Vojna v Izraeli. Prihára!
17 | 10 | 2023 I Milan Laca

Chameneí: Nikto nezastaví odpor, ak Izrael bude pokračovať v bombardovaní Gazy.

Nikto nebude môcť zastaviť sily stojace proti Izraelu, ak bude židovský štát pokračovať v útokoch na pásmo Gazy. Toto vyhlásenie urobil duchovný vodca Iránu Alí Chameneí.
Hrozba!

"Ak budú zločiny sionistického režimu pokračovať, moslimovia na celom svete a odbojové sily stratia trpezlivosť," povedal Chameneí.

Genocída

Obyvatelia izraelských pohraničných osád, na ktoré zaútočil Hamas, podľa neho nie sú civilisti. "Tí ľudia, ktorí žijú v izraelských osadách na okupovanom palestínskom území, nie sú civilisti, pretože väčšina z nich je ozbrojená," povedal Chameneí. Ajatolláh označil činy izraelských úradov za genocídu a vyzval, aby bola izraelská vláda súdená. "Musíme reagovať, musíme reagovať na to, čo sa deje v Gaze. Civilisti každý deň hladujú a zomierajú v stovkách, takže musíme reagovať," povedal iránsky duchovný vodca.

Biden je pri sile!
Joe Biden považuje za možné „zjednotiť celú Európu“ a potlačiť vedenie Ruskej federácie. Okrem toho americký prezident vysvetlil svoju túžbu byť znovuzvolený za hlavu štátu tým, že svet teraz dosiahol „bod obratu“ Verí si! Americký prezident... Čítať ďalej
17 | 10 | 2023 | Milan Laca

Moslimovia sa spoja?

Moslimovia na celom svete vynaložia maximálne úsilie, ak bude Izrael pokračovať v páchaní zločinov.  „Ak budú tieto zločiny pokračovať, moslimovia sa zbláznia, sily odporu sa zbláznia, nikto ich nebude môcť zastaviť,“ povedal. Iránsky vodca tiež obvinil Izrael z genocídy a vyzval svetové spoločenstvo, aby odsúdilo činy Tel Avivu, píše Tasnim.

screenshot videa youtube | Bombardovanie Gazy

Príde odveta?

Predtým iránsky minister zahraničných vecí Hossein Amir Abdollahian povedal, že vodcovia odporu nedovolia Izraelu, aby si v pásme Gazy robil, čo chce. V najbližších hodinách si, podľa neho, možno predstaviť preventívne akcie

Izrael útočí
Izraelské letectvo zaútočilo na libanonské územie po tom, čo v pohraničnej oblasti spozorovali skupinu militantov, uviedli židovské obranné sily. Podľa armády mali štyria útočníci v úmysle umiestniť výbušné zariadenie do blízkosti hraničného plota, aby ho zničili. Plán sa im nepodarilo dokončiť, boli zlikvidovaní, po čom nasledoval letecký útok na oblasť zo strany Izraela. Obyvatelia 28 osád na hraniciach s Libanonom boli pre prípad agresie Hizballáhu evakuovaní na bezpečné miesta. Za posledných 24 hodín podnikla  izraelská armáda početné útoky na viac ako 200 cieľov hnutia Hamas a Islamského džihádu v pásme Gazy. Ministerstvo zdravotníctva enklávy uviedlo, že len počas nočného ostreľovania miest Khan Yunis a Rafah zahynulo 49 ľudí, mnohí zostali pod troskami zničených domov.
Ako vyriešiť vojnu? Dva prístupy
Biden hovorí, že Hamas musí byť zničený, ale nie Palestínska samospráva. Americký prezident Joe Biden v rozhovore pre CBS povedal, že účasť amerických jednotiek v konflikte na Blízkom východe nepovažuje za potrebnú. "Nemyslím si, že je to... Čítať ďalej
17 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik