnikateľ by za Smer mal obsadiť kreslo ministra dopravy. Podniká v hotelierstve, no ani v politike jeho meno nie je neznáme. V čase, keď pôsobil na ministerstve obrany a na Slovenskej pošte pôsobil v čase, keď jej šéfoval Tomáš Drucker. Ten si Ráža vzal aj na ministerstvo zdravotníctva, kam nastúpil po voľbách v roku 2016. Drucker bol s Rážovou prácou spokojný a preto z neho urobil riaditeľa služobného úradu. V tom čase Ráž pôsobil aj v dozornej rade Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb.

Do politiky už mieril

Po tom, ako si iniciatíva Za slušné Slovensko vynútila výmenu na poste premiéra a niektorých ministrov, o Rážovi sa špekulovalo, ako o nástupcovi Roberta Kaliňáka na poste ministra vnútra, ktoré bolo v tom čase doslova ostro sledované. Ráža vtedy údajne navrhol Tomáš Drucker. Ten ho opísal, ako pokorného a spravodlivého človeka a hovoril o ňom v superlatívoch.

Nepochodil u Kisku

Napokon sa novým ministrom stal práve Tomáš Drucker, pretože Andrej Kiska mal s Jozefom Rážom problém – údajne kvôli blízkemu vzťahu s Robertom Kaliňákom.

"Ale preto, aby sme situáciu upokojili, sme nesiahli medzi tých, ktorí sú nejako angažovaní v strane. Chceli sme ukázať, že nám ide o profesionála, ktorý má šancu upokojiť situáciu a nebude ho nikto upodozrievať, že presadzuje stranícke záujmy,"povedal Peter Pellegrini o tom, prečo výber padol práve na Ráža v marci 2018.

Gašparovič: Ústava neumožňuje prezidentovi nevymenovať člena vlády navrhnutého premiérom
Ak by prezidentka Zuzana Čaputová niektorých členov vlády nevymenovala, nový kabinet môže začať vládnuť aj v nekompletnom zložení. V porovnaní s dohodou na konkrétnych osobách a menovaním celej vlády je však takéto riešenie horšie a znamená vznik... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!