Danko: SNS bude dbať na to, aby nesklamala národného voliča
16 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

SNS bude aj v rámci tvorby programového vyhlásenia vlády dbať na to, aby nesklamala národného voliča. Po podpise koaličnej zmluvy to deklaroval predseda SNS Andrej Danko. Hovorí o potrebe stabilizácie a skultúrnení politiky.

Danko ubezpečil, že budú vládou aj tých, ktorí nevolili koaličné strany. "Napriek kritickým hlasom chcem povedať, že sme pripravení napĺňať očakávania v rôznych segmentoch," skonštatova. Je presvedčený, že cestovný ruch je pre Slovensko budúcnosťou. "Tam nachádzam aj podporu, verím, nového predsedu vlády aj predsedu Národnej rady SR," doplnil Danko. A pravdepodobne si ani neuvedomil, že nechtiac oznámil, že o šéfovi parlamentu je už rozhodnuté, hoci Fico celý čas zatĺkal.

Šéf SNS sa ohradzuje voči útokom na zamýšľaných nominantov na šéfov rezortov. "SNS a jej predsedníctvo mi dalo mandát, aby som v prvom kroku rokoval o ambíciách jednotlivých poslancov. Pre nás je jednota poslaneckého klubu v súčinnosti so SNS hlavnou prioritou," skonštatoval s tým, že majú plné právo navrhnúť svojich kandidátov.

Danko doplnil, že v SNS čítajú politickú realitu, no odmietajú sa riadiť hlasom tých, "ktorí majú reálnu obavu, že sa im niekto pozrie na tých ministerstvách na prsty".

Pridal sa k nemu aj Fico a vyhlásil: „Skončila éra, keď v tejto krajine vládli mimovládne organizácie, týmto dňom.“

Lídri strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok koaličnú zmluvu. Predseda Smeru-SD Robert Fico zároveň informoval o prerozdelení jednotlivých ministerstiev. Mená zatiaľ nepovedal. Po zasadnutí orgánov koaličných strán ich chce najprv oznámiť prezidentke SR Zuzane Čaputovej.

FICO O PREROZDELENÍ MINISTERSTIEV: Skončila éra, keď VLÁDLI mimovládne organizácie! (VIDEO)
Robert Fico, Peter Pellegrini a Andrej Danko podpísali koaličnú dohodu. Ustanovujúcu schôdzu Národnej rady by chceli na budúci týždeň. Fico informoval o prerozdelení ministerstiev, mená však zatiaľ neprezradil. Predseda Smeru-SD Robert Fico po... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik