Šimkovičová prehovorila: "Plne si uvedomujem vážnosť a zodpovednosť plynúcu z nominácie ktorú som prijala"
18 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

V utorok líder strany SNS Andrej Danko oznámil nomináciu Martiny Šimkovičovej na post ministerky kultúry. Ihneď za v kultúrnej obci vzniesla vlna nezmyselnej kritiki. Šimkovičová sa vyjadrila k nominácii na post ministerky kultúry v budúcej vláde Slovenskej republiky.

"Vážená slovenská spoločnosť, dovoľte mi, vyjadriť sa k mojej nominácii na post ministerky kultúry v budúcej vláde Slovenskej republiky.

Po riadnych demokratických voľbách som dostala silnú dôveru od občanov Slovenska na kandidátnej listine Slovenskej Národnej Strany.

V zmysle koaličnej dohody je strane SNS pridelená gescia pre ministerstvo kultúry.

Strana SNS po dôkladnom zvážení súvislostí navrhla moju nomináciu na post ministerky kultúry v budúcej vláde Slovenskej Republiky.

Nomináciu som prijala s plnou vážnosťou.

Ako bývalá moderátorka disponujem širokým všeobecným informačným rozhľadom.

Ako bývalá členka národnej rady SR disponujem reálnymi politickými skúsenosťami.

Môžem o sebe s určitosťou povedať že som charakterovo konzistentná.

V čase silnej informačnej cenzúry som prijala prácu v súkromnej televízii s úmyslom objektívne vyvážiť informačnú nevyrovnanosť. Akúkoľvek spojitosť s nálepkou dezinformátora z hĺbky duše odmietam. Prepáčte mi ale vnímam to ako hlboké nedorozumenie.

Disponujem riadnym vysokoškolským vzdelaním kde som obhájila akademický titul Doktor liečebnej pedagogiky na UK v Bratislave. V mojej rigoróznej práci som sa venovala vplyvu médii na psychiku detí.

Som zodpovedná matka troch detí.

Som žena.

Plne si uvedomujem vážnosť a zodpovednosť plynúcu z nominácie ktorú som prijala.

V tejto chvíli verím že v prípade prijatia mojej nominácie bude ministerstvo kultúry riadna, vážená a rešpektujúca inštitúcia.

Verím, že slovenská spoločnosť sa vie zhodnúť na tom, že sa nechceme medzi sebou hádať.

Som presvedčená, že hádky pramenia z nedorozumenia a z nerešpektovania.

Som pripravená diskutovať a konať tak, aby dochádzalo k vzájomnému pochopeniu a rešpektu.

Považujem to za základný stavebný kameň kultúry spoločnosti.

Ak by sme nateraz dokázali odhodiť predsudky za hlavu a nechali ma naplno pracovať, rada budem čeliť objektívnej konštruktívnej kritike mojej práce v budúcnosti.

V prípade prijatia mojej nominácie budem svoju prácu vykonávať čestne, zodpovedne a riadne tak, aby som nesklamala dôveru voličov, ktorí ma delegovali na ich zastupovanie a verím, že presvedčím mojich oponentov o mojich kvalitách a získam ich dôveru pre inštitúciu ministerstva kultúry. Mojou prvou a dôležitou úlohou bude urobiť právny audit. O všetkom dôležitom budem informovať verejnosť.

s úctou

Martina Šimkovičová

demokraticky volený zástupca občanov Slovenskej Republiky"

Šokujúce uvažovanie: Riaditeľka DPOH o nominácii Šimkovičovej
V utorok líder strany SNS Andrej Danko oznámil nomináciu Martiny Šimkovičovej na post ministerky kultúry. Kultúrna obec ihneď začala šalieť. K nominácii sa vyjadrila aj riaditeľka Divadla Pavla Országha Hviezdoslava (DPOH) Valeria Schulczová,... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik