Fico zotrel novinárov ako malé deti! Moji nominanti nie sú psychiatrickí pacienti!
18 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Ak bude chcieť prezidentka niektorého z nominantov na členov vlády odmietnuť, bude to musieť riadne vysvetliť. Povedal to v stredu predseda strany Smer-SD Robert Fico po stretnutí lídrov parlamentných strán s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina).

„Ak menovala za predsedu vlády Matoviča, ktorý ukradol vysokoškolský titul a jednotku neschopnosti pani Remišovú, tak neviem, čo by mala mať proti kandidátom, ktorí sa objavili v éteri. Tí ľudia ani neukradli tituly, ani nie sú psychiatrickí pacienti, ani nie sú jednotky neschopnosti,“ vyhlásil Fico.

Mená nominantov na členov vlády, ako aj nominantov na podpredsedov parlamentu či predsedov výborov v stredu odmietol prezradiť s tým, že ich zverejní, až keď to bude oficiálne. „Dnes bude ďalšia konzultácia s pani prezidentkou. Nepoviem vám nič, pokiaľ nebudú veci oficiálne,“ uviedol.

Ustanovujúca schôdza

Termín ustanovujúcej schôdze parlamentu, ktorú zvoláva prezidentka, zatiaľ nie je známy. V prípade, ak by ju nezvolala do tridsiatich dní od volieb, ustanovujúca schôdza by sa automaticky konala 30. októbra. Poslanci na nej zložia sľub a budú tiež voliť predsedu Národnej rady SR, ako aj jej podpredsedov. Podľa koaličnej zmluvy patrí post šéfa parlamentu strane Hlas-SD, ktorá nominovala svojho lídra Petra Pellegriniho. Zriadia sa aj parlamentné výbory a voliť sa budú ich predsedovia a ďalší členovia.

"Čurillovci"

Šéf Smeru-SD reagoval aj na otázku o obvinených vyšetrovateľoch Národnej kriminálnej agentúry, tzv. čurillovcoch, ktorí podľa Sme.sk získali status chráneného oznamovateľa. "Vôbec sa takýmito hlúposťami nebudem zaoberať. Čo si myslíte, že sa zbavia zodpovednosti za to, čo napáchali," povedal.

Zároveň dodal, že čurillovcom sa nehodlajú pomstiť, no hovoria o tom, že sú obvinení Úradom inšpekčnej služby. „Je to ten úrad, kde teraz dvojka úradu, ktorý je manželom kandidátky za Demokratov, zobral pod pazuchu všetky spisy aj s dôkazmi a odišiel z Úradu inšpekčnej služby,“ dodal Fico. Pravdepodobne tým narážal na Juraja Svítka, manžela Natálie Svítkovej.

Fico nepovedal mená ministrov, ak prezidentka niekoho odmietne, čaká vysvetlenie
Predseda Smeru-SD Robert Fico stále nepovedal mená nominantov strany na ministrov v novej vláde. Po stredajšom rokovaní strán s predsedom Národnej rady (NR) SR Borisom Kollárom Fico avizoval, že ešte počas dňa budú rokovať s prezidentkou Zuzanou... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!