TO KDE SME?! Policajní funkcionári napísali list ministrovi. MUSIA SKONČIŤ! (VIDEO)
13 | 10 | 2023 I Eka Balašková

K listu dvoch policajných funkcionárov ministrovi vnútra, ale hlavne k aktivitám, kryjúcim čurillovcov, sa vyjadril aj Tibor Gašpar (Smer-SSD). „Musíte skončiť,“ odkázal totiž Peter Juhász, šéf Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Ministerstva vnútra policajtom, ktorí napísali zmienený list.

Riaditeľ policajnej inšpekcie Juhász chce odvolať autorov listu po tom, čo kontrola presunula spisy čurillovcov z odboru špeciálnych činností. Tí nemajú problém s kontrolou, ak sa vykonáva zákonne a nevznikajú pri nej podozrenia. Riaditeľ inšpekcie však argumentuje tým, že Holasová a Littera tolerovali možné nezákonnosti, kvôli ktorým mohli byť spisy znehodnotené. Tibor Gašpar preto podal trestné oznámenie.

Juhász zaúradoval

Peter Juhász, ktorý bol do funkcie riaditeľa ÚIS menovaný pred definitívnym koncom Hegerovej vlády oznámil, že mieni odvolať riaditeľa odboru špeciálnych činností a jeho zástupkyňu, ktorí v liste ministra vnútra informovali o presunu spisu tzv. čurillovcov.

NAĎ NEZVLÁDA PREHRU! No v nadávkach pokračuje...Kto je tentoraz ZBLÚZNENEC?
Nezvláda to! Exminister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) zrejme nie celkom zvláda fakt, že strana Demokrati nedostane ani cent od štátu, lebo neprekročila vo voľbách ani len hranicu troch percent, a že voľby vyhral Robert Fico a Smer, ktorý je roky... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Dlhodobá kritika

Strana Smer a jej predstavitelia dlhodobo kritizujú pokusy o zahladzovanie stôp čurillovcov v ich trestnej činnosti – rozpustenie vyšetrovacieho tímu Oblúk, neskôr prestup stíhaného Ďurku na inšpekciu, kde vlastne vyšetruje sám seba a najnovšie Tibor Gašpar hovorí o presune spisu, o ktorom bol informovaný aj Ódor.

Náhla „kontrola“

Začiatkom týždňa na odbor špeciálnych činnosti prišiel vyšetrovateľ, ktorý pod zámienkou kontroly odtiaľ odniesol spisy, ktoré sa týkajú aj čurillovcov. Urobil tak údajne na príkaz svojho nadriadeného. Autori listu s by s tým nemali problém, keby tak urobil počas ich prítomnosti

„V dôsledku uvedeného konania, ktoré považujeme za absolútne účelové, nebude možné do budúcna vylúčiť akúkol'vek manipuláciu s uvedenými spismi a rovnako tak nebude možné vylúčiť ani to, že sa s týmito spismi oboznámili neoprávnené osoby,” avizujú ministrovi Littera a Holosová s tým, že zástupca riaditeľa ÚIŠ Svitok utajované spisy vzal za účelom kontroly nadriadeným. V niektorých z odobraných spisov sa vedú aj trestné konania.

Šutaj Eštok: Vážna výzva Hamranovi a Ódorovi k listu policajných funkcionárov (VIDEO+GALÉRIA)
O liste zastupujúcemu ministrovi vnútra a premiérovi Ľudovítovi Ódorovi znepokojených policajných funkcionárov, ktorým sa nepáčia konkrétne kroky priamych nadriadených, hovorí aj Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Podľa poslanca píšu evidentne preto,... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Holasová a Littera musia skončiť

Riaditeľ inšpekcie Juhás so svojím zástupcom Jurajom Svitkom sa podľa informácií Denníka N zhodol, že „vedenie odboru špeciálnych činností nemôže ďalej zotrvať na svojich pozíciách, nakoľko tolerovali možné nezákonnosti v činnosti ich odboru, čo môže mať za následok znehodnotenie všetkých získaných dôkazov v rámci týchto akcií ITP (informačno-technických prostriedkov, pozn. red.)

Pohoršený Gašpar

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar vo svojom videu upozornil na enormné tlaky vo vnútri ÚIS. Pripomenul, že z listu Litteru a Holosovej vyplýva, že Peter Juhás a jeho zástupcovia Svitok a Ďurka sa snažia dostať ku dôkazom, ktoré sa týkajú prípadu Čurillovci. “Je vážne podozrenie, že ich chcú manipulovať alebo zničiť,“upozornil vo videu na Facebooku Gašpar.

Informoval, že tento týždeň na Generálnej prokuratúre podal trestné oznámenie. “V tejto veci by mala prokuratúra konať neodkladne,“ doplnil Tibor Gašpar, ktorý tiež informoval o trestnom oznámení na Generálnej prokuratúre.

"Veľké upratovanie" v NAKA
Zo špeciálneho pracoviska vedenie odobralo dlhodobo utajované spisy proti elitným vyšetrovateľom NAKA. Bude „vojna v polícii“ pokračovať „upratovaním“? V pondelok (9. októbra) odbor špeciálnych činností navštívil zástupca Úradu inšpekčnej služby... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!