Poslanec Ľupták: Do takejto EÚ Slovensko nevstupovalo (VIDEO)
19 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

S počtom hlasov máličko cez 13-tisíc sa do NR SR dostal aj Pavol Ľupták na kandidátke SNS. Je jednou z pro národných osobností, ktorá bude pôsobiť v tomto klube. Ľupták sa zaradil medzi tých, ktorí kritizujú prístup niektorých novinárov a svoj rozhovor pre médiá bývalého hlavného prúdu prirovnáva k rozhovorom pred normalizačnou komisiou v 70-tych rokoch minulého storočia.

Do parlamentu sa dostal odborník na kybernetickú bezpečnosť a bankovníctvo cez kandidátku SNS ako jedna z ich nezávislých osobností, pričom mainstreamoví novinári jemu a poslancom z klubu SNS už stihli prideliť rôzne nálepky. Nejaké tie skúsenosti s politikou už má, no v poslaneckej funkcii ho nepríjemne prekvapili novinárske otázky, pri ktorých sa cítil, ako naši otcovia pred normalizačnými komisiami. Preto novinárom raz a navždy vo videu vysvetlil aj svoj názor na EÚ, či NATO, pričom jeho názor nemá najmenší vplyv na chod koalície.

Ľupták...? Kto to je?

 Pavol Ľupták je 64-ročný podnikateľ z Turčianskych Teplíc. Okrem svojej podnikateľskej činnosti sa venuje aj kybernetickej bezpečnosti a financiám – na jeho stránke nájdeme množstvo informácií o krypto menách, či o bankovníctve. V jednom z nich hovoril aj o novodobej cenzúre.

„Mnohí sa ma pýtate, prečo natáčam tak málo videí. Za ostatné dva roky som mal veľmi málo času, ale polovica videí, ktoré som natočil a zverejnil na YouTube mi boli stiahnuté poväčšinou s odôvodnením, že šírim nenávisť. Dával som odvolania, ale za 5-10 minút príde odpoveď - Preverili sme, je to šírenie nenávisti, dovidenia," vysvetlil zhruba pred rokom Ľupták.

Pavol Ľupták dáva návod, ako obísť cenzúru
Pavol Ľupták je strojný inžinier, ktorý sa v súčasnosti venuje hlavne marketingu a ekonomike. Aktuálne vysvetľuje, ako pracovať so sociálnymi sieťami a ich cenzúrou. Dáva tiež návod na to, ako sa dá naďalej a bez cenzúry osloviť ľudí, ktorí... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Voľby z jeho pohľadu

Ľupták upozorňuje, že SNS do parlamentu prešla veľmi tesne, čo jasne hovorí o tom, že keby neprešli, vláda progresívcov je jasná. Cieľ však splnili, aj keď výsledok strany nebol oslnivý. Poslanec vysvetľuje, že nosnou témou najbližších rokov nebude odchod z euroatlantických štruktúr, ale ekonomická stabilizácia Slovenska, koniec vojenskej podpory Ukrajine a množstvo ďalších dôležitých tém.

Svoj názor na NATO aj EÚ Ľupták má, no presadzovať ho nemieni. Ak budú voliči prejavovať väčší záujem, vtedy sa stane nosnou témou a politici budú musieť riešiť aj tieto záležitosti. Prečo zatiaľ nie?

„Pretože ak by sme nedovládli tieto štyri roky a prišlo by k rozpadu tejto vládnej koalície, všetko, čo by prišlo po tom, by bolo dramaticky horšie, ako to, čo je teraz,“vysvetľuje Ľupták s tým, že ak sa má na Slovensku niečo zmeniť, tak pro národné sily tu musia liberálne tlaky vyvažovať neustále.

V politike nie je úplný nováčik

Ľupták pripomína, že v minulosti sa politikou už zaoberal. Má skúsenosti z centrálnych orgánov štátnej správy. Vie, ako rozmýšľajú bežní ľudia, ale aj to, čo všetko treba brať do úvahy vo vysokej politike, ktorá rozhodne nie je jednoduchá, ako sa to zdá.

Prvý dotyk s bývalým mainstreamom

Prvým krokom poslanca je prevzatie si osvedčenia o zvolení, druhým bude slávnostné zasadnutie novo zvolenej NR SR. Tam sa zvolia výbory a začne sa štandardná poslanecká práca. Ľupták očakával, že špeciálne poslanci SNS budú médiami onálepkovaní a jeho očakávanie sa aj stalo – Ľupták je konšpirátor, Huliak je okrem toho hoaxer a Kotlár so Šimkovičovou aj dezinformátori ...

„Pripadal som si, pri tom grilovaní novinárok z Denníka N, Aktualít a ešte nejakých, asi ako naši rodičia, možno niekoho starí rodičia v tom roku 1970, keď boli takzvané previerkové komisie. Začala normalizácia a ľudia vo funkciách museli ísť obhájiť svoj správny postoj k socialistickému zriadeniu a k vstupu vojsk Varšavskej zmluvy na územie ČSSR, to bola jedna z prvých otázok,“popisuje Ľupták s tým, že ak niekto reagoval nesúhlasom, znamenalo to vyhodenie zo zamestnania. Mnohí z nich podľa Ľuptáka vo vnútri „lámali sami seba“ a toto potupné lustrovanie museli prečkať a aby nestratili prácu.

DISKUSNÉ RELÁCIE? NIE! Skupinová terapia frustrovanej opozície
Prskanie nenávisti pokračuje! Predčasné parlamentné voľby sú už minulosťou. Ich víťazi aj porazení sú už známi, ba formuje sa i nová vláda. No progresívci a liberáli, ktorí mali pred voľbami plné ústa slušnosti a demokracie, akoby nechceli... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Prečo sa tak cítil...?

Jednou z prvých otázok, ktorú Ľupták dostal, bol aj jeho postoj k NATO a EÚ a ďalšie podobné otázky. Na tieto previerkové otázky odpovedať odmieta.

„Z členstva v EÚ či NATO odmietam, aby sa robilo akési zlaté teľa, ktorému sa všetci budeme klaňať,“ hovorí raz a navždy Ľupták, podľa ktorého presne takto pristupuje bývalý mainstream k týmto medzinárodným organizáciám. Práve preto pri takomto kvóre a naladení obyvateľstva, keby boli referendá o vystúpení z NATO a EÚ, tak obe dopadnú negatívne.

Poškodilo by nám to

Ľupták si myslí, že najskôr treba otvoriť serióznu diskusiu, v ktorej sa voličom seriózne vysvetlia výhody a nevýhody členstva. Ľupták však pripomína, že úloha politikov v týchto organizáciách je jasné zastávanie pro národných záujmov v týchto organizáciách. V tomto momente je toto podľa Ľuptáka priorita.

Na jeho osobnom názore v politike nezáleží

Poslanec si však myslí, že EÚ sa skôr či neskôr rozpadne tak či tak, pretože ju rozbíjajú politici, ktorí presadzujú zničujúce ideológie a agendy a odstrihli nás od energií a spôsobili tým obrovský prepad ekonomiky nie len na Slovensku.

„Tí, ktorí podporujú vazalstvo voči Spojeným štátom, vygumovali krásnu myšlienku hospodársky zjednotenej Európy s mierovou spoluprácou aj s krajinami bývalého ZSSR,“pokračuje Ľupták s tým, že čím viac vedenie EÚ tlačí, tým väčší odpor vzniká v jednotlivých štátoch.

NATO síce hovorí o sebe, ako o mierovej organizácií, no keď si Ľupták spočítal všetky tie útočné vojny, tak od vzniku NATO hovoríme o desiatkach miliónov mŕtvych. Podľa Ľuptákovho názoru NATO je militantná, útočná organizácia s krvou na rukách. 

"S týmto mojim názorom nemusia súhlasiť koaliční partneri. Neohrozí to jednotu vládnej koalície," konštatuje poslanec s tým, že z NATO sa nedá vystúpiť do vzduchoprázdna. Ľupták už pred 30-timi rokmi hovoril o "teórii mostov" - bývalé postkomunistické krajiny by mali tvoriť blok garantovane neutrálnych štátov.

Vytočený Gustáv Murín Čaputovej: Zuza, akých špinavostí si ešte schopná aby ste s Ódorom zamietli stopy??
Priamy odkaz prezidentke! Spisovateľ Murín reaguje na dianie posledných dní, kedy vyšli najavo závažné podozrenia. Čurillovci zametajú stopy za svojou údajnou trestnou činnosťou, ktorú robili v spolupráci s kajúcnikmi. Tvrdia to dvaja zamestnanci... Čítať ďalej
15 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!