Hlinovi ide karta: Tentokrát sa mu znepáčila akademická pôda
14 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Poslanec za SaS Alojz Hlina sa ešte ani nestihol znova zohriať v parlamente, už o tom, akým spôsobom bude vykonávať svoj mandát, dal vedieť po druhýkrát. Po predsedovi KDH a jeho vydierateľnosti si tentokrát podal dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského (PF UK) Eduarda Burdu.

Len prednedávnom sa Alojz Hlina "obul" do predsedu KDH - hrozilo, že toto hnutie pôjde do vlády so Smerom. KDH už nie je zaujímavé, tentokrát Hlinu zaujala súťaž PF UK - koľká drzosť, že dekan Burda si dovolil vyhlásiť ju rok po teroristickom útoku na Zámockej. Lenže Eduard Burda má "na rováši" aj nie veľmi lichotivú "akciu", ktorú Hlina nezabudol v statuse spomenúť. V diskusii však príliš nezaujala. Rezonuje skôr problematika LGBT, či minulosť autora statusu. 

Hlina o Majerskom

„Iniciatívne vysielal signály - utekal do centrály Smeru, rozprával, ako musí PS zásadne zmeniť svoj program, ako aj to, ako ide KDH do opozície. A matematika je jasná, ak ide KDH do opozície, žiadna iná vláda nevznikne. Lebo to proste nevychádza. Ficovi plán vychádza a vzniká tak jediná možná vláda SMER-HLAS–SNS,“ počítal nedávno Alojz Hlina, aby v rovnakom statuse upozornil, že Majerský by pred svojim nástupom na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja nebol schopný zaplatiť ani „rekonštrukciu panelákovej kúpeľne“, kým aktuálne stavia dom s výhľadom na Tatry.

HLINA TO DAL NA MATOVIČA! ZAÚTOČIL na Majerského: Je VYDIERATEĽNÝ, pomáha Ficovi zložiť vládu!
Hlina vytasil obvinenie á la Matovič! Bývalý predseda KDH Alojz Hlina sa tentoraz prebojoval do parlamentu na kandidátke SASKY. Ešte ani nestihol zložiť poslanecký sľub a už útočí. Na sociálnej sieti si podal súčasného lídra KDH Milana Majerského.... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Eka Balašková

KDH už nie je zaujímavé

Kresťanskí demokrati nakoniec ostávajú v opozícii a tak pre Hlinu aj Majerský prestal byť zaujímavý. Inak je to s dekanom PF UK Eduardom Burdom – bývalý mainstream totiž o ňom špekuluje, ako o nominácii na ministra spravodlivosti. Čo je na tom pravda, vedia len tí, ktorí sa zúčastňujú rokovaní o zložení budúcej vlády, no Hlina spúšťa „mediálnu masírku“.

Alojz Hlina/ TA SR

PF ubližuje konzervatívcom?

„Je 365 dní v roku, kedy sa univerzita, resp. jej fakulta môže prihlásiť k tomu, že niečo spoluorganizuje. Ale asi by viacerí krútili hlavami, ak by spoluorganizátorstvo konferencie o tom, že ateistický pohľad na svet je modernejší ako náboženský zverejnila počas Veľkonočných sviatkov alebo počas Vianoc. Je smutné a znova to ubližuje konzervatívnemu pohľadu na svet, ak Právnická fakulta zverejní presne v deň prvého výročia teroristického činu na Zámockej ulici, že vyhlasuje súťaž: Registrované partnerstvá na Európskom súde pre ľudské práva – možnosti (a limity) konzervatívnej odpovede na rozsudky ESĽP,“ nepáči sa Hlinovi.

Slovenské konzervatívne právo

„Súťaž spoluorganizuje so Spoločenstvom Ladislava Hanusa. Mimochodom, to je to spoločenstvo, ktoré si nechalo otvoriť Konzervatívny samit Borisom Kollárom. Výsledky tej súťaže majú byť prezentované na Konzervatívnej právnickej konferencii. Tak už máme nielen svojho endemického tatranského kamzíka, svoju slovenskú sociálnu demokraciu, ale už budeme mať aj slovenské konzervatívne právo,“ konštatuje Hlina na sociálnej sieti.

Ševčík: OTVORÍM VYŠETROVANIE SMRTI GENERÁLA LUČANSKÉHO! Mám informácie, ktoré držím v režime utajenia!
Do Národnej rady SR sa dostal aj policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík, dlhoročný spolupracovník zosnulého Milana Lučanského. A práve jeho tragická smrť je opradená množstvom otázok nie len laickej verejnosti. V relácii Teraz takto Ševčík... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Nuž a teraz to príde

„Netreba sa však čudovať, keď Právnickú fakultu vedie dekan, ktorý si dal tú prácu, že šiel cez polovicu hlavného mesta, aby sa nechal v McDonalde obslúžiť vyhodenou pracovníčkou študijného oddelenia, ktorú vyhodili preto, že upozornila na podvody pri prijímacích pohovoroch. A tam, napchávajúc sa hamburgerom, jej potrebovali spolu s ešte jedným vzdelancom povedať, že či jej to bolo treba. Áno, fakulta s takým dekanom môže urobiť podobne cynickú vec. Im to nedôjde. Ale pýtam sa, to naozaj na fakulte nemajú niekoho, kto sa tomu postaví?,“ uzatvára Hlina s tým, že status dopĺňa článkom z Denníka N, kde sa nad súťažou pohoršujú aj „kvír študenti.

Dostal v diskusii

„Pre progresívcov má inú cenu život homosexuála a inú cenu život heterosexuála. Prednedávnom v Rakúsku slovenský LGBT opatrovateľ zabil svojho klienta, lebo mal iný názor. Neštekol ani pes. Kde je teraz to peklo podobné ako v prípade Tepláreň?,“ pýta sa Ján Baloga.

„Ty ideš súdiť? Pozri do zrkadla, ty pokrytec. Zdevastoval celé KDH,  infiltroval si sa tam, aby si mohol potom vynášať a vydierať. Hanbi sa,“ vytýka Monika Labudová a admin stránky Evanjelici – Lutherans dodáva: „Hlina štekáš s liberálmi odjakživa. Konečne nemôžeš škodiť v KDH zvnútra, tak to doháňaš zvonku. Prekukli ťa.“

Shutterstock | Ilustračná foto

„No, podľa tejto logiky by nebolo možné to vyhlásiť ani kedykoľvek inokedy v októbri, keď si pripomínajú Mesiac dejín LGBT a dokonca ani v júni, keď si táto malá ale hlučná komunita pripomína Mesiac hrodsti. August by bol polemický, keďže od roku 2024 chcú naši priatelia za veľkou mlákou (Kalifornia) vyhlásiť ôsmy mesiac za Mesiac dejín transrodových osôb, ale iné skupinky si to pripomínajú novembri - uvidíme, zariadime sa, len nech nám dajú v predstihu vedieť. Samozrejme škrtajme si na druhú polovicu septembra, kedy oslavujú bisexuáli. 16. júl už obsadili Drags (transvestiti), 6. apríl majú asexuáli, týždeň po Valentínovi vo februári zas majú aromantici, 19. máj agenderisti (tento deň beztak nevyhovuje, hráme hokej s Lotyšmi). Netvrdím, že tvrdia, že svet sa točí okolo nich, ale vyzerá to, že si myslia, že svet sa točí okolo nich,“ konštatuje Lukáš Oťapka.

Robert Kaliňák: ZA KISKU SOM SEDEL JA!
Kauza, v ktorej bol Andrej Kiska zatiaľ neprávoplatne odsúdený, súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s jeho propagáciou pred prezidentskými voľbami v roku 2014. Kiska sudkyňu, ktorá mu vymerala trest odňatia slobody na dva roky s trojročným... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik