Jaroslav Naď sa búri! Tvrdí, že Rusi ovplyvňovali voľby a útočí na Richarda Sulíka
15 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Rusko je naďalej najväčším rozptýlením, čo sa týka výsledkov volieb, s ktorými sa Demokrati a niektorí jej členovia nevedia zmieriť. Boli ste voliť? Boli! To však nič neznamená. Podľa Naďa Rusi zásadne ovplyvňovali voľby na Slovensku. A podľa neho aj uspeli.

Miro Wlachovský, Minister zahraničných vecí a Európskych záležitostí Slovenskej republiky podľa Jaroslava Naďa z Demokratov jemne naznačil to, na čo on upozorňoval od jari.

"Rusi zásadným spôsobom ovplyvňovali predvolebnú kampaň na Slovensku. To, že pár dní pred voľbami SIS prichytila pri konkrétnej aktivite ruského spravodajského dôstojníka s diplomatickým krytím je iba kvapka v mori. A ani tomu sa médiá nevenovali tak, ako by si táto udalosť zaslúžila. Rovnako však aj vláda v tom čase neadekvátne a absolútne nepostačujúco informovala o dôvodoch," tvrdí exminister obrany Jaroslav Naď.

"Financovanie proruských či tzv. alternatívnych médií, rôznych formálnych či neformálnych občianskych združení, dokonca čierne financovanie aktivít rôznych miest a najmä obcí po celom Slovensku, poskytovanie Rusmi vytvorených či platených trollích fariem na šírenie klamstiev, ktoré si želá Kremeľ či na podporu slovenských prokremeľských strán a naopak na kritiku tých prozápadných vrátane jasných klamstiev a nepravdivých obvinení pred voľbami. No a samozrejme výrazné zapojenie ruských tajných služieb do predvolebnej kampane na Slovensku, a to aj priamo na našom území," píše Naď výber z toho, čo na Slovensku pred voľbami podľa neho Rusi robili.

Podotýka, že on varoval už v máji, ale novinári sa na nepostavili na jeho stranu

"Verejne som naznačil už myslím v máji, čo sa deje. Aj to, že nás na to upozorňujú aj zo zahraničia. Novinári namiesto potrebnej a inokedy aktívnej investigatívy paradoxne útočili na mňa, že “šírim informácie, ktoré nikto nepotvrdí” a zároveň viacerí predstavitelia politických strán, ktoré o sebe tvrdia, že sú “prozapadné” nemali problém v médiách tvrdiť, že “oni vedia aká je pravda” a že si len “vymýšľam témy v kampani," vyčíta Naď novinárom to, že sa nepostavili na jeho stranu a tvrdo nezasiahli tak, ako to mal v pláne on.

Naď volá investigatívcov, aby prešetrili Sulíkovo (ne)stretnutie

"Ozaj, tak mi napadlo, investigatíva už pracuje na tom, ako to bolo s tým (ne)stretnutím sa Sulíka s vysokým predstaviteľom GRU na Slovensku? Či aj to bolo ďalšie “klamstvo”? Aha, to bola iba recepcia… Isteže," komentuje spôsobom sebe vlastným.

Naď volá po spájaní sa občianskej spoločnosti

Naď je presvedčený, že pokiaľ sa na Slovensku nespojí občianska spoločnosť, slobodné reálne médiá a tie reálne demokratické prozápadné strany s cieľom nedopustiť zasahovanie Ruska do našej vnútornej politiky, tak tu budeme mať vlády, ktoré v realite riadi Moskva a ktoré presadzujú záujmy Moskvy. "Nie Slovenska. Ruska," dodáva.

