PS neuspelo, Wiezik ostáva europoslancom
16 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Europoslanec Michal Wiezik, ktorý bol zvolený do Národnej rady (NR) SR za Progresívne Slovensko (PS), si neuplatní mandát v slovenskom parlamente. Deklaruje, že pokračovaním v europarlamente môže pre pre ochranu prírody a životného prostredia robiť maximum.

Nedostal sa k ministerskému kreslu, zostáva v EP

"Do národných volieb som vstupoval s cieľom pracovať na progresívnej a konštruktívnej enviropolitike a dôslednej implementácii započatých reforiem v oblasti životného prostredia. V prípade vzniku vlády ochotnej takúto politiku presadzovať by to pre mňa znamenalo vzdať sa mandátu európskeho poslanca, ktorý vykonávam s plným nasadením od roku 2019," uviedol v stanovisku PS Wiezik s tým, že situácia sa vyvinula inak.

Obáva sa

Slovensko podľa Wiezika potrebuje aj silnú európsku pozíciu tak ako v roku 2007 pri blokáde Tichej doliny či v roku 2019 pri ochrane hlucháňa. Europoslanec sa obáva toho, kto nastúpi ako šéf rezortu životného prostredia.

"Hrozí jeho rozvrat a zánik. Budeme oponovať otvorenému útoku na chránené územia, chránené druhy či klimatické ciele. Mám plnohodnotný europoslanecký mandát, vybudovanú pozíciu v ENVI výbore a dobré kontakty s Európskou komisiou," doplnil.

Ostatní na Slovensku

Okrem Wiezika by mali všetci zvolení poslanci za PS nastúpiť do Národnej rady SR. Avizoval to ešte minulý týždeň predseda PS Michal Šimečka. Progresívne Slovensko skončilo v parlamentných voľbách na druhom mieste, získalo 32 kresiel v NR SR.

VÝZVA KDH: Toto by PS NEPREŽILO! (GALÉRIA)
Ako by vyzerala alternatívna vláda PS, KDH, SaS a Hlasu? Nuž, s problémami od prvého momentu. Ktovie, či by vôbec vydržala do svojho menovania. KDH totiž ide svoju starú osvedčenú líniu a progresívci s liberálmi musia, pravdepodobne, zatínať zuby.... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik