V Poľsku začali hovoriť o občianskej vojne
14 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Bývalý prezident Poľska Lech Walesa oznámil riziko občianskej vojny v krajine

Poľsko čelí občianskej vojne kvôli parlamentným voľbám, uviedol vo vyhlásení bývalý prezident Lech Walesa interview Francúzsky časopis Le Point. "Situácia je vážna. Nevylučujem riziko občianskej vojny v Poľsku. Nakoniec ľudia vyjdú do ulíc v ešte väčšom počte. Dokonca sa obávam, že použijú zbrane," varoval.

Podľa exprezidenta je "takáto vzbura" možná nielen v Poľsku.

Parlamentné voľby v republike sa budú konať 15. októbra. Hlavným konkurentom vládnucej strany PiS, ktorá má vedúce postavenie od roku 2015, je Občianska koalícia vedená bývalým predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom.

Americký senátor Bernie Sanders: Obliehanie Gazy je vážnym porušením medzinárodného práva
USA: V stredu kritizoval americký senátor Bernie Sanders (nezávislý od Vermontu) izraelské sily za to, že odrezali elektrinu, potraviny, palivo a vodu pre viac ako 2 milióny obyvateľov Gazy. Senátor označil obliehanie Gary Izraelom za „vážne... Čítať ďalej
14 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!