Huliak sa prepočítal: Chcel ZVOZIŤ Káčera, dostal STUDENÚ SPRCHU od Chmelára
20 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Dnešným dňom na Slovensku končí vláda mimovládnych organizácií, vyhlásil predseda strany SMER SSD Robert Fico po podpísaní Koaličnej zmluvy, ktorú podpísali predsedovia strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Exminister zahraničia Rastislav Káčer okamžite reagoval. A jeho slová vzápätí okomentoval Rudolf Huliak. A do Huliaka sa pustil politický analytik Eduard Chmelár. Jednoducho tichá pošta na sociálnej sieti.

„Skončila éra, keď v tejto krajine vládli mimovládne organizácie,“ vyhlásil Robert Fico po podpise koaličnej dohody.

Tohto vyhlásenia sa ihneď chopil exminister zahraničia Káčer, ktorý ľudí na Slovensku nazýva "stádom paviánov". "Huliak je vo vedení najvplyvnejšej slovenskej mimovládky. Slovenského poľovníckeho zväzu. Prvú mimovládku, ktorú treba zrušiť, je SPZ," skonštatoval Káčer.

"SPZ je občianske združenie s nepovinným členstvom. Na svoju činnosť sa skladá cez 60 tisíc poľovníkov. Od štátu nemáme žiadne dotácie,"reagoval na Káčerovu výzvu Ficovi budúci nádejný minister životného prostredia Rudolf Huliak na sociálnej sieti. Starosta Očovej totiž dlhodobo sedí vo vedení Slovenského poľovníckeho zväzu.

Chmelár ostro do Huliaka

"S pobavením som sa dočítal, že vraj „Slovenský poľovnícky zväz nie je mimovládna organizácia, ale občianske združenie“. To je to isté, akoby ma niekto presviedčal, že zmija nie je vretenica. Odporúčam mu, aby mu niekto vysvetlil, že aj keď je názov iný, právna forma je úplne rovnaká – áno, občianske združenia, prirodzene, sú mimovládne organizácie," vysvetlil podstatu veci Huliakovi politický analytik Eduard Chmelár.

"Ale obávam sa, že človeku, ktorý spochybňuje klimatickú zmenu okrem iného aj výrokom, že keď dvaja muži súložia, produkujú CO², to nevysvetlím. Tým skôr, že muž, ktorý chce nastúpiť do funkcie s cieľom „skončiť likvidáciu slovenského poľnohospodárstva a lesníctva“ dokázateľne nemá ani základnú predstavu o kompetenciách a pôsobnosti rezortu životného prostredia. A silný hlas a búchanie do stola na presvedčenie odborníkov o jeho spôsobilosti nestačí. Dokonca ani to, keď si ešte aj na FB profil uvediete svoj titul...," skonštatoval Chmelár.

FICO O PREROZDELENÍ MINISTERSTIEV: Skončila éra, keď VLÁDLI mimovládne organizácie! (VIDEO)
Robert Fico, Peter Pellegrini a Andrej Danko podpísali koaličnú dohodu. Ustanovujúcu schôdzu Národnej rady by chceli na budúci týždeň. Fico informoval o prerozdelení ministerstiev, mená však zatiaľ neprezradil. Predseda Smeru-SD Robert Fico po... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Kto je Huliak

Meno Rudolfa Huliaka ako možného kandidáta na post šéfa envirorezortu vzbudilo odkedy sa objavilo prvýkrát, vlnu nevôle. Vznikla dokonca petícia proti jeho vymenovaniu za ministra. Paradoxne, na seba nenechala dlho čakať ani petícia ZA poporu Huliaka.

Horúci kandidát na ministra životného prostredia a starosta Očovej Ing.Rudolf Huliak (SNS) získal 58 875 krúžkov, čím sa zaradil medzi 30 najúspešnejších kandidátov.

Liberálne denníky zaujal najmä jeden z jeho posledných výrokov. Povedal, že ak by viedol Slovensko, jeho prvá cesta by smerovala do ruského hlavného mesta, kam by išiel odprosiť za našu vojenskú pomoc Ukrajine. „Sadol by som do lietadla a išiel by som doslova odprosiť za týchto bláznov, čo rozpútali celý tento konflikt; že sme sa toho zúčastnili tým spôsobom, že sme vyviezli celú svoju vojenskú techniku un bloc, že sme vyviezli milióny ton pohonných látok,“ vyhlásil Huliak.

Prezidentka má problém s JEDINÝM menom: KOHO NEVYMENUJE ZA MINISTRA?
Prezidentke SR Zuzane Čaputovej vadí jedno meno na zozname budúcich potenciálnych ministrov. Prezidentka Zuzana Čaputová informovala lídra Smeru-SD Roberta Fica v rámci prebiehajúcich konzultácií o novej vláde, že nevymenuje zvoleného poslanca... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Čaputová Huliaka nevymenuje

Prezidentka Zuzana Čaputová informovala lídra Smeru-SD Roberta Fica v rámci prebiehajúcich konzultácií o novej vláde, že nevymenuje zvoleného poslanca parlamentu za SNS Rudolfa Huliaka za ministra životného prostredia. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec. Čaputová požiadala Fica o doručenie nového návrhu kandidáta na ministra, aby bolo možné pristúpiť k vymenovaniu vlády. 

"Prezidentka je presvedčená, že na rozdiel od ďalších nominantov v prípade Rudolfa Huliaka existujú ústavno-právne dôvody, a to v takej intenzite, že nemôže zastávať post ministra životného prostredia," priblížil hovorca. Huliakove vymenovanie by podľa prezidentky nedávalo záruku riadneho chodu rezortu.

Predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR/Martin Baumann

SNS neustúpi

Strana SNS nomináciu Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia nezmení. Hlavu štátu vyzvali, aby neprekračovala svoje kompetencie.

Slovenská národná strana berie na vedomie vyjadrenie prezidentky Slovenskej republiky. SNS získala v parlamentných voľbách mandát a v plnom rozsahu zotrváva v nominácií Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia. Chápeme, že okolie pani prezidentky na čele s pánom Rizmanom sa bojí, že začne preverovanie financovania projektov, na ktoré boli peniaze neefektívne vynaložené. Slovenská národná strana je koaličným partnerom a má plné právo konať v personálnej oblasti. 

SNS vyzýva Čaputovú, aby rešpektovala výsledky volieb
Strana SNS nomináciu Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia nezmení. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová v súvislosti s rozhodnutím prezidentky Zuzany Čaputovej nevymenovať Huliaka za šéfa envirorezortu. Hlavu štátu... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!