Británia bude hladovať? Nestačia im potraviny
15 | 10 | 2023 I Milan Laca

Odborníci bijú na poplach: v Anglicku môže nastať potravinová kríza.

Pandémia COVID-19 odhalila zraniteľnosť potravinového dodávateľského reťazca vo Veľkej Británii. Prázdne regály supermarketov ilustrovali chaos, ktorý môže spôsobiť takéto narušenia.

Extrémy a hlad

Nový výskum naznačuje , že nedostatok potravín, spôsobený extrémnymi poveternostnými udalosťami, by mohol v priebehu nasledujúcich 50 rokov viesť k občianskym nepokojom v Spojenom kráľovstve. Najpravdepodobnejšími príčinami takýchto porúch sú nedostatok základných potravín, ako je pšenica, chlieb, cestoviny a obilniny.

screensot videa youtube | Británia, obchod

Zraniteľnosť

Zdá sa, že potravinový systém Spojeného kráľovstva je obzvlášť náchylný na výrazné narušenie. Túto zraniteľnosť možno čiastočne vysvetliť dôrazom na efektívnosť na úkor udržateľnosti, vrátane veľkej závislosti od sezónnej práce a postupov, ako sú napríklad dodávateľské reťazce just-in-time, kde sa produkty dodávajú presne vtedy, keď je požiadavka.

V Poľsku začali hovoriť o občianskej vojne
Bývalý prezident Poľska Lech Walesa oznámil riziko občianskej vojny v krajine Poľsko čelí občianskej vojne kvôli parlamentným voľbám, uviedol vo vyhlásení bývalý prezident Lech Walesa interview Francúzsky časopis Le Point. "Situácia je vážna.... Čítať ďalej
14 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Nepokoje...

Zistenia naznačujú, že väčšina odborníkov sa domnieva, že najpravdepodobnejšou príčinou občianskych nepokojov, súvisiacich s nedostatkom potravín v nasledujúcich desiatich rokoch, sú logistické distribučné problémy,  vedúce k nedostatku potravín. Ak sa však pozrieme na 50-ročné obdobie, väčšina odborníkov sa domnieva, že najpravdepodobnejšou príčinou bude nedostatočné zásobovanie potravinami pre obyvateľstvo Spojeného kráľovstva, pravdepodobne v dôsledku udalostí, ako je katastrofická neúroda.

screenshot videa youtube | prázdny obchod

Extrémne počasie

Extrémne poveternostné podmienky, vrátane prívalových búrok, záplav, sneženia a sucha sú označenéako hlavná príčina budúceho nedostatku potravín a problémov s distribúciou v období desiatich ale aj päťdesiatich rokov.

Szijjártó: EÚ nemá právo hovoriť Maďarsku, ako má riešiť energetické problémy
Szijjártó: EÚ nemá právo diktovať Maďarsku, ako má budovať energetickú rovnováhu Európska únia nemá právo hovoriť o tom, ako by mala Budapešť budovať svoju energetickú rovnováhu. Brusel nechce riešiť problémy regiónu v tomto odvetví, povedal... Čítať ďalej
14 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

VÁŽENÍ NAŠI ČITATELIA!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik