Hlas ľudu: Pošli teľa do Bruselu, vráti sa ti krava
16 | 10 | 2023 I Mária Škultétyová

Pani Jana v komentári pod statusom Lucie Nicholsonovej píše: „Najprv si tancovala na hroboch Jána a Martiny, teraz tancuješ na hroboch Juraja a Matúša. Ty by si dokázala politicky zneužiť aj svoju menopauzu, aj za ňu by boli zodpovední Danko, Huliak, Kuffa a hlavne Fico s Putinom.“

Vyzerá to tak, že ju má dobre prečítanú. Lebo naozaj. Lucia sa vo svojich statusoch neštíti ničoho. Rada sa pochváli svojím súkromím. O tom, ako sexuje,  nám ešte nepísala, ale možno sa dočkáme. Často ukazuje fotky so synom Jakubom. Na jednej nám malý školák vyplazuje jazyk. Má štyri frajerky a je drzý. Zdá sa, že sa na mamu podobá. Nedávno sa mama pochválila poznámkou, ktorú priniesol zo školy.

Píše: „Kubo dnes dostal poznámku. Bol drzý a nechcel spolupracovať. Napísal mu ju 29-ročný triedny učiteľ Micháel z Írska. Čaute, ľudkovia (Hi, guys), s Kubom sme dnes mali výmenu názorov, chcel mať hlavné slovo a keď som ho mal ja, odmietal spolupracovať. Prosím, vysvetlite mu, že nemusí mať vždy posledné slovo. Vďaka, Peter a Lucia, pozdravujem vás.

Michaél je strašne cool chlapík. Venuje sa atletike a kvalifikoval sa na Olympiádu. Nosí rifle a myslím, že si nečeše vlasy a hrá na gitaru. Najčastejšie Cranberries.

Micháel je vegán. Denne deckám vysvetľuje, prečo je dôležitá zelenina a vláknina a orechy a všetky tie veci, ktoré síce nechutia, ale prospievajú. Učí deti o našej úbohej planéte, ktorú ľudia vyplienili a zdevastovali a prdiace kravy ju totálne dorazili. Kubo mi často hovorí: Je príliš horúca, mami, môžu za to ľudia a autá a kravy a ja sa bojím, že jediná možnosť ako prežijeme je, že nás vedci dostanú na inú planétu. Napríklad na Mars. Zasadím tam zemiaky.

A tiež im hovorí o umelej inteligencii, ako ju používať, ako ju nezneužívať a či je vôbec možné zabrániť tomu, aby ona nezneužila nás.

Dnes má Kubo trest. Žiadna telka. To kvôli tej poznámke. Tak sme otvorili folder zo slovenčiny. Pozerá odtiaľ na mňa Jožko Pletko. Od Kristy Bendovej. Ten Jožko Pletko, ktorého som sa učila ja, aj vy a aj spolužiak, ktorý sa pri básničkách zakoktal a potom pomočil. A súdružka učiteľka potom osteoartrózovým prstom písala do žiackej knižky: Vážení rodičia, vás syn opäť pomočil školské linoleum. Zjednajte nápravu.

Hopsarasa, jejdanenky, heš.

Staré veci sú dobré. Niektoré časom získavajú hodnotu. Verše Kristy Bendovej sú dobré, majú ľúbivé rýmy. Ale či pre naše deti získali časom hodnotu, to si nie som istá.

Krasopis a memorovanie slov. Čo sa zmenilo?

Našim deťom uteká jeden vlak za druhým. Naskočiť stihnú iba tí, ktorí veľmi rýchlo bežia alebo tí, ktorých rodičia naložia do superrýchleho veľkého auta, predbehnú vlak a decká vyložia až na nejakej uznávanej škole ďaleko za hranicami.

Keď som pred desiatimi rokmi vyčítala ten náš skostnatelý systém vedeniu slovenskej základnej školy, kam chodila moja dcéra, pani zástupkyňa riaditeľa mi s pohoršením povedala: Čo sa sťažujete, 40 rokov takto učíme a dobre je. Prečo by sme to mali meniť?

Naozaj. Prečo vlastne?“

Za všetky komentáre k týmto múdrostiam našej europoslankyne aspoň jeden:

Jasné, my sme zaostalí, lebo sme nenaskočili na somariny „vyspelej demokratickej spoločnosti“ ... prdiace kravy a iné nezmysly, ktoré už malým deťom vtĺkate do hláv, plus 72 pohlaví... a pozrite sa, kam západ smeruje... pozrite sa na Švédsko, Nemecko a iné „krajiny“, ako vy hovoríte, lebo štát pre vás už neexistuje... materiálne statky, tučné výplaty a zmagorené mozgy... ďakujeme!

A napokon moja otázka:

„Ako na takom zaostalom Slovensku so skostnatelým školským systémom mohla vyrásť taká pokroková, múdra, skrátka, cool  Lucia? Alebo je za tým Brusel?“

Hlas ľudu: Remišovej sa Ficom už musí grgať
Ona nemôže byť skutočným človekom. Je to do ľudskej podoby prevtelená ježibaba. Nie je totiž možné, aby v jednom človeku bolo až toľko zla a nenávisti. Chudák, Fico Ráno Fico, na obed Fico, večer Fico. Pred rokom Fico aj zajtra Fico. Fico,... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik