Panika v Louvri. Bol evakuovaný!
14 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Ani klenot Francúzska, slávny Louvre, sa nevyhol hrozbe útoku. Parížske múzem bolo po anonymnom oznámení, že  v budove je bomba, evakuované. Informovala o tom stanica BFMTV s odvolaním sa na políciu.

Ľudia utekali v strachu  

Sociálne siete zaplavili videá, ktoré zachytávajú priebeh evakuácie. Ľudia utekali v panike, aby si zachránili život. Aj múzeum zareagovalo na sociálnej sieti: „ Múzeum Louvre dnes, v sobotu 14. októbra , z bezpečnostných dôvodov zatvára svoje brány. Ľuďom, ktorí si zarezervovali návštevu v priebehu dňa, budú peniaze vrátené.“

Terorizmus- bežná súčasť života vo Francúzsku. Najvyšší stupeň varovania

Teroristické útoky sa stávajú pre Francúzov  pomaly už bežnou súčasťou ich života. Francúzsko v piatok 13.10. vyhlásilo najvyšší stupeň varovania  pred terorizmom  ako reakciu na útok v Arrase , pri ktorom 20 ročný mladík nožom zabil učiteľa a zranil ďalších ľudí. Konkrétny motív útočníka zatiaľ nie je známy, podľa britského severu The  Guardian bol mladý muž čečenského pôvodu  a vo Francúzsku žil s rodičmi a štyrmi súrodencami od roku 2008.

Operácia Sentinelle

Francúzsky prezident Emmanuel Macron  v reakcii zmobilizoval do odvolania 7000 vojakov, aby bola zaistená bezpečnosť v uliciach. Ide o súčasť operácie Sentinelle , ktorá vznikla po teroristických útokoch v Paríži v januári 2015, informovala stanica France 24.

Izrael udrel na Libanon! Konflikt sa zhoršuje (VIDEO)
Izraelská armáda oznámila, že podnikla údery proti zdroju ostreľovania v Libanone. Izraelské obranné sily (IDF) na svojom telegramovom kanáli oznámili, že udreli v reakcii na útok z Libanonu. Ostreľovanie Krátko predtým izraelská armáda... Čítať ďalej
14 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!