Pani prezidentka, držte sa svojho trendu. Horšie to byť nemôže
14 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Prezidentka SR sa v minulosti niekoľkokrát prezentovala tým, že „tejto krajine“ nerozumie a zrejme to má zaujímavo uložené aj v kritériách, ktorými hodnotí kandidátov, ktoré má menovať na rôzne posty v slovenskej exekutíve. Lebo tam mala v minulosti pani prezidentka zrejme mieru „od buka do buka", kým dnes má presné kritériá.

Na tom, že tie kritériá má, by nebolo nič čudné, keby ich mala od začiatku svojho mandátu. Keby podľa nich postupovala už v roku 2020 nestane sa, že na stoličke špeciálneho prokurátora nesedí neprokurátor, prípadne niektorí ministri skončia ešte skôr, ako vôbec začali. To však nebráni médiám bývalého hlavného prúdu, aby špekulovali o zostavení vlády, ktorú si hneď výdatne skritizovali.

Zložili vládu!

Prezidentka v jednej z televíznych diskusií avizovala, že bude namietať, ak by sa ministrom mal stať obvinený Robert Kaliňák. Pani prezidentke zrejme ušlo, že Kaliňák bol obvinenia zbavený, to jej však nebráni v tom, aby jej okrem (ne)obvineného Kaliňáka prekážali aj Huliak – lebo je vraj konšpirátor a Taraba, ktorý okrem toho, že je konšpirátor je aj kresťanský politik. Títo ľudia by podľa pani prezidentky mohli ohroziť chod štátu. Nuž a Denník N už má dokonca aj „zostavenú vládu“, hoci žiaden z lídrov o konkrétnych menách nehovorí.

Hrabko: Prezidentka nemusí čakať, novú vládu môže vymenovať aj hneď
Keďže dočasná vláda Ľudovíta Ódora nemá dôveru parlamentu, prezidentka nemusí čakať na ustanovujúcu schôdzu Národnej rady (NR) SR a nový kabinet Roberta Fica (Smer-SD) môže vymenovať kedykoľvek. Ak by mala k dispozícii návrh zloženia nového... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Odborníci...?

Vlády OĽaNO, ale aj tá prezidentkina sa počas tri a pol roka pôsobenia na Slovensku skutočne vyznamenali odbornosťou.

Spomínate si na slovenský watergate? Ešte v júni 2020 ho spustila Veronika Remišová - na vládnej sieti Govnet objavila (ne)legálne umiestnené technické zariadenia tajnej služby. Na pomoc jej okamžite prišiel jej bývalý stranícky šéf a vtedajší premiér Igor Matovič. Vyhlásil, že ide o „slovenské Watergate“, kedy bol „mohol de facto uniknúť celý štát“. A „kauza“ vraj mala byť definitívnym rozsudkom nad jeho predchodcom Petrom Pellegrinim.“  Vo väzbe vtedy skončili štyria ľudia, ktorí boli nakoniec v tichosti prepustení. Vyšetrovanie ukázalo, že všetko bolo v poriadku, no šéfka rezortu informatiky Remišová sa k tejto téme už nikdy nevrátila.

Menovala, ako na bežiacom páse

A čo pani prezidentka? Nič. Absolútne nič. Veď napokon ona menovala vládu, v ktorej dostali priestor aj iní odborníci – celebritný kaderník a vyučený obuvník Branislav Grőhling, z ktorého SaSka urobila odborníka na školstvo, takže pôsobil na patričnom ministerstve. „Maslo na hlave“ má pani prezidentka aj v prípade bývalého premiéra Igora Matoviča. Ten je síce daňovým podvodníkom, ale podľa zákona ním nie je, lebo skutok sa síce stal, ale bol premlčaný.

O jeho bezúhonnosti svedčí aj fakt, že sa sám priznal k podvodu s diplomovou prácou, ktorú mu napísala kamarátka. Toto priznanie prišlo už v čase, keď bol premiérom, no aj napriek tomu ním zostal. No a neprekážalo jej ani to, keď ako minister financií vyhlasoval, že peniazom vlastne vôbec nerozumie a kasu v ich rodine „drží“ pani manželka, ktorá mu vydelí pár drobných vreckového.

Špeciálny Daniel Lipšic

Ani s tou bezúhonnosťou to pani prezidentka v minulosti veľmi nepreháňala. Neprekážalo jej, že vo februári 2021 zložil Daniel Lipšic, ktorý bol právoplatne odsúdený za zabitie, menovaný za špeciálneho prokurátora. Tu jej mohlo byť čudné nie len to, že súdne trestaný človek bude zastávať vysokú funkciu v justícii, ale aj fakt, že pán Lipšic ešte aj previerku od bezpečnostného úradu získal neoprávnene. Navyše, nikdy nebol prokurátorom.

Čaputovej slová zazneli na Zámockej ulici. Davom sa šíril smútok
Všetci ľudia sú si rovní v dôstojnosti a mali by si byť rovní aj v uznaní práv. Taktiež už nemožno nikdy nedopustiť, aby identita LGBTI ľudí stála niekoho život. Na sociálnej sieti to uviedla prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s výročím útoku... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!