"Takže, Miro, pán minister, vďaka, že si aspoň ty potvrdil, čo sa tu dialo. Aj keď podľa mňa ste mali verejne informovať úplne jasne, čo tento agent robil a to hneď vtedy, keď ste ho prichytili. Nielen trošku teraz, po voľbách. Navyše, keď všetci zainteresovaní vieme, že toto bola iba špička ľadovca," vyslovuje poďakovanie jednému z členov vlády odborníkov, ktorú vymenovala Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenskej republiky, potom ako Heger, premiér vlády SR, ktorej súčasťou bol aj Naď situáciu na Slovensku nezvládol a rezignoval.

"Presadzovať záujmy SR znamená aj to, že niekedy treba odvahu povedať verejne to, čo je potrebné," myslí si Naď.

"Mnohí z Vás priatelia v politike či v médiách ste mi písali, že viete že mám pravdu, ale “pred voľbami je to také háklivé”. Nuž dobre, tak teraz po voľbách je to už určite lepšie. Moskva získala čo chcela. Rusi zásadne ovplyvňovali voľby na Slovensku. A uspeli…," komentuje výsledky volieb na Slovensku neúspešný kandidát zo strany Demokrati, Jaroslav Naď, odídenec z hnutia OĽaNO, Igora Matoviča, ktoré sa do NR SR prebojovalo.

Čo uviedol Wlachovský v rozhovore pre Denník N? 

Naď z Denníka N vystrihol komentár Miroslava Wlachovského a zverejnil pod svoj príspevok, v ktorom reagoval na jeho slová

Zdroj: Facebook: Jaro Naď

Ľudia v komentároch majú tiež svoj názor. Vyberáme z nich

"NIE .. tu nebolo treba nič ovplyvniť ... stačia naše média a IGOR," píše jeden z nich.

Práve na tentor reaguje aj samotný Naď a odpovedá: " a Richard."

"on je marginálny .... má výtlak vždy iba 6%. Ak by nebol Richard, bol by iný problém. Počas Vašej vládnutí ste mali "trošku" šťastie, že bol Covid. Totiž, keby nebol, tak či onak by to skončilo rovnakým fiaskom. IGOR stále s niekym bojoval. Bojoval s lekármi, s učiteľmi (lebo) s ovečkami, ktorí ho nechápali, každého poslal niekam, potom s novinármi, ktorí ho konfrontovali že je klamár a podvodník (kvôli diplomu), s prezidentkou . A cítil sa ako kráľ, a takto sa aj správal, no národ chce iného kráľa. No nevadí, Vám ďakujeme za odvedenú robotu pre ministerstvo obrany. Fakt ďakujeme, najsvetlejší bod posledných 3 rokov. PS ... média zničia hocikoho, keď Čaputovú dali dole za 4 roky na 38%. Kisku rovnako. TA3 masívne brutálne masíruje Slovákov. Markíza je ostuda s politickými reláciami, RTVS - moderátori ako z čias "komančov" ... Pravica nemá televíziu, kým ju nebude mať , budú vyhrávať ČERVENÝ," reakcia opäť na Naďov komentár v komentároch.

"Tú informáciu o Sulíkovi si mohol odkryť aj skôr, nie len tesne pred volbami. Takýto človek nemá čo sedieť v parlamente," píše ďalšia komentujúca.

Opäť jej odpovedá exminister obrany SR Naď: "tú informáciu o Sulíkovi som nevyniesol ja. Vedeli to desiatky ľudí, aj na vláde sa to riešilo. Ja som mlčal rok a pol. Ale súhlasím, nemal som."

"Pan Naď výsledok volieb je len a len dlhodobé rozdrobenie demokratickej pravice," ďalší komentár na ktorý reaguje samotný Naď nasledovne: "súhlasím. Akurát, že pojem “demokratická pravica” je komplikovaný. Niekto, kto je ľavicou a bojí sa to povedať, pravicou jednoducho nie je. A niekto, koho predseda sa stretáva s Kočnerom, Haščákom a s ruskou tajnou službou, zase nie je demokratickou stranou. Všakže," ďalší útok na Richarda Sulíka z SaS, ktorého strana sa do parlamentu prebojovala.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik