Sme NAJMOCNEJŠÍ! My môžeme!
15 | 10 | 2023 I Milan Laca

Biden zhodnotil, či môžu Spojené štáty súčasne podporovať Ukrajinu a Izrael.

Americký prezident povedal, že USA môžu súčasne podporovať Ukrajinu a Izrael

Postarajú sa o celý svet

Prezident Joe Biden povedal, že Washington  bude schopný súčasne podporovať Ukrajinu a Izrael, ako aj zaručiť "medzinárodnú bezpečnosť“. Uviedol to vo vysielaní televízie CBS.

Izrael chce zničiť HAMAS. Hrozí "smrteľnou vojnou"!
Izrael sa pripravuje na smrtiacu vojnu v pásme Gazy. Netanjahu na prvom zasadnutí vlády sľúbil, že zničí Hamas. Vojna na smrť Izraleský minister obrany Yoav Galant povedal, že židovský štát má v úmysle viesť silnú a smrtiacu vojnu v pásme... Čítať ďalej
15 | 10 | 2023 | Milan Laca

My, veľkí!

"Preboha, my, Spojené štáty americké, sme najmocnejšou krajinou ...v histórii sveta. Môžeme sa postarať o oboje a aj tak si zachovať celkovú medzinárodnú bezpečnosť," povedal Joe Biden.  Poznamenal, že Washington má príležitosť a povinnosť podporovať Ukrajinu a Izrael. Vyhlásil tiež, že jeho administratíva robí všetko pre to, aby sa do svojej vlasti vrátili Američania, ktorí sa stali rukojemníkmi palestínskeho hnutia Hamas. 

Zapoja sa priamo do vojny?

Biely dom pripustil, že americké jednotky by mohli vstúpiť do Gazy, aby oslobodili Američanov.  Armáda môže byť rozmiestnená v pásme Gazy, aby oslobodila amerických občanov, ktorí sú zadržiavaní ako rukojemníci. V rozhovore pre Fox News to vyhlásil John Kirby, koordinátor pre strategickú komunikáciu v Národnej bezpečnostnej rade Bieleho domu. "Nebudem nič vylučovať, pokiaľ ide o návrat našich občanov, ktorí sú zadržiavaní ako rukojemníci, domov“. Kirby tiež dodal, že Biely dom "nemá žiadne plány ani zámery" vyslať amerických vojakov, aby sa zúčastnili na palestínsko-izraelskom konflikte. Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena podľa neho neustále pracuje na oslobodení amerických rukojemníkov v pásme Gazy.  "A neprestaneme, kým ich nezjednotíme s ich rodinami," dodal Kirby. Bývalý vrchný veliteľ spojeneckých síl v Európe, bývalý admirál amerického námorníctva James Stavridis, predtým povedal, že špeciálne jednotky 26. americkej námornej expedičnej sily by sa mohli zúčastniť na pátraní po Američanoch, zajatých Hamasom. 

Poľsko volí, emócie sú vybičované až na vrchol
V Poľsku sa otvorili volebné miestnosti. Ľudia rozhodnú, či vládnuca konzervatívna strana Právo a spravodlivosť zostane pri moci. Podľa prieskumov verejnej mienky pravdepodobne vyhrá, otázkou však je, či bude mať väčšinu na zostavenie vlády,... Čítať ďalej
15 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!