Mária Kolíková očakáva dobu justičného temna
17 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Prešli voľby a bývalý mainstream spustil takmer hystériu. Tú výdatne podporuje aktuálna opozícia a hoci nová vláda ešte ani len nevznikla, „demokratické“ neziskovky už strašia. O pekle v justícii dokonca hovorí aj bývalá ministerka, poslankyňa za SaS – Mária Kolíková.

Kolíková sa obáva koalície temna, podľa nej to dokazuje príprava na reformu trestného systému. Zjavne jej neprekáža, že jej stranícky šéf bol ochotný ponúknuť Pellegriniho Hlasu aj ministerstvo vnútra. Nuž a temno ... o ňom by jej vedeli rozprávať napríklad nezákonne väznení sudcovia či advokáti. Súdna mapa tiež nie je veľkou výhrou a doslova o pekle by mohli rozprávať vo väzbe zosnulí advokáti. 

V ta3 len objektívne a pravdivo

„Myslím si, že od začiatku, ako sa ukazuje, Pellegriniho a Fica spájajú korupčné kauzy, obvinenia, odsúdenia nominantov Smeru aj Hlasu. Toto je tmel. Je to koalícia temna. Dokazuje to aj fakt, že sa idú orientovať na reformu trestného systému,“ uviedla Mária Kolíková v nedeľnej relácii V politike, kde sa stretla v diskusii s Tomášom Merašickým (KDH), Luciou Plavákovou (PS) a Romanom Mikulcom (OĽaNO).

Neprekážalo práve pani Kolíkovej, že jej stranícky predseda Richard Sulík radil Šimečkovi, že predsedovi Hlasu treba ponúknuť aj rezort vnútra len preto, aby nevytvoril koalíciu so Smerom?

Žlč v Márii Kolíkovej kypí!
Mária Kolíková, exministerka spravodlivosti, ktorá odišla zo strany Za ľudí, aby sa pridala k strane Sloboda a Solidarita bola dnes hostkou v politickej spravodajskej televízii TA3 V politike. Kolíková sa nevie zmieriť s víťazstvom strán SMER SSD a... Čítať ďalej
15 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Bič (nie len) na sudcov

Mária Kolíková sa sústredila na trestné právo už od júna 2020. Ako bič na sudcov prezentovala trestný čin ohýbania práva a sudcovia boli naozaj vo veľkom zatýkaní a väznení. Mnohí nezákonne.

V nezákonnej väzbe skončili aj advokáti – ako príklad slúži Martin Ribár, ktorý si odsedel viac, ako poldruha roka. Spravodlivá pani Kolíková to okomentovala slovami: „To nič, lebo aspoň vieme, že systém funguje.“ Na túto tému vzniklo dokonca 21 rozhodnutí Ústavného súdu o nezákonných väzbách.

Nehovoriac o takých zásahoch do Ústavy, aké si nepamätáme ani z čias Mečiara, či jednofarebnej Ficovej vlády.

Facebook / Mimi Šramová | Dôsledok Súdnej mapy - Justičný palác 5. júna 2023

Skvelá Súdna mapa

Hoci Mária Kolíková Súdnu mapu, ktorú pripravila, považuje za vynikajúcu, nepáčila sa ani niektorým koaličným partnerom. Po tom, ako vstúpila do platnosti, boli na mnohých súdoch spisy „uložené“ do vriec na odpad či kartónových škatúľ, aby kým sa zistí, čo vlastne s nimi, boli ponechané vlastnému osudu. Napríklad na chodbe justičného paláca...

Smrť vo väzbe

Aj vtedajšia ombudsmanka potvrdila, že v prípade zosnulého advokáta Krivočenka Mária Kolíková verejne a opakovane klamala. Za poznámky v relácii Pumpa sa RTVS rodine generála Lučanského dokonca musela ospravedlniť.

Ministerka spravodlivosti prijala pozvanie do Pumpy v dojme, že odľahčene odpovie na rôzne aktuálne témy v politickom dianí. Kubovčík a Heriban však takmer ihneď nahodili tému "samovražda Milana Lučanského".

„Toto je taká smutná vec, ja o tom už nerada rozprávam, keď nemusím. Prvé zranenie bolo jeho vlastné, nakoniec to povedal sám, a v druhom prípade to už bola samovražda. Takto to zo všetkého vychádza,” povedala v relácii Kolíková. Keď jej herci „nedali pokoj“ a téme sa venovali ďalej, Kolíková len skonštatovala: „No Kuciak ani Palach to nebol." 

RTVS sa verejne ospravedlňuje za zneuctenie Milana Lučanského v relácii Pumpa
Relácia Pumpa sa, v rámci žánru politickej satiry, vždy venuje aktuálnym udalostiam a témam rezonujúcim v spoločnosti. Z hľadiska aktuálnosti sú do relácie pozývaní aj hostia z rôznych oblastí spoločenského života. Hostia, ktorí prijmú pozvanie na... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik