Bude novým ministrom vnútra Matúš Šutaj Eštok?
14 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Kto obsadí post nového ministra vnútra je naďalej predmetom dohadov. Pôvodne sa hovorilo o Denise Sakovej, tá by však mala podľa kuloárnych informácií viesť rezort hospodárstva. Všetko však nasvedčuje tomu, že ministrom vnútra by sa mal stať Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Tandem by mu mala robiť Lucia Kurilovská ako štátna tajomníčka.

Počas predvolebnej kampane Matúš Šutaj Eštók ostro vystupoval najmä proti vyšetrovateľom NAKA a ako prvý verejne hovoril o potrebe výmeny špeciálneho prokurátora Daniel Lipšica. Vyhlásil, že ak sa Hlas dostane k moci, pokúsi sa ho dostať z funkcie. „Vy, páni, ste urobili zo Slovenska štát, v ktorom sa nedá žiť, tak sa láskavo pobaľte a spakujte si svoje veci, kadeľahšie zmiznite zo Slovenska,“ hovoril už začiatkom septembra 2022 vo videu na sociálnej sieti a „matovičovcov, lipšicovcov, hamranovcov či čurillovcov“ označil za mafiu.

Bude novým ministrom vnútra?

Jeho posledný status na sociálnej sieti s názvom "BEZPEČNOSŤ OBČANOV A RIEŠENIE NELEGÁLNEJ MIGRÁCIE BUDE PRIORITOU NOVEJ VLÁDY" naznačuje, že áno. Eštok prezradil, čo by sa malo diať.

"Premiér a minister vnútra Ódor spolu s policajným prezidentom Hamranom pri migračnej vlne zlyhali na plnej čiare. Na Slovensku sa koncentrujú nelegálni migranti, ktorých pôvod polícia neskúma, túlajú sa po Slovensku, prespávajú v parkoch a v ľuďoch budia strach. Situáciu podľa týchto dvoch pánov nie je možné vyriešiť, pretože situáciu vyrieši iba európsky prístup. Ak by sa na migráciu pozerali rovnako Poliaci, Česi, Nemci a ďalší, dnes by na hraniciach neboli zavedené kontroly," ostro vyjadril svoj názor na súčasnú garnitúru s tým, že čakať na európske riešenie, ktoré zjavne nefunguje nieje na mieste. "Štát musí zakročiť tam, kde iné riešenia zlyhávajú a musí mať kontrolu hraníc v takýchto prípadoch pevne v rukách."

Bezpečnosť Slovákov patrí medzi priority

"Ódor je stále premiérom aj ministrom vnútra a preto situáciu musí riešiť do posledného dňa svojho mandátu. Aký je v súčasnosti stav migrácie a bezpečnosti na Slovensku? Ak štát v týchto otázkach zlyhá, hrozia nielen bezpečnostné riziká, ale aj strata dôvery ľudí v štát. Keď nastúpi nová vláda musí skončiť obdobie výhovoriek, že sa s týmto problémom nedá nič robiť. Ľudia na Slovensku sa musia cítiť bezpečne," uzavrel svoj status.

Ódor doplnil triangel neschopnosti
Samosprávy. To sú tie orgány, ktoré majú k občanovi najbližšie, pretože práve na ne a na ich financovanie je odkázaný v školách, v mestskej doprave, či v bezpečnosti na uliciach miest a obcí. No sú to aj tie orgány, na ktoré vláda v posledných... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik