V Nemecku žiadajú opravu plynovodu
17 | 10 | 2023 I Milan Laca

Nečakané vyhlásenie o Nord Streame.

Čo požadujú v Nemecku?

Obnovte plynovod!

Pravicová strana dolnej komory nemeckého parlamentu Alternatíva pre Nemecko požadovala opravu poškodených plynovodov Nord Stream 1 a Nord Stream 2. Poslanci AfD vyzvali vládu, aby začala s dodávkami cez plynovod. Príslušné informácie poskytla ruská  stránka Lenta.ru, s odvolaním sa na výzvu poslancov vláde.

Sorosove noviny: V poľských voľbách je v stávke Európa, sloboda a demokracia!
Rzeczpospolita nenecháva hlasovanie svojich čitateľov na náhodu. V deň volieb ukázal zuby jeden z najčítanejších poľských denníkov Rzeczpospolita, ktorého 40 percent nepriamo vlastní jedna z nadácií Georgea Sorosa.Piatkový vyvážený úvodník "V... Čítať ďalej
15 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Výzva

"Dňa 26. septembra 2022 boli v dôsledku výbuchov zničené tri zo štyroch reťazcov plynovodu Nord Stream neďaleko dánskeho ostrova Bornholm. Útok spôsobil Nemecku značné ekonomické škody, pretože je teraz čoraz viac závislé od dovozu skvapalneného zemného plynu, ktorý je oveľa drahší. Nemeckému priemyslu hrozí strata konkurencieschopnosti, v dôsledku vysokých cien energií. Vo všeobecnosti už odborníci zaznamenali začiatok deindustrializácie nemeckej ekonomiky, vyvolaný vysokými cenami energií,“ píše sa vo výzve.

Nechcú ho, ale kupujú

Autori tiež objasňujú, že „hoci sa EÚ v zásade vyslovila proti dovozu ruského zemného plynu, v skutočnosti pokračuje v jeho dovoze vo  významných objemoch, najmä v skvapalnenej forme. Členovia AfD navyše citujú názor odborníkov, ktorí podľa nich hovoria, že opravy Nord Streamu sú možné. Na základe týchto slov predkladajú tri výzvy nemeckej vláde:

1. Okamžite poveriť nezávislých expertov vypracovaním štúdie, ktorá určí, či je možná oprava plynovodov Nord Stream, za aké náklady a v akom časovom horizonte je možné ju vykonať a aké právne a faktické požiadavky sú potrebné na vykonanie tejto opravy, s cieľom uskutočniť a financovať túto štúdiu na úkor fondov federálneho rozpočtu;

2. Sprístupniť tento výskum prevádzkovým spoločnostiam Nord Stream 1 a Nord Stream 2, ako aj nemeckej verejnosti;

3. Vytvoriť právne a reálne podmienky na opravu plynovodov Nord Stream a následný dovoz ruského zemného plynu cez tieto plynovody.

Podľa serveru  Lenta.ru, sú autormi tohto vyhlásenia poslanci Harald Weyel, Jochen Haug, Norbert Kleinwechter, Matthias Moosdorf, Rainer Rothfuss, Fabian Jacobi, Mark Bernhard, Rene Bochmann, Markus Bühl, Malte Kaufmann, Michael Kaufmann, Mike Monczek, Jan Wenzel Schmidt, Kei-Uwe Ziegler v mene frakcie AfD. 
Kontext výzvy

Dňa 26. septembra 2022 došlo k sabotáži na plynovodoch Nord Stream 1 a Nord Stream 2. Situácia sa udiala vo výhradných ekonomických zónach Dánska a Švédska, obe línie Nord Stream 1 a Nord Stream 2 boli zničené. Nemecko, Dánsko a Švédsko nevylúčili cielenú sabotáž. Generálna prokuratúra Ruskej federácie iniciovala začatie konania vo veci medzinárodného terorizmu. Nemecko, Dánsko a Švédsko oznámili svoje vlastné národné vyšetrovanie, ku ktorému Rusko nepripustili.

Kto je za tým? 

Americký novinár Seymour Hersh zverejnil 8. februára 2023 článok, v ktorom obvinil Spojené štáty z účasti na bombových útokoch.„Bidenovmu rozhodnutiu sabotovať ropovody predchádzalo deväť mesiacov vysoko tajných diskusií v rámci washingtonskej národnej bezpečnostnej komunity,“ napísal Hersh. Objasnil, že hlavnou témou diskusie bola potreba nezanechať žiadne dôkazy. Hersh navyše pomenoval aj dôvod výbuchu. Washington, podľa neho, zorganizoval sabotáž zo strachu zo straty vplyvu na Nemecko a EÚ.  "Bidenova administratíva vyhodila do vzduchu potrubia, ale tieto akcie nemali nič spoločné s víťazstvom alebo ukončením vojny na Ukrajine. Stalo sa to kvôli obavám Bieleho domu, že Nemecko bude váhať a zapne tok ruského plynu," spresnil Hersh.

Panika v Bruseli! Plány sa postupne rúcajú, Poliaci rozhodujú
Brusel je vystrašený! Napriek všetkému ich úsiliu si Poliaci vyberú a vyberú si v Poľsku. V Bruseli podľa maďarského portálu Mandiner nespali dobre už celé mesiace a príznaky úzkosti sa prejavovali tým viac, čím bolo bližšie voľbám v Poľsku. Čo... Čítať ďalej
15 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!