VYHLÁSENIE Moniky Beňovej A Kataríny Roth Neveďalovej
17 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Europoslankyne Monika Beňová a Katarína Roth Neveďalová zverejnili na sociálnej sieti vyhlásenie k pozastaveniu členstva SMER SSD v skupine Socialistov a Demokratov v Európskom parlamente.

Vyhlásenie Moniky Beňovej a Kataríny Roth Neveďalovej zverejnené na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Monika Beňová píše:

Týmto by som vám chcela oznámiť, že nesúhlasíme s dôvodmi rozhodnutia PES o pozastavení členstva SMER-SSD. Katarína Roth Neveďalová a ja sme nikdy neporušili pravidlá skupiny Socialistov a Demokratov v Európskom parlamente. Obe sme rovnako ako ostatní kolegovia vždy hlasovali podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia a v záujme Slovenskej republiky.

Za 20 rokov môjho členstva v politickej skupine S&D, som nikdy, a to by som chcela zdôrazniť, nezažila takú ostrakizáciu a správanie sa poslankýň a poslancov frakcie ako za posledné dva týždne. Ani jedna z nás sa nikdy nesprávala takýmto neúctivým spôsobom ku svojím kolegyniam a kolegom. Som úprimne sklamaná. Môžu nás rozdeľovať názory na niektoré témy, ale tie by nemali byť dôvodom na nenávisť.

Spôsob, akým bola minulý týždeň oznámená správa o plánovanom vylúčení SMER-SSD z našej politickej skupiny, považujem za neakceptovateľný. Udialo sa tak bez toho, aby nás ktokoľvek kompetentný informoval.

Chcem vás tiež informovať, že napriek tomu, že parlamentné pravidlá mi umožňujú ukončiť toto legislatívne obdobie v pozícii kvestorky, informovala som predsedníčku EP R. Metsolu, že k zajtrajšiemu dňu z tejto pozície odstupujem.

Z týchto dôvodov sme sa ja - Monika Beňová, po 21 rokoch v EP a v tejto politickej skupine, a moja kolegyňa - Katarína Roth Neveďalová, po 6 rokoch v tejto politickej skupine a takmer 20 rokoch v rôznych vedúcich funkciách v strane PES - k dnešnému dňu vzdali členstva v Skupine progresívnej aliancie socialistov a demokratov v EP.

Róbert Hajšel požiadal politickú skupinu S&D o čas na rozmyslenie.

Šutaj Eštok chce ukončiť vojnu v polícii! ALE čurillovcov zabetónovali!
Budúci minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (HLAS SD) chce ukončiť vojnu v polícii. Špeciálna prokuratúra ale rýchlo urobila krok, ktorým podľa všetkého "Čurillovcov" na polícii zabetónovala. Získali tzv. status chráneného oznamovateľa. "V polícii... Čítať ďalej
17 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik