Evu Rysovú a Soňu Valentovú spojilo aj miesto smrti
14 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Obe boli vynikajúcimi herečkami, ktoré národ miloval. Okrem hereckej práce ich napokon spojilo aj miesto smrti. Na večnosť odišli v bratislavskom sanatóriu. 

Eva Rysová sa dožila krásneho veku. Zomrela ako 91 ročná. Prekonala krvácanie do mozgu a následne sa stiahla do ústrania. Naposledy hrala čipernú babičku v seriáli Búrlivé víno. V roku 2019 si ešte zahrala v klipe Mira Jaroša. “Bývala v ústave, v ktorom bola aj pani Valentová. Nebolo to s ňou v poriadku, išlo o dlhodobejšie problémy vzhľadom na jej diagnózu a vek, ale od jej sestry viem, že v posledných dňoch mala zápal pľúc a to býva pri starých ľuďoch dosť ošemetné,” prezradil jej bývalý študent Jakub Abrahám.

Posledné chvíle života.

Eva Rysová aj Soňa Valentová posledné chvíle svojho života prežili v zariadení pre seniorov v bratislavskej Petržalke. Soňa Valentová svoju kolegyňu predbehla, zomrela  v decembri 2022 vo veku 76 rokov.  

SMUTNÁ SPRÁVA! Zomrela herečka Eva Rysová († 91)!
Vo veku 91 rokov zomrela herečka Eva Rysová. Pre TASR to potvrdila sestra herečky Judita Šimkovičová. Eva Rysová sa narodila 16. augusta 1932 v Hajnáčke. Pôsobila v divadlách v Martine i Trnave. V roku 1966 sa stala členkou činohry Novej scény v... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik