Fico nepovedal mená ministrov, ak prezidentka niekoho odmietne, čaká vysvetlenie
18 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Predseda Smeru-SD Robert Fico stále nepovedal mená nominantov strany na ministrov v novej vláde. Po stredajšom rokovaní strán s predsedom Národnej rady (NR) SR Borisom Kollárom Fico avizoval, že ešte počas dňa budú rokovať s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Fico podotkol, že ak hlava štátu niekoho z predložených kandidátov odmietne, bude to musieť aj riadne vysvetliť a odôvodniť. Nekonkretizoval zatiaľ ani návrhy na predsedov výborov či podpredsedu parlamentu za Smer-SD. Termínu ustanovujúcej schôdze NR SR je podľa jeho slov vecou prezidentky. Pripomenul, že musí byť najneskôr 30 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov parlamentných volieb.

Šéf Smeru-SD reagoval aj na otázku o obvinených vyšetrovateľoch Národnej kriminálnej agentúry, tzv. čurillovcoch, ktorí podľa Sme.sk získali status chráneného oznamovateľa. "Vôbec sa takýmito hlúposťami nebudem zaoberať. Čo si myslíte, že sa zbavia zodpovednosti za to, čo napáchali," povedal. Podotkol, že sa im nikto nejde mstiť a že ich neobvinil on, ale policajná inšpekcia. Na otázku, či úrad oznamovateľov protispoločenskej činnosti treba zrušiť, neodpovedal.

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini pripomenul, že úrad vznikol ešte za ich vlád. Nemyslí si, že by sa mal hneď rušiť. "Treba sa možno pozerať, či efektívne funguje a či plní svoju úlohu," uviedol.

Ustanovujúca schôdza by mala byť 25. októbra
Ustanovujúca schôdza Národnej rady (NR) SR by sa mala konať v stredu 25. októbra. Uviedol to líder Hlasu-SD Peter Pellegrini, ktorý sa bude uchádzať o post predsedu NR SR. Termín ustanovujúcej schôdze musí podľa neho potvrdiť prezidentka Zuzana... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!