Susko ešte ani nezačal, už má ísť "na koberček" k europoslankyni
18 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Nominácie na ministrov slovenskej vlády strán Smer, Hlas a SNS pozorne sleduje aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Tá si v deň, kedy sa Slovensko dozvedelo personálne obsadenie ministerských postov „pozvala na slovíčko“ kandidáta na ministra spravodlivosti, Borisa Suska za Smer-SSD.

Ďuriš Nicholsonová na úvod svojho facebookového statusu v kritike ničím nezaostáva za svojimi opozičnými kolegami - Huliaka (SNS) má za hulváta, Šimkovičovú (SNS) za inseminátorku hoaxov a nového ministra spravodlivosti Suska (Smer-SSD) vníma ako "piaty hoboj v orchestri Smeru". To jej však nebráni v tom, aby si s ním pohovorila o smernici, na ktorej pracuje. Neviete, kto je Boris Susko? Denník N vám to prezradí.

Názor má jasný

„Keď mohla SNS navrhnúť na post minstra prírody hulváta Huliaka a na post ministerky kultúry inseminátorku hoaxov Šimkovičovú, Smer sa vôbec nemusí cítiť trápne, ak ponúkne ministerstvo hnojariny grófke Roškovej. To je tá, ktorá brala eurodotácie na cudziu pôdu obrábanú inými roľníkmi a keď sa ozvali, dala ich zbiť,“kádruje Nicholsonová národniarskych nominantov.

AKTUÁLNE! ZOZNAM MINISTROV HOTOVÝ! Posledné slovo bude mať prezidentka SR
Nominanti strán na ministerské posty sú odsúhlasené. Potvrdila to strana SMER SSD, aj strany HLAS SD A SNS. Predsedníctvo Smeru-SD v utorok odsúhlasilo nominantov strany na ministerské posty. Potvrdili to členovia predsedníctva Jaroslav Baška,... Čítať ďalej
17 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Suska čaká rozhovor

Borisa Suska europoslankyňa vníma, ako nenápadného pánka z parlamentu, ktorý robil všetko pre to, aby vol nenápadný. „Vo filharmónii Smeru hral piaty hoboj,“hodnotí Suska europoslankyňa.

„Budem sa s ním musieť stretnúť a celkom vážne porozprávať o tom, či žena musí byť dobitá, aby mohla byť znásilnená alebo, či za znásilnenú môžeme považovať každú ženu, ktorá nesúhlasila s pohlavným stykom. Bude to zaujímavá debata a práve od jej záveru bude záležať, či Slovensko prestane v Rade EÚ blokovať Smernicu EÚ o boji proti násiliu na ženách a domácemu násiliu, na ktorej som pracovala ako tieňová spravodajkyňa,“ upozorňuje liberálka, aby vzápätí hovorila o tom, že smernica, o ktorej hovorí, okrem iného rieši zjednotenie definície znásilnenia. Upozorňuje, že ak to štát s potieraním násilia na ženách myslí vázne, má definíciu znásilnenia položenú na súhlase ženy.

„Tie ostatné na násilí. A práve v nich dochádza často k situácii, že sexuálny predátor sa vyhne trestu len preto, lebo sa nepodarí dokázať násilie,“ objasňuje Nicholsonová svoju prácu.

Pichľavá, ako... veď LĎN

„Od formujúcej sa vlády neočakávam veľké reformy. Samozrejme, ak nerátam dosadenie dezinformátorov a ruských trollov na popredné miesta vo verejnoprávnych médiách, džendžer free schools a povolenia na celoročné odstrely homosexuálnych cicavcov od Huliaka. Pri tom znásilnení nemusia robiť nič. Stačí, ak Slovensko prestane Smernicu EÚ blokovať na európskej úrovni a tá sa už do nášho trestného zákona transponuje akoby sama. Potom bude možno aj na Slovensku áno ÁNO a nie NIE. Neprestávam dúfať, priatelia,“ uzatvára europoslankyňa svoj status.

Kvília na všetky strany! Exministri reagujú na nominácie ministrov do vlády Roberta Fica
Strany Hlas-SD a Slovenská národná strana zverejnili svoje nominácie na ministrov do vlády Roberta Fica. Mali by v nej zasadnúť Matúš Šutaj Eštok (ministerstvo vnútra), Zuzana Dolinková, či Rudolf Huliak. Reakcie ich predchodcov v ministerských... Čítať ďalej
17 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Kto je Boris Susko

„Poslanec Smeru Boris Susko, ktorý má byť novým ministrom spravodlivosti, patrí medzi zástancov sporného paragrafu 363, Robertovi Ficovi sekundoval aj pri účelovo zostrihanej nahrávke čurillovcov, a keď parlament po roku vojny proti Ukrajine hlasoval o uznesení, že Rusko je teroristický štát, Susko sa zdržal ako Fico,“ píše o novom kandidátovi na ministra spravodlivosti na Facebooku Denník N

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!