Bezprecedentný útok dronov na Rusko
15 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v nedeľu v skorých ranných hodinách bolo v rôznych regiónoch Ruska zostrelených najmenej 27 dronov, informovala agentúra RIA Novosti.

Drony lietali nad Kurskou oblasťou a Belgorodskou oblasťou. Podľa ministerstva obrany bolo 18 dronov zničených protivzdušnou obranou v Kursku a 2 v Belgorode.

ČO SA STALO S OSTATNÝMI, NEBOLO Z VYHLÁSENIA JASNÉ.

V sobotu večer došlo aj k útoku bezpilotných lietadiel podobného rozsahu, keď gubernátor Kurska oznámil zostrelenie 12 ukrajinských bezpilotných lietadiel. Padajúce zvyšky zariadení spôsobili v tom čase škody na viacerých miestach.

Ukrajina podniká podobné útoky dronmi proti Rusku už dlhší čas, ale MÁLOKEDY SA STALO, ŽE V JEDNOM ÚDERE BOLO PROTI RUSOM VYSLANÝCH až 27 KUSOV.

Vo väčšine prípadov sa pri takýchto útokoch spustí len niekoľko kusov. Ukrajinský útok bezpilotných lietadiel, predtým považovaný za najväčší, sa uskutočnil koncom augusta.

V tom čase boli drony vypustené proti šiestim ruským regiónom, zhruba v rovnakom rozsahu ako teraz. Hlavným cieľom bol Pskov, kde niektoré správy uvádzajú 10 dronov a iné hovoria o 20.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik