Marek Hattas: Jeho krokmi proti FC Nitra sa budú zaoberať OČTK (VIDEO)
17 | 10 | 2023 I Eka Balašková

FC Nitra sa ešte v júli dostal do konkurzu, no jeho funkcionári sa snažia zachrániť ho. V tejto snahe natočil video Milan Lenčéš – predseda predstavenstva FC Nitra. Jeho informácie stavajú do veľmi zlého svetla primátora Nitry, Mareka Hattasa, ktorý krajské mesto vedie druhé volebné obdobie.

Lenčéš hovorí, že problémy, ktoré vyústili do konkurzu na FC Nitra sa začali pred dvoma rokmi, kedy Marek Hattas odmietol podporiť futbalovú akadémiu, v ktorej v tom čase trénovalo takmer štyristo detí. Lenčéš tvrdí, že namiesto športu sa v Nitre rozmáha drogový biznis a že hlavný podiel na tom má práve primátor mesta. Ten v záujme predať štadión futbalovému klubu zo Serede cez nepridelené dotácie a podvodné jednanie papierovo zabezpečil, že klub sa dostal do konkurzu. Lenčéš toho však má na srdci voči primátorovi Hattasovi ďaleko viac. Niektoré dôkazy podľa neho už majú v rukách OČTK.

V konkurze od polovice júla

Okresný súd v Nitre vyhlásil konkurz na majetok dlžníka FC Nitra, a. s. Ustanovil správkyňu konkurznej podstaty, ktorou je Michaela Vadkerti, a zároveň začína hlavné insolvenčné konanie. Súd vyzýva všetkých veriteľov, aby v základnej prihlasovacej lehote do 45 dní od vyhlásenia konkurzu prihlásili svoje pohľadávky, informoval hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.

FC Nitra v koncoch
Okresný súd v Nitre vyhlásil konkurz na majetok dlžníka FC Nitra, a. s. Ustanovil správkyňu konkurznej podstaty, ktorou je Michaela Vadkerti, a zároveň začína hlavné insolvenčné konanie. Súd vyzýva všetkých veriteľov, aby v základnej prihlasovacej... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/ TA SR

Hrdý Nitrančan

Lenčéš v úvode videa hovorí, že Hattasa do primátorského kresla prepašovali „jeho súkmeňovci s úprimným vzťahom k narkotikám“. Toto tvrdenie Lenčéš podopiera informáciou, že za Hattasovho pôsobenia v kresle primátora sa v Nitre rozmohol drogový biznis tak, ako nikdy predtým.

Zdroj: FB / Marek Hattas

„Aspoň v niečom teda vyčnievaš nad tvojimi predchodcami v kresle primátora,“ konštatuje Lenčéš.

Lenčéšove futbalové deti

Donedávna podľa Lenčéša Hattas útočil na futbalový klub, v rámci ktorého funguje klubová akadémia. Jej malých zverencov volá „svojimi deťmi“ – spoliehajú sa na neho a veria, že FC Nitra neskonči úplne.

Primátorovi pripomína predminulý rok, kedy u primátora krajského mesta hľadal podporu pre akadémiu FC Nitra a 360 trénujúcich detí. Hattas vtedy odmietol pomôcť akadémii získať licenciu na ďalší rok. Podľa Lenčéša sa tým spustila likvidácia klubu so 114-ročnou tradíciou. Lenčéš uvažuje, že Hattas dúfal, že sa FC Nitra licenciu získať nepodarí a vôbec mu neprekážalo, že akadémia padne. Vďaka poslancovi a bývalému hráčovi práve tohto klubu a súčasnému mestskému poslancovi Petrovi Oremusovi sa akadémiu zachrániť podarilo.

Hattasa to veľmi nepotešilo

Lenčéš sa chystá vo svojej aktivite zverejňovania tých, ktorí šli proti FC Nitra pokračovať, zatiaľ si však ich mená necháva pre seba. Primátor v tom totiž nešiel sám, no narazil práve na Lenčéša. Podľa toho mal Hattas so štadiónom iný plán – chcel ho odovzdať futbalovému klubu zo Serede.

„Náš, nitriansky štadión, ktorý nepatrí tebe, patrí tým deťom, ktoré majú mesto Nitra na drese a narozdiel od teba aj vo svojom srdci,“vyčíta Lenčéš Hattasovi.

Pani prezidentka, MINISTRI NIE SÚ BONBONIÉRA!
Právnik Dalimír Solčanský, ktorý o sebe dal vedieť hlavne ako kandidát na primátora Nitry v komunálnych voľbách spred roka aj v tomto týždni pripravil prehľad toho, čo sa dialo „vo svete paragrafov“. A nebolo toho málo – padali nejaké tresty (aj... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Prvé víťazstvo futbalu

Lenčéš primátorovi pripomína, že jeho prvým víťazstvom bolo presvedčenie poslancov mestského zastupiteľstva, na ktorom sa hlasovalo v prospech detí z FC Nitra, proti predaju Seredi. Od tejto porážky podľa Lenčéšovho tvrdenia Hattas doslova hľadal zámienky, ako FC a jeho akadémiu doslova vyštvať zo štadióna.

Finančné machinácie

Lenčéš hovorí o čudných praktikách s nesprávne vyplatenými dotáciami. Tiež konštatuje, že hoci mal FC Nitra podpísanú novú nájomnú zmluvu, fakturovaná mu bola stará, ďaleko vyššia. Tú nakoniec mesto použilo v návrhu na začatie konkurzu.

Facebook / Milan Lenčéš

„Darmo som vydokladoval, že na nájomnom nedlžíme tristotisíc, ty si aj napriek tomu klamal a snažil sa po sebe zahladiť stopy, aby si úplnou likvidáciou FC Nitra dokonal svoje dielo skazy,“ viní primátora Lenčéš, ktorý, ako tvrdí, zahorel spravodlivým hnevom a všetky dôkazy o Hattasovej nelegálnej činnosti poskytne orgánom činným v trestnom konaní.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik