Šimečka rezignuje na post podpredsedu EP. Nebude mu chýbať ten 20-tisícový plat?
13 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka rezignuje na post podpredsedu Európskeho parlamentu (EP). Na sociálnej sieti informoval, že vo štvrtok (12. 10.) oznámil svoju rezignáciu predsedníčke Európskeho parlamentu Roberte Metsolovej. Funkcie sa vzdáva od 17. októbra.

"Som vďačný a hrdý na to, že som ako historicky prvý Slovák mohol reprezentovať našu vlasť na pozícii podpredsedu EP. Moment, keď slovenčina prvýkrát zaznela od predsedníckeho stola pri rokovaní EP, si už budem pamätať navždy," dodal Šimečka.

Cení si skúsenosti, ktoré v europarlamente nadobudol, hodnotí ich ako skvelú školu vrcholovej politiky. Získané zručnosti z európskej politiky chce naplno uplatniť na Slovensku v nasledujúcom volebnom období. "Ako líder opozície budem kontrolovať kroky vlády Smeru, Hlasu a SNS. Voči ich štýlu vládnutia musíme budovať oveľa lepšiu, kvalitnejšiu alternatívu," vyhlásil.

Šimečka pôsobil v EP od roku 2019, vo februári 2020 bol zvolený za podpredsedu liberálnej frakcie Renew Europe (Obnovme Európu), ktorá ho navrhla za podpredsedu EP. Na tento post zvolili europoslanci Šimečku 18. januára 2022.

V tohtoročných parlamentných voľbách na Slovensku bol lídrom hnutia PS. Vo voľbách získalo hnutie 17,96 percenta hlasov, za prvým Smerom-SD zaostalo o takmer päť percent.

Galko CHRLÍ SÍRU na médiá: VY BUBELAJKOVIA! Teraz si to tu všetci za vás ODS***EME!
Toľko hejtu a nenávisti tu snáď nebolo ani pred voľbami! Porazení jednoznačne nezvládajú prehru, a tak chrlia síru na všetky strany. Najnovšie sa k nim pridal aj Ľubomír Galko. Ten si riadne zanadával na bývalý mainstream. Galko sa do parlamentu... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik