ZAČAL SA HON! Mimovládkam sa nepáčia Kuffa a Huliak (VIDEO)
16 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Hoci stranícki šéfovia o nomináciách na jednotlivé ministerské posty zatiaľ svorne mlčia, bývalému mainstreamu to nebráni vytvoriť si vlastnú predstavu o tom, kto má vo vláde zastávať aký post. Kým pri nominantoch Smeru a Hlasu sa zdvihol len „mierny šum“ o tom, že ten je úplne nevhodný, tamtá celkom neschopná a tamten asi veľmi tiež nie, možní nominanti za SNS na ministerské posty spustili doslova lavínu protestných iniciatív. A zapojila sa aj polícia a NAKA!

Po tom, čo Tomáš Taraba jednoznačne odmietol možnosť, že by bol kandidátom SNS na post ministra kultúry, prestal byť zrejme zaujímavý. Všetky oči sa preto obrátili na starostu Očovej Rudolfa Huliaka, o ktorom sa hovorí ako o ministrovi životného prostredia a Filipa Kuffu, prípadnom možnom ministrovi pôdohospodárstva.

Taraba už nie je v kurze

"Všetkým umelcom Progresívneho Slovenska, ktorí sú roky nacicnutí na štátne financie a realizujú svojú kaviarenskú kultúru na úkor rozvoja ľudovej a národnej kultúry odkazujem, že informácia, že mám byť ministrom kultúry je ich čistý hoax," uviedol na sociálnej sieti Tomáš Taraba s tým, že on osobne ministrom kultúry ani nemieni byť. Množstvo umelcov sa podpísalo pod list, v ktorom apelujú na kompetentných, aby zvážili túto nomináciu, no ich aktivita Tarabovými jasnými reakciami „vyšumela“.

Liberálna kaviareň "dopišťala"! Tomáš Taraba sa smeje a odkazuje
Sociálne sieti zaplavilo predbežné zloženie vlády. "Liberálna kaviareň" sa doslova rozpišťala na všetky strany a táto ich akcia samozrejme vyvolala reakciu. Ide o reakciu Tomáša Tarabu, SNS, ktorý sa podľa uniknutého predbežného zloženia vlády má... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ale Huliak? Kuffa? To je sústo!

Pluska informuje, že 51 organizácií a iniciatív, ktoré sú zamerané na ochranu či revitalizáciu prírody,  enviro-právo, ochranu zvierat či turistické spolky prijali nomináciu na post ministra životného prostredia so všeobecným odporom veľkej členskej základne. Na verejnosť totiž bývalý mainstream pustil informáciu, že ministrami majú byť Rudolf Huliak a Filip Kuffa. Huliak sa dlhodobo prezentuje, ako nepriateľ zneužívania peňazí z eurofondov na obohatenie sa ľudí, ktorí stoja za mimovládnymi organizáciami.

Najhoršia nominácia všetkých čias

Medzi iniciátormi apelujúcimi na koaličné strany, aby ich nominant bol bezúhonný a odborne zdatný, je aj iniciatíva My sme les. Huliak sa podľa nich spája so šírením agresívnych vyjadrení voči ochranárom a šírením hoaxov a konšpiračných teórií. Podľa iniciatívy My sme les ide o najhoršiu nomináciu na tento post v histórii novodobého Slovenska.

„To, že ide naozaj o nevhodný výber, kde sú odôvodnené obavy, že zvažovaní nominanti by rozvrátili ochranu prírody na Slovensku, dokladá nielen bezprecedentná podpora verejnosti otvoreného listu v priebehu krátkej doby, ale aj podpora 113 vedcov, vysokoškolských pedagógov, odborníkov a verejne známych osobností. Veríme preto, že politici zvážia možných nominantov a vyberú takého, ktorý prispeje k fundovanému a ozajstnému riešeniu dlhodobých problémov ochrany prírody na Slovensku,“ uviedol Ondrej Kameniar z iniciatívy My sme les.

Ozval sa aj Erik Baláž

Aktivisti a vedci už stihli podpísať otvorený list, v ktorom nesúhlasia, aby sa kandidátom SNS na post ministra životného prostredia stal Rudolf Huliak. Podľa ochranára Erika Baláža je Rudolf Huliak nekompetentný a keby sa stal ministrom, zo strany Európskej komisie by nám hrozili žaloby.

„Myslím si, že keby sa aj Rudolf Huliak stal ministrom, dlho ním nebude. Nie je možné, aby takýto človek riadil rezort. Jeho cieľom nie je ochrana prírody, ale jej rozvrat. To je to isté, ako keby minister zdravotníctva išiel zrušiť všetky nemocnice,“ myslí si Baláž.

Huliak: SLOVENSKO NA PRVOM MIESTE
Horúci kandidát na ministra životného prostredia a starosta Očovej Ing.Rudolf Huliak (SNS) získal 58 875 krúžkov, čím sa zaradil medzi 30 najúspešnejších kandidátov. Liberálne a rusofóbne denníčky zaujal näjma jeden z jeho posledných výrokov.... Čítať ďalej
14 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Huliak tvrdí muziku

„Ak majú koaliční partneri ozaj prispieť k ukľudneniu verejnej debaty, tak nominantom nemôže byť žiadna osoba ako napríklad pán Huliak, ktorý k dnešnej vyhrotenej debate v ochrane prírody nemálo prispel. Nominácia človeka, ktorý nepriamo vyzýva k agresii voči ochrane prírody či štátnych ochranárov nazýva nevyberaným slovníkom, konflikty len ďalej prehĺbi,“podčiarkol Kameniar s tým, že práve na tomto poste sa ukáže, ako to nová vládna koalícia myslí s upokojením politickej situácie a so zachvaním demokracie na Slovensku.

Chcete byť aj vy les?

Hoci iniciatíva My sme les na prvý pohľad pôsobí, ako prírodu chrániaca organizácia, pohľad na jej témy na stránke hovorí za všetko. Názvy ich tém hovoria skôr o politickej angažovanosti organizácie.

„S touto výzvou prichádzame preto, že v politických stranách, ktoré majú najväčšiu šancu poskladať budúcu vládu, sú už teraz viacerí kandidáti na vysoké pozície na ministerstvách s veľmi problematickými názormi, vyjadreniami a minulosťou. Ako príklad môžeme spomenúť Rudolfa Huliaka a Filipa Kuffu, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidátke SNS. Títo politici, ktorí už aktuálne aj prejavili záujem o ministerstvo životného prostredia a pôdohospodárstva, chcú napríklad zrušiť nové zonácie národných parkov, zmeniť ich celkový štatút na prírodné parky, a tým znížiť stupeň ochrany v nich. Zrušiť chcú aj zásahové tímy pre medveďa hnedého a chcú umožniť miestnym poľovníckym združeniam lov medveďov a vlkov. Obidvaja sú zároveň známi svojimi agresívnymi vyjadreniami voči ochranárskej komunite a tiež šírením hoaxov či konšpiračných teórií, napríklad že „medveď je využitý ako biologická zbraň na likvidáciu vidieka“, alebo že sa medzinárodné elity snažia ľudí pripraviť o vlastníctvo áut tým, že si vymysleli klimatickú krízu (R. Huliak),“ uvádza sa v petícii aktivistov.

Facebook / My sme les

Zaujímajú vás signatári?

Okrem Iniciatívy My sme les medzi nimi nájdeme aj Greenpeace Slovensko, VIA IURIS, BROZ, Nadácia Ekopolis, Slovenská sekcia Európskej spoločnosti vedcov a odborníkov pre ochranu prírody (ESSENCE Slovakia), Bratislava fotogenická, Klimatická koalícia, Inštitút klimatickej neutrality, Centrum pre filantropiu a mnohé ďalšie.

V pondelok to vyvrcholilo

Rudolf Huliak je objektom náhleho a obrovského záujmu nielen médií. Najnovšie sa oňho zaujíma aj NAKA a polícia. Okrem toho sa novozvolený poslanec posťažoval, že je blokovaný na sociálnych sieťach.

Návšteva „chlapcov“ z NAKA

Huliak nakrútil nové video. V ňom informuje, že nemôže pridávať na sociálnu sieť príspevky, blokujú ho. „Som lynčovaný tak, akoby inej osobnosti na Slovensku ani nebolo,“ hovorí starosta Očovej so smiechom ale aj obavou. Teší sa naozaj nebývalému záujmu médií a aj mimovládok.

Následne hypotetický kandidát na ministra vysvetľuje, prečo sa napriek snahe nemohol zúčastniť slávnostného podpisu koaličnej zmluvy. V tom istom čase ho totiž vypočúvala NAKA. Za čo? Za jeho vyjadrenia o komunite LGBTI, kvôli ktorému naňho niekto anonymne podal trestné oznámenie.

Neskôr na sociálnej sieti informoval ešte o ďalšej udalosti dňa. Priamo pred úradom v Očovej mu hliadka dala fúkať. „NAKA doobeda, teraz dopravná polícia. Už som stihol pred obecným úradom fúkať,“ napísal. Sú to len povolebné náhody?

Politológ predpovedá veľa hysterického kriku kvôli médiám
"Väčšina politických diskusií tohto týždňa vyzerala ako skupinová terapia frustrovanej opozície," tvrdí politológ Eduard Chmelár, ktorý zhodnotil víkendové diskusn relácia. Dominovala v nich súčasná opozícia, konkrétne strana Progresívne Slovensko.... Čítať ďalej
15 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik